Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 24 425
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
Аз си купих обикновени, по - дълбочки бикини за болницата, но ще си взема и 1 пакет еднократно бельо за всеки случай. Еднократното бельо е р-р 38 - 42, доста е еластично.

Живот и здраве след като се роди бебето, МП ще  ми донесе вода, сурови ядки и някой плод. Болничната храна не ми хареса, когато лежах, но все някак ще избутам. Нямахме хладилник и ни караха да си изхвърляме храната, в случай че не сме я изяли в рамките на 2 часа.
Нас не ни пускаха да излизаме от отделението, да ходим до болничното кафе или до аптеката (може би заради пандемия, не знам).

# 451
Ох, момичета, от тази седмица съм в отпуска и е някаква мъка. Постоянно си въобразявам, че нещо ме боли, я кръст, я корем. Нямам желание за нищо, нито ТВ ми се гледа, нито книга мога да подхвана. Мъжът ми и той само звъни да пита дали не раждам и супер ме нервира, особено ако не вдигна телефона от първия път.
Днес изпрах дрешките и докато ги простра тия дреболийки, започна да ме боли корема и легнах. А имам повече от месец 😣 чудя се дали не започнах рано с пране и гладене, за 1 месец няма ли да се изцапат 😀 Те ще са в шкаф, де, ама се чудя например дали да не ги сложа в някакви пликчета, не знам. Моят багаж също е доникъде.
Нямам търпение да се ражда бебчето, ама да си изчака 37 седмица, де 😀 И ако може да не ме изненадва.

Мен ми е доста притеснено именно за храната в болницата, понеже от 4 месеца съм на определен режим и не знам дали ще се съобразят, че съм с диабет, че да не ми дават ориз с хляб, например 😀
То дори и да искам, няма какво да си взема. Най-много черен шоколад, ако падне много захарта. Но аз по принцип в стресови ситуации не огладнявам, така че няма да се изненадам ако не ям 5 дни 😀 Така бях и през сесиите, хич не се сещах за ядене.
Взела съм си и аз еднократни гащи, отворих едни и изглеждат наистина неудобни. За тези пари можех да си купя 5 чифта от левчето, поне памучни 😀 Както и да е...

Вие имате ли стерилизатор? Ние живеем на малко пространство и се чудя дали да не купя такъв за микровълнова? Някой има ли опит с такъв?

# 452
  • Sofia
Аз си купих от еднократните гащи размер М, не знам защо се подцених така Grinning Отворих ги, за да ги видя какво представляват- не са неприятни, но са тънички и прозрачни. М мистават едвам едвам. Ще си занеса и мои памучни, да имам за всеки случай. Тук не съм чула да искат лигнин, но ще питам.
А относно сравняването... Имам една приятелка, която отиде в Германия и вече боготвори всичко германско. Също е беременна сега и само ми изтъква кое как е там. Честно казано, мен не ме интересува, защото аз съм в Бг и това е. Няма да хукна да раждам другаде. Освен това, личните ми наблюдения и сравнения показват, че и тук си има супер читави болници, лекари и т.н. Да, има стари методи, стари привички... Така е, но не може да се генерализира, има и нови и модерни болници. За това имаме избор.
Там еиждаш ли, трябвало предварително да се регистрираш в болница, не можело да отидеш в момента на раждането някъде. На мен това ми се струва тъпо. Аз обичам да не съм ограничена, в последния момент може да реша друго, например Stuck Out Tongue Closed Eyes
Всеки трябва да действа според ситуацията и местоположението си. Simple Smile

# 453
Четох ви по диагонал, защото аз лично знам, че раждах в не особено модерна болница, но със страхотен екип!
Аз лично ползвам по- дълбоко бельо. Еднократно няма да изтърпя . С и нямам толкова обилно течение

# 454
Наистина не разбирам защо се хапете като малки деца за глупости и разваляте иначе приятната атмосфера, а останалите да се опитваме да прочетем нещо и друго полезно измежду няколко страници безсмислени дърляния. Целта на форума е да бъде полезен, да обменяме опит и информация и всеки е свободен да пише каквото поиска и да споделя от собствения си опит. Ако имате някакъв проблем една с друга, просто го обсъдете на лично, не е нужно на пълним темата с подобен вид коментари.

# 455
G. Savova много се радвам за теб, че имаш и ще имаш такива удобства в Англия. Както и преди съм казвала като човек живял там това ми звучи като фантастика. Мои много близки роднини още живеят там, едната едва не изпуснаха детето и ако случайно не беше отишла в България на преглед в 8 ми месец щеше да се случи най-лошото, да пази Господ. Другата пък за щастие имаше безпроблемна бременност, но си плащаше като поп всеки месец за скан, тъй като там имаш 2 скана за цялото време. Не и даваха да роди секцио въпреки многобройните епикризи които им донесе преведени, от България ( проблеми с очите ). Накрая “извади късмет”, защото докторите дори не бяха разбрали, че бебето е толкова голямо ( роди се над 4,500) и се наложи спешно секцио.
Така че ти си едно изключение, аз също работих в сферата на медицината там и това и стажувах, макар и не в родилни отделения и няма как да бъда съгласна с твърдението колко по-добре е да си там.

# 456
Аз също имам съученичка, която живее в Англия от доста време, но когато забременя, си дойде в България да роди, защото каза, че там положението с раждането е под всякаква критика. (Отново информация, която съм получила преди няколко години)

Няма лошо всеки да изказва мнение и опит (ако има такъв), но да се правят сравнения на една държава с друга постоянно, вече е банално. Всеки сам си е решил къде да живее, къде да ражда и тн. Тук сме, всяка да сподели през какво минава, а сравненията вече и сами може да си ги направим без да ги описваме всеки път....
Нали за всяка от нас е важен крайният резултат, който вече ни обединява...

# 457
Страшни сладури сте. Sweat SmileSimple SmileKissing Face

# 458
Не знам защо плюете толкова по раждането е Бг  и като цяло по бременеенето. Бг с- мата може да е зле, но поне може да си позволим частен преглед по всяко време и то на що-годе прилична цена.
Дружка в Испания също августинка, е била на два ехографа до сега  като единия е ФМ. И какво като има акушерка да и движи прегледите и какво като нищо не плаща. Умира от страх и трепери какво се случва.  Болницара която ще ражда и е по района в който живее, друга не може да си избере, нито пък лекаря.От 22 седмица има назначен ехо за в 36та. На часно може да иде но и е 200 €. Всички в чужбина разчитат на естествения подбор, но ние тук не можем да си го позволим.

# 459
  • Sofia
Идеята е, че всяка от нас се съобразява с условията, в които е поставена. Няма нужда да се сравнява нон-стоп и да се изтъква, едно, или друго. Такова е положението и толкова.
Радвам се, че има момичета сред вас, които имат възможността да бъдат в друга държава, да имат по-добри условия и отношение. Наистина. Най-важното е всяка от нас да се чувства спокойна, а не да се насаждат някакви притеснения, че на едно, или друго място нещата не са ок и има някаква опасност. Това натоварва. Така че, нека прекратим с категоризациите на болниците и държавите. Става ли?

# 460
Много се радвам , че успях да имам две сравнително леки бременностти. С прекрасни доктори, които ме следяха. Бяха всеотдайни, абсолютно изчерпателни откъм информация. Достъпни- имах връзка с тях по всяко време. Никога не са ме претупвали. Родих в болницата в Тутракан и двете си деца. Екипа тук е страхотен! Знам по всяко време какво е моето състояние и това на детето ми.
За мен , най- важно е спокойствието на жената повреме на бременността. Ако ще и на Марс да родиш, ако си претупана .. няма никаква полза.

# 461
Няма да се включвам по темата с държавите и болниците. Въпрос на избор,кой както се чувства добре.

Някой питаше за Омнибиотик Панда. Купих го и мисля да почна да взимам аз сега и в последствие да давам на бебето. Трябва да намеря и на кой да поръчам да ми купи капки Лефакс от Германия. Доста ги препоръчват против колики.
Това, което чета от юнски мами е, че са им предписани вит Ка, но и него го няма в аптечната мрежа. За съжаление аз имах, но ги ползвах в началото на бременността, но те са годни само 4седмици след отваряне, т.е. ще се търсят май под дърво и камък.

# 462
Аз днес поръчах Лефакс и утре ще го взема. Има страница във ФБ.
Предния път ми носиха от Германия ама този път няма кой

# 463
Да, и на мен ми похвалиха Лефакс, но донесен от Германия. Зълва ми каза, че има неразпечатвани, та ще ми даде. После ще поръчам на познати в Германия.
Имаме позната с аптеки и ако ѝ се намира витамин К, ще пиша в темата.

# 464
Аз днес поръчах Лефакс и утре ще го взема. Има страница във ФБ.
Предния път ми носиха от Германия ама този път няма кой
Ще споделиш ли коя е страницата?

Общи условия

Активация на акаунт