Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 25 096
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
За храната в болницата, доколкото знам, ако раждането е било чрез секцио, нямаме избор за храна. До 22:00ч преди операцията, който ял и пил, после вече глад 2 дни. После ми казаха, че дават мляко, а след това супичка. В никакъв случай не трябва газирано и твърди храни.
Иначе и аз при всеки престой в болницата си носех цяла чанта със солети, крекери и какво ли още не. Но сега, ако реша да е секцио, мисля само вода да нося. Все още разсъждавам върху темата с раждането 😃
И защо ви държат 2 дена гладни? В Англия храна( някой сандвич, бисквити, плод)се дава още в реанимацията, стига да не ти е зле и да ти се повръща. Ако пък си си донесла нещо, никой не те спира да си го изядеш, но естествено става въпрос за лека храна.

# 406
Късметлийка си ти, че ще раждаш в Англия.
Ние тука в България да му мислим как ще родим и ще си изгледаме децата с тия "прости" лекари Close

# 407
  • София
Вие имате ли менструални болки?
Аз от 3-4 дни изпитвам на моменти една тъпа болка ниско долу като преди цикъл и в бонус от няколко дни едвам ходя, започна да ме боли много таза и левия крак в горната част, където започва таза. Направо куцам като вървя. Четох, че при някои жени се получавало като тръгне да слиза бебето и главичката му се смъкне вече надолу и притиска. Утре съм на преглед и тръпна в очакване да видим какво е положението, но определено усещам, че тялото започва да се подготвя малко по малко явно за раждане.  А ММ вика “е как ще ти се разширява таза, ти нали си секцио ?” Smile  Е да де, ама обясни го това на организма ми Stuck Out Tongue Closed Eyes

G.Savova, мисля, че не във всички болници е така. Аз знам за приятелки, които са им дали няколко часа след операцията да си хапнат шоколад или нещо друго сладичко. Според мен е въпрос на организация на лечебното заведение и на лекар.

# 408
Мен преди 2 седмици щяха да ме оставят в болницата, защото въпросните безболезнени контракции бяха станали на около 10 мин. (засичах ги около час, звъннах на АГ и тя каза веднага да заминавам към болницата).
Но според мен се гледа и общото състояние на майката - не само дали има контракции, а дали й се скъсява шийката, дали бебето е слязло в малкия таз...
Тези дни отново имам, но до са до 10 на ден някъде.

# 409
На мен след секциото ми дадоха храна още вечерта. Родих в 13 часа и към 19-20 часа ми донесха чаша мляко с бисквита "Закуска". Но от системите не ми се ядеше на мен.

# 410
И в двете болници където съм раждала не даваха храна, сега ще видим в следващата как ще е. Предните пъти преди и след раждане въобще не се вълнувах за бебетата, гладът толкова надделя, че за нищо друго не можех да мисля хахаа..сънувах пици мици, та щом в Англия дават този път скришно ще се заредя, явно не е фатално Simple Smile.

А менструални болки имам все по на често, терминът ми е края на август.

# 411
Аз родих в понеделник. Ядох едва вчера. През това време само вода. Като тръгнах за болницата умирах от жажда. Добре , че анестезиолога ми капна малко вода в устата, повреме на операцията, защото бях тръгнала да припадам чак.

# 412
  • Köln
Не знам за какво служи тоя лигнин, ама пишат, че искат - ще им занеса.
Лигнина го искат като те гледат на магарето....и останалото си го носят по частните кабинети. Преди много години когато раждах искаха 2 пакета. Единия за там а другия за мен след раждането.....не даваха да се обуват бикини, слагаш навит лигнин между кълките и ходиш така.
Като се сетя и ми е смешно

# 413
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Peacock, а как обличат бебето в момента - с къс или дълъг ръкав, босичко, или с чорапки. Защото се чудя какви дрешки за изписване да нагласям в багажа?

# 414
Аз много се чудех какво да сложа в чантата за болницата като дрехи. В крайна сметка взех бодита с къс ръкав и ританки,  едни блузки с премятане, шапчици, чорапчета и ръкавички. Всичко е възможно най-тънко. Ако не освиркат в болницата таткото ще тича за дрешки, знае кое къде седи. Но за сега май се отказах от затрупване, чантата и без това ще е голяма Joy
Peac кога ще ви изписват? Как се чувстваш вече

# 415

G.Savova, мисля, че не във всички болници е така. Аз знам за приятелки, които са им дали няколко часа след операцията да си хапнат шоколад или нещо друго сладичко. Според мен е въпрос на организация на лечебното заведение и на лекар.

Като цяло, ако всичко е наред и не ти се гади и повръща нама причина да не ти позволят да ядеш лека храна.
Имам няколко интервенции правени тук и никога не са ми отказвали храна. Също така имам наблюдения над няколко болници и на всякъде разрешават лека храна. Дали шоколад или сандвич, важното е че не те държат 2 дена гладна. Ако пък мъжът ти донесе нещо, никой нищо нама да каже.

Менструални болки имах в начална бременност. Беше ме адски страх ( да чукам на дърво), че ще имам болки в кръста тъй като съм с дископатия, но и това нямам.

Това за лигнина и невъзможността да си сложиш едни гащи е повече от тъпо. Едни гащи с превръзка не пречат на никой.

# 416
  • София
Аз лигнин не съм носила предния път, раждах в Окръжна. Носех си превръзки за родилки ( сега ще си взема само нощни) и обикновени бикини, защото като видах еднократните гащи щях да падна от смях.
Последните 2 седмици корема ми порастна много, при вас как е? Имам чувството, че миналия път отидох да раждам в 40 гс с по-малък, а сега в 34+4   ще се пръсна, въпреки че дотук съм +9  кг, а миналия път качих 20. 🤔

# 417
В болницата, в която ще раждам, имам правен кюретаж поради мисед.
Бяха ми сложили лигнин веднага след интервенцията, докато изляза от упойката и си обуя сама гащите.
Никой не ме е карал да ходя без гащи. Предполагам, че и сега ще е така, ако се наложи да съм под упойка.
При втората ми неуспешна бременност, която завърши с раждане в 6м., в Майчин дом беше същото. Отново си обух гащи след като се освестих.

# 418
Аз лигнин не съм носилс. Дават ни от тук . Сутрин на визитация махане бельото, слагаме лигнина и гледат течението колко е.

# 419
Е, при нас искат. Предполагам, че няма да ме върнат, ако не нося.
В болницата има и аптека, така че и да не съм взела, не е проблем да взема после оттам.
Мислите ли, че тези затоплящи подложки са добра идея, за да ги ползвам за гърдите, ако се втърдят?
https://www.decathlon.bg/komlekt-uormri-rtse-kraka-id_8376613.html

Общи условия

Активация на акаунт