Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 897
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Откъде са се преселили учители и деца?

# 526
  • София
Аз от сайта не виждам нови познати лица от СС.

# 527
  • В офиса
http://www.danybon.com/predstavi-se/izzi-science-for-kids-1-godina/
Детелина Вълкова е от СС. Може да има и други, чиито имена не разпознавам.
Има от АК двама поне - Николета Симеонова и Тиберий Баръмов

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 15:38 от Тинкърбел

# 528
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз неслучайно похвалих Иззи, след присъствие на тяхното ДО.

# 529
За госпожата по математика от АК пише, че е подготвила много седмокласници за изпит по мат на АЕ. Явно извън колежа това...

# 530
  • София
И София Гечева е от АК. Откъм учители го докараха Иззи, не може да им се отрече.

# 531
Явно Иззи не само откъм учители, а и откъм база са го докарали. Браво! Тва бг мама -много мотивиращо- написахме 20 негативни отзива за многофункционалната им маза и ..."просторни класни стаи, арт ателие с много светлина, голяма зала за танци и спортна зала".
Сега много разчитам да направят всичко възможно, за  да използват новата си база и да организират присъствено обучение и  това да мотивира останалите ( в частност нашето) и те да са присъствени...

# 532
  • София
Мда, и Гечева, и Николета Симеонова бяха от най-най-любимите учители на Диването. Както и Желев. Чудесни млади професионалисти са.

# 533
  • София
Аз мисля, че от повечето училища ако зависи ще искат присъствено. Те също осъзнават недостатъците на ДО.

# 534
  • София
Аш, ние с ММ постъпихме като вас с “бягството”, и сме на х-л Хисар, тук е точно обратно на вашето: доста празни басейни, шезлонгите с пл три метра отстояние, целият персонал с маски и следи да се спазват мерките. Доволна съм.

# 535
E добре де, а от басейн не може ли да се хване вирусът? В морето казват, че не се разпространявал, но там водата е солена и е много, а в басейна е чешмяна и има много хора на малко пространство и ограничено количество вода.

Ох, много се радвам, че успях да отменя резервацията, защото гръцките хора и хотелиери може да са страхотни, ама гръцката държава май все повече се евава с българите. Току-що излезе съобщение, че електронните формуляри за QR кодовете няма да работят до 14 юли, задължителните ПСР тестове щели да бъдат от 15-ти юли, а не от 14-ти, но сега пък трябвало и задължително да бъдат на английски език и в тях да пише номера на личния документ и да са от референтни национални лаборатории и какво ли още не. Тези, които не са попълнили и получили до момента QR код, трябвало да отложат пътуването си за след 15 юли. Ами хората, които имат резервации от днес, утре, вдругиден, и са платили, какво ще правят? И в толкова кратък срок преди пътуването не могат и да канселират. Еми, оляха се пък. Нищо чудно на 15-ти въобще да затворят и границата. Ама да си го кажат направо, а не да въвеждат през час нови изисквания, да отменят предишните, да променят дати и часове, и какво ли още не. Ми на маймуни ни направиха. И пак има опашки - ами би следвало да се откажат и българите, както се отказаха и румънците. Сам ако не се уважаваш, няма и другите да те уважават.
Според мен гръцкото правителство няма начин да е толкова неориентирано. Много по-вероятно е, че всичко това го правят нарочно, точно с цел да се откажат хората. Не затварят направо границата, защото сме в ЕС все пак, обаче правят почти невъзможно преминаването. Нищо чудно сега лабораториите у нас да повишат цените, като стане наплив за тестове, и почти съм сигурен, че ще има специална по-висока цена за това тестът да бъде на английски. Няма начин в близките дни да не измислят и още нещо. Блазе им на Санака и Миленита, и Гадамер, че вече отидоха. Стана точно като в оня лаф - кой превари, той завари:)

Иззи е много интересно как привличат толкова класни учители - мисля, че единственият начин е чрез възнаграждения, значително по-високи от тези, които са вземали учителите досега. Като се има предвид, че тези учители са от АК, от СС, където заплатите на учителите би следвало да са на най-високите нива в България за учителски заплати, интересно как Иззи ще си избият разходите, ако не вдигнат драстично таксите.
Освен това, аз продължавам да мисля, че науките не са подходящи за деца в начално училище, защото те нямат все още капацитета и зрелостта да асимилират такава информация. Може да им са интересни някои опити, може да запомнят откъслечни факти, но цялостно осмислено знание по наука на тази възраст няма как да се случи. Аз не им се възхищавам пък толкова. По-добре децата да четат за Пипи и Карлсон как летял с перка на гърба, вместо да изучават как по законите на физиката това не може да стане. Има време за законите на физиката, а детството е кратко и е хубаво да си се изживее като детство.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 19:08 от Татко Мецан

# 536
ЮЛи. 😉

# 537
Поправих се още преди да ти видя поста, Уоруик, права си;). Явно още съм в юни:) не ми се иска да минава лятото:)

# 538
Мен леко ме притеснява как Изи взема учители от СС, въпреки че не познавам въпросните преместили се.
В днешно време добрите учители са дефицитна стока.

Мецане, съжалявам, че ще върна темата назад, но понякога звучиш малко наивно.
Скрит текст:
Мангъров като е завършил Пловдивската езикова и т.н., не е безгрешен, нито знаем интересите му.
Убиецът на Милен Цветков е завършил НЕГ. Васил Божков- НПМГ, ФМИ в СУ и още едно висше. Проф. Люк Монтание, който е носител на Нобелова награда, пък има някои странни изказвания за ваксините, за които е критикуван от колеги.
Не мисля, че заради щаба имаше лашкане напред-назад в заповедите. Това е комуникационната стратегия на правителството. Запазена марка знаем на кого.
А мерките вярно бяха прекалени с КПП-тата, махнатите пейки и забраната за планините, но никой не познаваше вируса. И не е вярно, че е нямало смисъл. Да, може би в степен чак наплашване нямаше смисъл, но имаше огромен смисъл в отлагането на масовото заразяване, защото в началото лекуваха пневмония, а се оказа, че такава почти няма или поне не в смисъла, в който я лекуваха. Ей тази статия на д-р Симиджиев много добре резюмира всичко: https://infacto.bg/d-r-simidchiev-kovid-e-v-po-golyama-stepen-va … 5bIGK9_iWpxDjuHZk
 Така че много му здраве на Мангъров.
Между другото, аз също нямам нерви да обучавам. Възхищавам се как родители, обикновено от ДУ, където не се преподава добре, споделят как след работа проверяват домашни, учат уроци с децата и изпитват. Как и кога успяват, не знам, но евала за търпението.
Обаче хич не се засягам от приказките на Андариел, защото знам, че в училище си вършат работата. Ако не я вършеха и аз щях да намеря начин да обучавам, дали аз или на уроци, и да вися над главата на отрочето.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 19:55 от Дъждец

# 539
Мангъров като е завършил Пловдивската езикова и т.н., не е безгрешен,

Не е така, защото Шарки и Миленита са завършили Пловдиската английска. Grinning Grinning

А сега сериозно - съвсем не съм искал да кажа, че щом е завършил Пловдивската езикова, значи е безгрешен, а съвсем друго. Контекстът на целия ми пост е, че всичко в биографията и кариерата му показва, че е един интелигентен човек, който се е трудил и е учил, и следователно такъв човек не може да бъде профан. По времето, когато той е завършил, английските гимназии бяха най-елитните в България, а специално Пловдивската е била супер елитна, Шарки е писала по въпроса, и е трябвало да си достатъчно интелигентен, за да попаднеш там, а се е завършвала с яко учене. Няма как човек, завършил на него време АЕГ Пловдив, да бъде идиот. Специалност в медицината се взема много трудно, а той е взел не една, ами две специалности. Тропическата медицина по него време точно е започвала да се развива в България, а той е издържал конкурс в такава катедра и т.н. Освен това изрових всичко в нета, което можах да изровя за дисертацията му и дори успях да намеря и откъси от нея, и просто си личи, и без човек да е лекар, че е на високо ниво.

Примерите с убиеца на Цветков и с олигарха не са никак удачни, тъй като при тях не става дума изобщо за образование или професионални способности. И не е само гимназия, Мангъров след гимназията е завършил медицина, после две специалности по медицина, после издържал конкурс в елитно столично лечебно заведение, после писал и защитил дисертация. Ама с контекста вярно май Сири и Алекса се справят по-добрe Grinning

Не съм му фен на Мангъра, но просто човек с такава биография няма начин да говори глупости в областта на медицината, и особено в областта на вирусологията, където е специалист. Няма начин. Най-малкото което е, ние с теб нямаме познания в медицината, за да го квалифицираме изобщо. И на мен първото ми впечатление беше много лошо. Затова му рових биографията, за да си изясня за себе си. Е убедих се за себе си, че няма как той да е профан в областта, за която говори - това просто е ясно. Няма как да е профан и няма как да е идиот.
А от щаба всеки ден казват обратното на това, което са казали предния ден.
И точно защото не разбирам от медицина, и точно защото ме е страх от вируса, им вярвах на всичко. Беше ме страх да седна на пейка и не сядах, защото вярвах, че от пейката можеш да хванеш вирус. И досега като видя човек на улицата, бягам на 5 метра от него. Гледам никъде да не излизам. През март, април и до средата на май не излизах от къщи. Еми - Мутафчийски каза никъде да не ходим, а той отиде в Гърция. Кунчев и Кантарджиев ходят без маски. Симидчиев каза, че миел зеленчуците от магазина със сапун! Еми какво да ги коментирам.

Нося маска от страх. В това отношение не слушам Мангъров, който казва, че няма смисъл от маски, обаче щаба ме загубиха като фен. Виждам хаотични действия от тяхна страна, хаотично говорене, налудничави мерки, противоречащи си реакции, и абсолютна неадекватност - от краен локдаун до крайно разхлабване. При 20 заразени на ден говореха, че света свършва, а сега при над 300 заразени не било толкова страшно. При 180 заразени дневно - огромно число - Кантарджиев и Кунчев говореха, че нямало страшно, защото било на клъстери, те владеели клъстерите и прочее.

Сори, но след няколко месеца идиотизми считам, че поне по отношение на щаба Мангъров е напълно прав - те са неадекватни и не стават за тази работа.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 20:16 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт