Десетокласници 2020/2021

• 38 535
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
  • у дома
Добре де, как ги бутате тия деца?

Според мен е до характера на детето.И двамата ги подбутвам еднакво,само където големият поддава,а малкия въобще не се дава.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 23:09 от svetlaem

# 166
  • София
Pisa, такива съвети като примера ,който си дала съм спряла да давам,защото той ме отсвирва нарочно, защото приема, че все е едно е малък,ако се подчини. Ако виждам,че нещо прави,което не ми харесва, опитвам със съвети. Но пак нещата опират и до характер.

# 167
Ама как така ще ме отсвири! От уважение поне ще замълчи.

# 168
Тъй - тъй,точно темата ми  е на дневен ред, но по други поводи.Във връзка с разправиите с класната и моят син,знаете че често присъствах в часовете. Има едни лигльовчета,които грам уважение нямат към учител,към родител, към съученици.Държат да си изкажат гласно простотията и глупотевините.Родител на едно таква дете е учител,който е разпознаваем в града.Ми да ви кажа честно,след това поведение на детето,така ми олеква .
    Моята майка работеше на времето в Нармаг,моите набори знаят.И ако се наложи да ида за нещо при нея,или да ме прати до някои обект,в който е била на ревизия , единствената ми мисъл беше как да се държа, че да не накърня авторитета на майка ми.В къщи може да се изтрепем,много се карахме, но никога пред хората няма да отговоря така.И това е усещането,че дължа уважение на родителите си.
   Прави ми впечатление,че децата изобщо не знаят как да общуват с възрастни.Не ги учим ли,те ли не поемат ?!Аз не търпя такова поведение като описаното от Писа.Колкото съм ларж и позволявам,така ще му врътна един шамар пред гостите."Любим " отговор на приятелско дете ми е"Е таа нема да стане".

# 169
  • София
Тук вече говорим за възпитание! Това няма общо с подбутването.
По този въпрос и аз не търпя много свободии!

# 170
Ще дам два дни почивка и започвам с побутването за четенето.На приятелка детето се явява на писмен и устен за незнам си кой сертификат по АЕ,на писмен и устен за дсд, и е започнал да чете и книгите.И постига винаги топ резултати,не просто да мине.Бе как го правят?!
   А моичкият днес се плацикат на басейнчето на едно приятелче,след като снощи си празнува РД и се прибра по първи петли.Какъв Тютюн?!

# 171
  • София
Тип Вержиния? Joy

# 172
Марлборо? Joy

# 173
  • София
Ми, прав е! Сега им е времето да са навън. До юни стояха затворени, от септември не се знае какво ги очаква...
Дай и сега да ги затворим! Smirk

# 174
  • София
Ааа, този е прав, а твоят все не е! Правилно е казал Макаренко, че педагогиката е наука за възпитанието на чуждите деца. Laughing

# 175
  • София
Е, този път е прав и моят! Joy
Вчера небрежно подметнах за книгите. Имало време, още било юли. Взе да търси учебен план, че на Тютюн времето можело и след нова година да дойде... Joy
Оставих го! Както казах, споровете ни вече не са ниво "Е, няма пък!"...

# 176
Вдигате нивото,викаш?
  Абе,вие софийските,ходихте ли на среща в гората?Нищо не казахте.
   Тъй на времето като се карахме с щеркинса тя се изучи да мълчи и да не ми отговаря.Аз викам,викам,ама тя като мълчи няма за какво да се хвана.И спирам и аз.
   И я предизвиквах да се аргументира,когато иска нещо.И се почваше една тирада......така подучи и брат си.Понякога се моля да ми отговори с Е няма пък!"  и аз да кажа Айде марш в стаята и да приключим.Ама не би.
   Санака,още ли си гъркиня?Наборката как е?

# 177
  • София
За този уикенд беше планирано ходенето в гората, но като гледам как вали в момента... И е студено. Frowning1

Върнах се от Гърция аз, но в този студ не мога да си покажа тена. Joy

Наборката е супер. Тя изкара близо 20 дни в Гърция, к'во да й е? Сега спи до обяд, скита с приятели, гледа сериали. Обещала е да прочете Тютюн, ама друг път. Joy

# 178
В София ли вали?Пи нас е жега,а даваха ,че при нас е има гръм .Малко да захладнее,че аз не понасям жеги.

# 179
  • София
Слънце, при големите бутането е като при малките. Понякога е еднократно, понякога е продължително.Joy
Има неща за които лесно осъзнава, че се е прецакал с "движението по течението", за други не може да осъзнае, че са важни и основополагащи, не за друго, но не са му интересни. Когато обаче има контрол, се справя на максимума за училищните изисквания.
Много малко деца знаят какво искат и намират начина за постигане. Да има амбициозени родители, но го има и обратното - неглижирането и много пропуснати шансове за децата.
Старателната ми девойка и тя би пропуснала задължителната литература, въпреки че и харесаха книгите (като До Чикаго, масово не се харесва от децата. Споделяла съм с нея, че Алеко не ми е любим автор), просто другите, които чете са й по-интересни.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 17:02 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт