Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 24 679
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
Аз не усещах напъни. Напъвах, по моя си преценка. Акушерките и АГ забелязаха, че и корема ми спря да се стяга и извадиха бебето с натискане.
От изтичането на водите до бебето минаха 18часа. От системата много се засилиха болките, добре че спря да ми действа.
Сега само това ме притеснява- да не усещам напъни.
Всички ще родим по един или друг начин. Важен е финалът.

# 61
Момичета, Вие имате ли домашни любимци и как мислите да ги запознаете с бебето Simple Smile моето кученце е малко, но в момента си мисли че всичко, което купуваме е за него и някак си мисля че ще се появи ревност в началото....изгледахме мн клипчета на 1ва среща бебе -куче/коте и мн съвети какво да правим , но още мнения и съвети никога не са излишни Wink

# 62
Аз като родила 3 пъти до сега (второто беше раждане в края на 6 месец) и знам какво ме очаква, мога да изкажа моето мнение по въпроса 🙂

Няма нищо по хубаво от естественото раждане, всичко приключва толкова бързо, че буквално щом родиш бебето, вече не помниш колко те е боляло ☺ ставаш, ходиш, гушкаш си бебчето.
Дори да има шевове, изобщо не е болка за умиране, по скоро е дискомфорт.
А колкото до болките...до 6 см. ще се чудите е това ли е ? Толкова ли боли? 😆 От 7 до 10 см. боли, но ако някой познава родилка, която е умряла или колабирала от болката да я посочи 🤪 аз лично сравнявам болката с тази от бъбречна криза, който е имал да знае, че точно толкова ще болят последните 3 см. А самото раждане на бебето изобщо не боли, чувството е сходно с запек 😂 Ака ти се и напъваш...и после само усещаш облекчение. Това го пиша за мамите които се страхуват, не се бойте! Всяка болчица си заслужава! За секцио не мога да дам мнение, имам познати които тежко се възтановили и не щът да чуят за второ, имам и такива които бързо са се вдигнали на крака.
Като за начало запомнете: всяко раждане е различно и неповторимо, както сме и ние хората. Няма две еднакви. Дали ще е секцио или нормално, това ще е най великия ден в живота Ви! След този ден, ще се чудите как сте живели до сега! Леко бременеене от мен, успешен финал на всички и много, много целувки 😉
Това че при вас е протекло така раждането не значи, че при всяка жена ще бъде така. Има родилки починали от какво ли не, така че хайде да не обобщаваме. Всички сме различни и с различни физиологии и за някои жени си е буквално невъзможно да родят нормално. Моя приятелка роди в 4 сутринта и в 8 си беше в къщи, родила е буквално за 20 минути, но пък ханша и е 120 см.
Всеки търпи на различна болка, така че не сравнявайте вашите усещания с тези на другите.

Моля обърнете внимание, че не сравнявам моите усещания с на някой друг! 🙂 Обърнете внимание и на това, че съм написала " няма две еднакви" също и на това, че разказвам през какво съм преминала и в никакъв случай не обобщавам, ако е възможно обърнете внимание и на "Дали ще е секцио или нормално, това ще е най великия ден в живота Ви! " Дори не налагам мнение 😉

Нямам за цел да се заяждам, да давам акъл, да налагам мнение. В темата съм защото ми е приятно да си споделяме неща, макар да не се познаваме.

Ако на някой му е досадно или неприятно, нека ми пише на лично съобщение, а аз от своя страна ще се съобразя с това

Пожелавам на всички прекрасен ден!

# 63
^ Влюбена съм в десена на количката ти.

# 64
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Joy Joy Joy Искрено ме разсмя, много сладко кученце. По темата - нямам домашен любимец, но ми е много любопитно как баткото ще приеме новия член на семейството Sunglasses

# 65
Аз като родила 3 пъти до сега (второто беше раждане в края на 6 месец) и знам какво ме очаква, мога да изкажа моето мнение по въпроса 🙂

Няма нищо по хубаво от естественото раждане, всичко приключва толкова бързо, че буквално щом родиш бебето, вече не помниш колко те е боляло ☺️ ставаш, ходиш, гушкаш си бебчето.
А колкото до болките...до 6 см. ще се чудите е това ли е ? Толкова ли боли? 😆 От 7 до 10 см. боли, но ако някой познава родилка, която е умряла или колабирала от болката да я посочи 🤪 аз лично сравнявам болката с тази от бъбречна криза, който е имал да знае, че точно толкова ще болят последните 3 см. А самото раждане на бебето изобщо не боли, чувството е сходно с запек 😂 Ака ти се и напъваш...и после само усещаш облекчение. Това го пиша за мамите които се страхуват, не се бойте! Всяка болчица си заслужава! За секцио не мога да дам мнение, имам познати които тежко се възтановили и не щът да чуят за второ, имам и такива които бързо са се вдигнали на крака.
Като за начало запомнете: всяко раждане е различно и неповторимо, както сме и ние хората. Няма две еднакви. Дали ще е секцио или нормално, това ще е най великия ден в живота Ви! След този ден, ще се чудите как сте живели до сега! Леко бременеене от мен, успешен финал на всички и много, много целувки 😉
Евала! Честно да ти кажа успокои ме много ☺️😂

# 66
Момичета, Вие имате ли домашни любимци и как мислите да ги запознаете с бебето Simple Smile моето кученце е малко, но в момента си мисли че всичко, което купуваме е за него и някак си мисля че ще се появи ревност в началото....изгледахме мн клипчета на 1ва среща бебе -куче/коте и мн съвети какво да правим , но още мнения и съвети никога не са излишни Wink

И аз имам, обаче две. Едното е на 3години, другото е на 2. Много сме свикнали с тях и се надяваме да няма проблем. Като за начало мисля още в болницата да взема неща, до които бебето се е доближавало и МП да ги занесе в нас, за да свикнат с миризмата. След изписването мисля да влезна аз първа, за да ми се нарадват и след това да има дадем да подушат бебето. От тук сега зависи как ще го възприемат, но мисля да обикалят в стаята на бебето, без много да го доближават поне една- две седмици, после като дръпне малко ще има давам повече да го душкаш. Това ни е планът за сега, но .... нищо не се знае. Успех и на Вас 👶🏻🐶

# 67
За раждането, вече като ме питат и казвам „каквото дойде” Joy
Едни викат ти си луда да искаш секцио, други като им каза естествено и те почват „ много ясно, че ще е естествено, да не си посмяла да решиш секцио” и това с назидателно тон, все едно аз съм казала друго. Едни викат упойка задължително, други да не съм слагала упойка. Пък после като се роди бебето да не давам да му слагат инжекции. Луда ме направиха Joy Явно на всякъде е така.
Аз едно време не съм и питала близките ми как ще раждат, макар да си имам мнение по въпроса. Ако някоя си каже сама, казвам и супер, много добро решение си взела и това е. Знам само, че никога не трябва да съдиш една бременна жена какво ще реши за собственото си тяло и дете.
* Снимката с кучето ми оправи деня, представих си моето куче и коте в количката на бебето и нямам идея как ще им се скарам Joy

# 68

Няма нищо по хубаво от естественото раждане, всичко приключва толкова бързо, че буквално щом родиш бебето, вече не помниш колко те е боляло ☺ ставаш, ходиш, гушкаш си бебчето.
Това че при вас е протекло така раждането не значи, че при всяка жена ще бъде така. Има родилки починали от какво ли не, така че хайде да не обобщаваме. Всички сме различни и с различни физиологии и за някои жени си е буквално невъзможно да родят нормално. Моя приятелка роди в 4 сутринта и в 8 си беше в къщи, родила е буквално за 20 минути, но пък ханша и е 120 см.
Всеки търпи на различна болка, така че не сравнявайте вашите усещания с тези на другите.

Моля обърнете внимание, че не сравнявам моите усещания с на някой друг! 🙂 Обърнете внимание и на това, че съм написала " няма две еднакви" също и на това, че разказвам през какво съм преминала и в никакъв случай не обобщавам, ако е възможно обърнете внимание и на "Дали ще е секцио или нормално, това ще е най великия ден в живота Ви! " Дори не налагам мнение 😉

Нямам за цел да се заяждам, да давам акъл, да налагам мнение. В темата съм защото ми е приятно да си споделяме неща, макар да не се познаваме.

Ако на някой му е досадно или неприятно, нека ми пише на лично съобщение, а аз от своя страна ще се съобразя с това

Пожелавам на всички прекрасен ден!

Да забелязах също така и това :

А колкото до болките...до 6 см. ще се чудите е това ли е ? Толкова ли боли? 😆 От 7 до 10 см. боли, но ако някой познава родилка, която е умряла или колабирала от болката да я посочи 🤪 аз лично сравнявам болката с тази от бъбречна криза, който е имал да знае, че точно толкова ще болят последните 3 см. А самото раждане на бебето изобщо не боли, чувството е сходно с запек 😂 Ака ти се и напъваш...и после само усещаш облекчение. Това го пиша за мамите които се страхуват, не се бойте! Всяка болчица си заслужава! За секцио не мога да дам мнение, имам познати които тежко се възтановили и не щът да чуят за второ, имам и такива които бързо са се вдигнали на крака.”

Отидете го кажете на жени починали при раждане, или такива с няколко дневни мъки докато родят! Това са вашите усещания, не на всички жени.
И какво излиза, че тези които ще бъдат секцио не могат да се насладят на най- хубавото усещане ...хайде моля ви!

# 69
Аз мисля че животинката няма да ревнува напротив ще го гледа и ще му се радва особено кучетата са такива любвеобилни,бързо.ще свикне според мен.Докато котката е съвсем друго нея не я интересува нищо и  малко си падат егоисти😁

# 70

И аз имам, обаче две. Едното е на 3години, другото е на 2. Много сме свикнали с тях и се надяваме да няма проблем. Като за начало мисля още в болницата да взема неща, до които бебето се е доближавало и МП да ги занесе в нас, за да свикнат с миризмата. След изписването мисля да влезна аз първа, за да ми се нарадват и след това да има дадем да подушат бебето. От тук сега зависи как ще го възприемат, но мисля да обикалят в стаята на бебето, без много да го доближават поне една- две седмици, после като дръпне малко ще има давам повече да го душкаш. Това ни е планът за сега, но .... нищо не се знае. Успех и на Вас 👶🏻🐶

и ние имаме подобен план с някакви пелени , които да се занесат вкъщи преди да сме се прибрали Wink все си мисля , че на края кучето и детето ще са партия срещу нас, за което мн се надявам Wink вече го отучих да се качва по диваните и леглото ( май на мен ми беше по трудно ) и изпрахме всичко. Сега спи под кошарата и я пази Wink но всичко дава да е в нея  хахахаха . Дано познанството при вас мине леко и има радост за всички Wink

# 71
Нужно ли е жени пред раждане да обсъждат, че има починали при раждане?!
Моята приятелка, с която имаме ден разлика в термина, ще ражда секцио, защото така иска, така се чувства сигурна.
Нито е тръгнала тя на мен да ми обяснява какви са рисковете на естественото раждане, нито пък аз на нея от секциото.
Всички ще родим и ще станем майки. Трудното идва след раждането и цял живот ще е така.

# 72
  • София
Мисля, че не е редно да се говори изобщо за умиране в тази тема. Смятам, че жената като по-опитна от повечето тук се е опитала да направи най-естественото, а именно да успокои болшинството бъдещи първескини в тази група. То е ясно, че усещанията за всеки са нещо субективно, но предпочитам да прочета, че болките и шевовете не са кой знае какво, отколкото, че една жена с коса и пелерина с качулка ме чака пред родилната зала.
Принципно гледам да подминавам подобни постове, но и аз ще кажа хайде моля ви се, спрете да си налагате мнението и да смятате, че то е единствено правилно, а всички тук, само защото не сме медицински кадри хал хабер си нямаме от живия живот.

Към останалите в темата, съжалявам ако съм прозвучала грубо, но наистина смятам, че не е редно такова отношение.

# 73
Наистина много е досадно да те питат - решила ли си как ще раждаш? Дори и мъже са ме питали... И аз отговарям - както дойде, за да не се обяснявам или аргументирам. По едно време дори се интересувах от раждане във вода.
Истината е, че прагът на болка ми е голям - едно от пиковите ми усещания е след PRK - лазерна корекция на очите и болката от възтановяването е неописуема. Това се случи преди няколко години и от тогва ми е внушавано, че след корекцията на късогледство, нямам избор и ще трябва някой ден да родя с операция. Обаче ходих на контролен преглед тази година и ми казаха, че нямам проблеми да родя естествено. Зарадвах се...докато не започнаха периодично да ми се появяват херпеси през последните месеци и така най-вероятно няма да имам избор, предвид риска за бебчето - ще се планува секцио. Другата седмица ще се уточним...

# 74
  • Пловдив
Точно се разведрих на поста на mamanasi29 и след това поста за умиране ми дойде в повече......
Тук е място да се радведряваме и окуражаваме, подкрепяме....а не да се наплашваме как може да умрем или подобни...просто нямам думи......Anguished

Общи условия

Активация на акаунт