Десетокласници 2020/2021

• 38 545
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Марулета, много ти е колоритно изказването. И аз май ще се газирам на резултата от входното по биология.
/quote]
     ГолЕМ камИк ли имаш предвид?Хахаха,живея в Монтана,Сепак.За това е в кавички,да не ме помислите за проста.Пиша в темата за Фермата,точно сега обсъждаме една от участничките,която говори на страшен диалект и някои пишещи я обявиха за простовата  поради тази причина.
   От време на време е интересно в разговора да вкараш някакъв лаф , но когато се говори на диалект е трудно разбираемо.Аз полагам усилия да не говоря по "монтански", непрекъснато правя забележки  и на децата.Но в неформален, ежедневен разговор понякога без да искам вкарвам по някоя диалектна дума.
    Дъщеря ми и зет ми имат приятел от Ямбол.При една от първите им срещи нещо се шегували и зет ми казал за някой, че е "изсъънал на падарска дреа"./т.е. много отслабнал/.Такова недуомение,почуда и ококорени очи имал техният приятел,че още се смеят на случката.Както и на неговите "мисирки".
     И те така!
Имах двама колеги от Петрич и околностите. Много беше забавно с тях. Те си бяха шегаджии. Просто в обикновен разговор като вкараха техни си изрази и падаше голяма забава. Или като сваляха някоя наперена на техен диалект нарочно. Абе бяхме млади и забавни.

# 661
  • София
За подигравките и криенето, аз също не си ги представям. Обаче, не изключвам, извън София и такива неща да се случват. За съжаление!
Десем, ако съм те разбрала правилно, дано всичко да е наред при вас!

# 662
Опс, обърках наборите Joy

# 663
  • София
Дано, Слънце, че осен всичко друго, доведохме бабата да я долекуване из тукашните болници, сериозни неща (за щастие не е най-сериозното), наложи се да започне в началото на пандемията. Първо от еднотото, после другото училище, държим децата настрана от нея, но няма как да изключим контактите, тъй като й трябва съпорт.
Ще внимаваме и ще продължим да живеем.

# 664
  • София
Десем, класа на набора ли карантинират?

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 22:11 от sanaka

# 665
  • София
Да

# 666
  • София
Стига бе! Верно ли? Нищо няма в Школо...
Само един клас? А групата по втория език?

# 667
  • София
За кое училище иде реч, ако може да споделите?

# 668
  • София
Ще внимаваме и ще продължим да живеем.
Това правим и ние. Продължаваме напред! Само ЗДРАВЕ и КЪСМЕТ! Леле, даже и рима се получи!😉
Във връзка с някои забавни лафове на диалект, от Марулетиния край, най-адекватен, към сегашната ситуация е : "Лашка се, като вОда у брЕг". Е, те така те, сме и ние.😂

# 669
  • София
Ако е дете - класа, ако е учител - класовете, в които е бил.
Родителите и другите деца (контактни на контактните) не са по карантина - има правила от МОН.
 - информация от МЗ относно действията при коронавирус в училище:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/kakvo-tryabva-da … 0CVvPGgTdsyOmxbs8
Тестове не се правят на контактните. В другото училище бяха учители, тях изследваха всички, но не знам кой плаща.

# 670
  • София
Неприятно. Вероятно всички ще минем по реда си.
Слънчева, сигурно ще го обяват. При нас има съобщение на сайта на гимназията за карантинирания клас.

# 671
  • София
В другата тема мамите писаха за карантиниран клас от 9 ФЕГ, но официално нищо не съм видяла.
Може би е по-добре да спрат да пускат тези новини, че най-важното в държавата и света се оказа, че един клас от еди-кое си училище е под карантина. Само паника!

# 672
  • София
Абсолютно съм против нарочното броене на карантинирани в новините. Смятам обаче, че в случай на заразен в училище, трябва да се информират своевременно всички. Не, че ще си спра детето от училище или пък ще променя нещо от ежедневието ни, но смятам това за укриване на информация, което не ми харесва.

# 673
  • Варна
Аз пък предпочитам да публикуват информацията за карантинираните паралелки/училища директно на страницата на МОН в официален регистър. Мисля, че след това който иска, може да си направи смислен анализ доколко адекватно беше решението за присъствена година и дали подредбата на различните приоритети, довели до това решение са били обективни в тази обстановка.

# 674
  • София
Аз не се интересувам колко паралелки и къде са карантинирани. Интересуваме само тази на сина ми. А тази информация няма как да бъде скрита. Изводи не знам защо има да се вадят. Животът трябва да продължи що годе нормално. Болни ще има, починали също. Дано последните са по-малко. Никой не е застрахован.

Общи условия

Активация на акаунт