Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 25 096
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
Мисля, че ако си облееш гърдите с топла вода ще има същия ефект

# 421
Аз като една нераждала, реших да проверя що е то лигнин 🤣 Оказа се, че всеки път като съм ходила на преглед, са ми го слагали около дрехите, за да не се изцапат с гела, а аз съм си  мислела, че това са просто някакви нискобюджетни салфетки. 😅😅😅
Не са ли адски груби и неудобни, когато се слагат между краката?!

# 422
G. Savova, откъде да знам защо не дават храна, не съм раждала. Просто са ми споделяли познати, раждали скоро в различни болници. Явно си има причина. Отделно съм чела статии в интернет за раждането чрез секцио, че 24ч никаква храна не се консумира след него.
Слагат системи и вече на следващия ден освен системите, добавят 1 кофичка мляко, а чак на по-следващия супа. След това чак започваш с храната, но не знам каква точно. Живот и здраве, ако реша окончателно да раждам така, ще разбера.

# 423
Аз бях с лигнин И с памперс 😄 преди 1г и 6м. Като се замисля това беше за визитация сутрин. Никой не те проверява през другото време. Май ще си взема нещо по- съвременно този път.

# 424
Има много тъпи и остаряли методи относно раждането и те са си на всякъде Joy Аз бях изумена, защо навсякъде нощниците за кърмачки са толкова огромни. Ми аз съм 160 60кг 33г.с като го облека тоя чувал и не ми е комфортно. Обичам да си усещам дрехите. За лигнина също ми е супер странно, макар че има един който не е като тези старите тоалетни хартии, не знам как да го обясня, но ме разбирате Joy Бял е и по мекичък, в моята клиника използват него за да не се цапам от  гела . Него ще търся.
Аз съм имала няколко пълни упойки  И след тях не ми дават храна, ама кой ли ги пита. Освен това до сега не съм нощувала в болница, след упойката дремвам два часа, ставам разписвам някакви документи, излизам и сядам да ям в първото заведение. Ама аз съм си малко инат Joy Сега с бебчето ще стискам зъби и ще се усмихвам, единствено искам всичко да е наред, както всички други. Храна, лигнин, гадости, ще се оправя че не съществуват и това е Rolling Eyes

# 425
Всъщност след секцио не държат ли после на системи? Чух, че повечето жени не усещат глад след това заради системите. А това за лигнина и памперса... След секцио ли е било? И всъщност при секцио не се ли слага катетър?

# 426
Всъщност след секцио не държат ли после на системи? Чух, че повечето жени не усещат глад след това заради системите. А това за лигнина и памперса... След секцио ли е било? И всъщност при секцио не се ли слага катетър?

Точно това ми казаха, че се слагат системи по няколко на ден.

# 427
G. Savova, откъде да знам защо не дават храна, не съм раждала. Просто са ми споделяли познати, раждали скоро в различни болници. Явно си има причина. Отделно съм чела статии в интернет за раждането чрез секцио, че 24ч никаква храна не се консумира след него.
Слагат системи и вече на следващия ден освен системите, добавят 1 кофичка мляко, а чак на по-следващия супа. След това чак започваш с храната, но не знам каква точно. Живот и здраве, ако реша окончателно да раждам така, ще разбера.
За съжаление в Бг си карат както са си карали преди 100 години.
Просто нама причина да не се дава храна 2 дена. В Англия , система след раждане слагат ако има нужда. Обикновено е окситоцин, и се слага една банка, която изтича за максимума 4 часа, но и това не пречи да хапнеш нещо.

# 428
G.Savova, а защо се слага окситоцин след раждане? За да контрахира повече матката ли?
А след секцио как без системи, а превенция против инфекции няма ли?

# 429
Да, ако матката не е контрахирала, слагат окситоцин с една банка натриев хлорид, и в най- лошия случай изтича за 4 часа.
При нас имаме един грък анестезиолог, който много държи пиенето на течности и леката храна да започнат още в реанимацията. Обикновено имаме бисквити, малки кексчета, а и много често пускаме мъжът да отиде до кафето да купи каквото си иска.
Знам, че за много хора храната не е проблем, но за мен си е истинско мъчение да ме оставят гладна. Имам гастрит и ако не ям на време става ужасно, така че за мен наистина е важно да не ме държат гладна 2 дена. Simple Smile

Кити,  за каква превенция говориш ? Simple Smile
Инфекциите не се борят с системи. Ако някоя има стрептококова инфекция, то антибиотик се влива още по време на операцията.

# 430
Не поння точно какво ми слагаха на мен след секциото, но предполагам глюкоза за подсилване, антибиотик и желязо и обезболяващо. Катетър се слага и докато не те раздвижат не ти го махат.  На мен от болницата ми даваха едни огромни превръзки около метър дълги и широки отзад за първите дни. После даваха по- малки. Но на мен лохиите ми бяха доста слаби, може би затова се чистих после един месец и нагоре.

# 431
Мисля, че първият ден имах 4 системи Рингер. Втория Рингер и Физиологичен разтвор. Много нещо са ама не бях гладна. Само жадна.
А от втория ден съм с пижама. Нощница не търпя

# 432
Момичета, някоя от вас с неспокойна матка на записите? Много се притесних, увеличиха ми магнезия и утре пак на тонове Sad..още съм в 33 г.с.

# 433
G. Savova ти нали в Англия ще раждаш?
Какво те притеснява как се ражда в България и дали дават или не храна?

# 434
G. Savova ти нали в Англия ще раждаш?
Какво те притеснява как се ражда в България и дали дават или не храна?
Не ме притеснява нищо. Просто сравнявам, тъй като и работата ми е в тази сфера.
Предполагам, че ако видиш че някъде вършат същата работа, която вършиш и ти с някакви допотопни методи и ти ще забележиш.

Пийкок,
Рингер е нещо подобно на хартманс, сиреч физиологичен разтвор и малко минерали. Тези 4 банки, надявам се не са били 4 литра.

Общи условия

Активация на акаунт