Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 24 417
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Аз днес поръчах Лефакс и утре ще го взема. Има страница във ФБ.
Предния път ми носиха от Германия ама този път няма кой
Ще споделиш ли коя е страницата?
https://www.facebook.com/%D0%9B%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%81-Le … -119869652045713/

# 466
Омнибиотик панда ми го предписа гинеколога в моя град в България. Само като отидох до аптеката и ми казаха 85 лева за 30 сашета и отказах 😁. Затова и си поръчах доста по-евтин и до ден днешен си го пия и ми действа супер и е за бременни. Ако пък е за детето, няма да ме бърка и 200 лева да дам.

И май съм само аз недоволната от английската система даже до преди 2 седмици исках да се прибирам в Бг да раждам , но с тея карантини абсурд. И то най-вече заради това ,което ме чака след раждане с документи, с вадене на паспорти , трябва да пътувам 550 км до Лондон с малко бебе.. после да се връщам и до 6 месеца да се прибера до Бг,за да извадя ЕГН.. сложна работа ама нямам друг избор.. може би ако бяха махнали карантината, но политиците са упорити 😁.
Само да кажа ,че имах 2 безплатни ехографа,за останалите 4 си плащах като поп по 100 паунда.. а срещите ми с акушерката са възможно най-разредени до преди седмица бяха през кажи речи 2 месеца 😂.

# 467
Paola и аз не съм от най доволните но важното е накрая да гушкаме здрави бебчета. А за ЕГНто мисля майка с пълномощно да действа.
Момичета напълно бях забранила за лекарствата и нищо не съм купувала. Ще се радвам някой да пусне списък с основното, което трябва да се запасим за начало.

# 468
Омнибиотик панда ми го предписа гинеколога в моя град в България. Само като отидох до аптеката и ми казаха 85 лева за 30 сашета и отказах 😁. Затова и си поръчах доста по-евтин и до ден днешен си го пия и ми действа супер и е за бременни. Ако пък е за детето, няма да ме бърка и 200 лева да дам.

И май съм само аз недоволната от английската система даже до преди 2 седмици исках да се прибирам в Бг да раждам , но с тея карантини абсурд. И то най-вече заради това ,което ме чака след раждане с документи, с вадене на паспорти , трябва да пътувам 550 км до Лондон с малко бебе.. после да се връщам и до 6 месеца да се прибера до Бг,за да извадя ЕГН.. сложна работа ама нямам друг избор.. може би ако бяха махнали карантината, но политиците са упорити 😁.
Само да кажа ,че имах 2 безплатни ехографа,за останалите 4 си плащах като поп по 100 паунда.. а срещите ми с акушерката са възможно най-разредени до преди седмица бяха през кажи речи 2 месеца 😂.
Напълно те разбирам. Бях се зарекла и казала на ММ, че аз няма да бременея и раждам в тая държава, пък той да решава кога ще се приберем 😀
Кураж, малко остана Simple Smile

# 469
Paola и аз не съм от най доволните но важното е накрая да гушкаме здрави бебчета. А за ЕГНто мисля майка с пълномощно да действа.
Момичета напълно бях забранила за лекарствата и нищо не съм купувала. Ще се радвам някой да пусне списък с основното, което трябва да се запасим за начало.

В моя списък са:
Спирт 70% и 90%
Физиологичен разтвор (дози)
Памучни тампони
Вит Ка капки
Вит Д капки
Пробиотик
Капки против колики (Лефакс)

За мен: глобули Профенид за обезболяване

Като за лекарствата, мисля че зависи от това, което ще предпише педиатъра.
Ще се радвам и другите момичета да споделят. Ако може да се вземе нещо предварително и дали има смисъл.

# 470
На кой пробиотик сте се спрели? Аз мисля за био гая, но се чудя още?

# 471
Аз съм взела витамин Д, физиологичен разтвор, Инфакол, тампони почистващи, клечки за уши,козметика: почистваща вода за дупе и лице, крем против подсичане, почистващ гел за баня, олио за след баня и това е май 😁. Спирт не смятам да ползвам, ще го оставя само да си падне. За витамин К не знаех дори ,че трябва да се дава на капки, мислех, че им бият инжекция точно като се родят и после не се дава🤷🏻♀. Пробиотикът задължителен ли е? Че и това не се бях замисляла. Чувала съм,че аз ако пия по време на бременност и после детето нямало да има колики.. не знам до колко е вярно ..

# 472
Вземете си лецитин. Аз само съм чела, но сега ще си взема за кърменето.
Аз ще взема спирт за пъпа, защото тук ми показаха как да го почиствам.

# 473
  • Köln
Някоя от вас има ли опит със стягащите колани за прибиране на корема? Трябва ли да мине време след раждането или може веднага да се ползва?
Също и за упражненията / коремни преси и    д-р/ за стягане.

# 474
Аз съм взела витамин Д, физиологичен разтвор, Инфакол, тампони почистващи, клечки за уши,козметика: почистваща вода за дупе и лице, крем против подсичане, почистващ гел за баня, олио за след баня и това е май 😁. Спирт не смятам да ползвам, ще го оставя само да си падне. За витамин К не знаех дори ,че трябва да се дава на капки, мислех, че им бият инжекция точно като се родят и после не се дава🤷🏻♀. Пробиотикът задължителен ли е? Че и това не се бях замисляла. Чувала съм,че аз ако пия по време на бременност и после детето нямало да има колики.. не знам до колко е вярно ..

Витамин К, слагат веднага след раждането и не е необходимо да го купуваш.

# 475
По спомен- витамин К се приема още веднъж еднократно. Купува се, дава се и се хвърля.

# 476
[quote author=Paola.georgieva link=topic=1231813.msg41042713#msg41042713 date=15943Пробиотикът задължителен ли е? Че и това не се бях замисляла. Чувала съм,че аз ако пия по време на бременност и после детето нямало да има колики.. не знам до колко е вярно ..
[/quote]
И на мен това скоро ми сподели приятелка - последния месец започнала пробиотик и след това детето и нямало колики. дано не забравя да питам лекарката си дали е така и да започна и аз да приемам.

# 477
Някоя от вас има ли опит със стягащите колани за прибиране на корема? Трябва ли да мине време след раждането или може веднага да се ползва?
Също и за упражненията / коремни преси и    д-р/ за стягане.
Аз нямам опит, но от това което ми каза лекарката ми, както и от раждали приятелки разбрах, че ако родиш нормално може да го сложиш веднага. За след секцио обаче информацията е противоречива, някои казват веднага, други след седмица, трети след месец... Ако си със секцио мисля, че трябва сама да почувстваш кога тялото ти е готово и колана не те дразни.

# 478
За тези неща ще изчакам да ми каже педиатъра, те се купуват лесно и бързо от аптеката. А и в тези жеги не ми се иска да съхранявам пробиотици и подобни.

Момичета, от картонени кутии и шарена хартия си направих няколко органайзери. Дали е удачно да ги ползвам вместо плетените кутии от магазина?

# 479
По спомен- витамин К се приема още веднъж еднократно. Купува се, дава се и се хвърля.
Паола ще ражда в Англия. Там Вит К се слага еднократно с инжекция веднага след като се роди детето.

Общи условия

Активация на акаунт