Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 899
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • в страната на чудесата
Не, това засяга теб в личен план професионално. А засяга всички деца, но в обратната посока.

Аз нямам проблем с “чуждите мераци за власт”. И за мен е жалко да свеждаме всичко до мераци за власт.
Демокрацията, свободата, правото на свободно слово, правото на протест, презумпцията за невиновност и пр., са достижение на човечеството. Също като ваксините, хладилника, електричеството Simple Smile Simple Smile Simple Smile Да ги забраним за няколко месеца или до пролетта? За да може учителките да пътуват спокойно в градския транспорт.
Аз имам няколко пъти повече проблем, професионално, с пандемията и покачващите се бройки. И никак, ама никак, не съм спокойна. И никак не ми е комфортно.
Вече казах, но да повторя, не коментирам конкретните мнения на всеки за политическите ситуации тук и наоколо.

# 511
  • София
Съжалявам, Лейка но не го свеждаме ние. Ние сме обикновени хора и  когато атовете се ритат, ние си го отнасяме накрая, защото засяга нашия обикновен живот.  В момента изобщо не виждам борба за защита на демокрация и свобода, нито право на протест, а една игра, която те си я играят както си знаят. Обаче човек съединява точките едва след като мине някакво време. Следя нещата като цялостен пъзел, включително политическата част. Протестите с цялото струпване на хора в София, сега и в Росенец, довечера пак в София и сигурно всеки ден така, усложняват нещата. Ако малко се бяха кротнали, имахме поне малък шанс да закърпим положението до есента и децата да си учат нормално, и ние да живеем нормално, обаче сега не виждам как ще стане.

Професионално предпочитам всичко да си е по старому. И аз предпочитам да си работя като времето преди епидемията, но не виждам как ще стане при перспективите, които се очертават по нашенско.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 14:33 от Andariel

# 512
  • в страната на чудесата
Разбира се, щом мислиш така. Аз вярвам, че всеки от нас има право на избор. Включително да не е съгласен. Включително да вярва, че всичко е конспирация. И вируса и живота Simple Smile Simple Smile Wink

# 513
  • София
Не е конспирация, направо си е реалити. Автобуси, "спонтанно организирани" привърженици на президента... Това не става по магичен път, планира се поне ден-два по-рано, защото иска организация съвсем буквално.

# 514
  • София
Мецане, Лейка, Анди, нека не се караме. Дали ще е ДО или не, няма да зависи от нас. Защо? Защото, ако не се омажат нещата -ясно. Ако се омажат, обаче... Всичко ще зависи от това дали държавата ще има ресурс да организира добре нещата за присъствено. Ако няма, има два варианта - пускат присъствено и както дойде или ДО. Поне аз така ги виждам нещата. Какви ще са резултатите, вече не е ясно.

За политическата ситуация, не ми се коментира. Имам едни подозрения, но дано не се окажа права.
Иначе, за свободата на словото и не само и преди сме коментирали разни неща. Моето мнение е, че и досега не беше достатъчна. Автоцензурата също сериозно навлезе в живота ни по ред причини. Ами писна ми и от това. Винаги съм вярвала, че всеки има право да си каже какво мисли свободно. Но все не ни се получава.

# 515
Анди, не разсъждавай емоционално. Правото на протест е по-важно от който и да е вирус! Свободата, мила. Срещу диктатурите. С това не казвам нищо за политическата ситуация у нас. Не ме разбирай погрешно. Ако бяха научили хората, те щяха да протестират подредени на два метра един от друг и да носят мегафони или мълчаливи шествия.
Но да забраниш протестите е мракобесен комунизъм социализъм и фашизъм.
Виждам, че никой от другата тема не е поел към Китай, които овладяват ковид чудесно.
Аз искам децата да растат в свободно общество. Ще ги опазим от болести или няма. Но робията е по-лоша.
+1000000
Но и Андариел е права за атовете, които се ритат.... 😀😀😀😀

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 16:18 от Pulitash

# 516
Не е конспирация, направо си е реалити. Автобуси, "спонтанно организирани" привърженици на президента... Това не става по магичен път, планира се поне ден-два по-рано, защото иска организация съвсем буквално.
Автобусите бяха на ГЕРБ. Казаха го най-официално, а после плакаха, че привържениците на президента замервали автобусите със стотинки.

# 517
  • В офиса
Важно е да има свобода на протестите. Били те режисирани. От край време хората се ползват и тяхното недоволство се употребява за политически дивиденти. Въпреки това свободата на избора и възможността да изразиш недоволството си с протест са изключително важни. Другото ще значи да задраскаш демокрацията. Да, демокрацията има странични дфекти. Но всеки друг режим е в пъти по-зле. Манипулации винаги ще има. Справка - на протеста black lives matter не се заразяват с ковид, за разлика от на про Тръмп протестите. Лечението е да се учим да мислим и да сме критични, както и да не се страхуваме да не сме от мейнстрийма.

# 518
  • София
Именно, едните водят автобуси, другите организират на място хората - лика-прилика.
И мен ме притеснява това с автоцензурата и свободата на словото.

Как може да има свобода в режисирани протести? Това е все едно гледаш пиеса или уговорен мач.

# 519
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мецане, като ти ги казвах тези неща преди месеци...

# 520
Именно, едните водят автобуси, другите организират на място хората - лика-прилика.

Как може да има свобода в режисирани протести? Това е все едно гледаш пиеса или уговорен мач.
Аз познавам няколко човека, които живеят наблизо и най-доброволно без никой да ги кара отидоха да подкрепят президента. Докато ГЕРБ най-официално и под строй с автобуси си докараха структурите от цялата страна. Не виждам прилика между двете неща.

# 521
Евала на Мецан, че когато е сбъркал, публично признава грешката си без увъртания.
Чакам го след някоя и друга година да узрее и за университетите и в Том 60 на говорилника да си признае заблудата.
Затова не му се впрягам, въпреки че скача срещу мен 🙂

# 522
  • София
Не съм съгласна с това, че само едните организирали. И другите го направиха, още предишния ден - само като видиш кой беше там ти става ясно.  Играят една и съща игра. Да, има хора, които доброволно отиват при едните или при другите, но има и ядро, което не е от случайно събрали се частици.  Технология. Внимателно гледах какво предаваха пряко телевизиите, също и в интернет, защото ми беше интересно. И от двете страни на улицата.

# 523
  • В офиса
Да сменим темата? Видяхте ли новите учители на Иззи? Масовото преселение на народите. И за преместени деца чувам. Иззи ли е “новото черно”?

# 524
  • София
Да сменим темата? Видяхте ли новите учители на Иззи? Масовото преселение на народите. И за преместени деца чувам. Иззи ли е “новото черно”?
Не, кои са новите учители? Отивам да гледам на сайта...

Общи условия

Активация на акаунт