Десетокласници 2020/2021

• 38 553
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И то ако наистина са болни. А не с положителен тест.

# 646
  • София
Здравейте,гутен морген, и т.н.
  12 Е в СМГ е под карантина-племенникът е в друг 12ти клас там.
  И да питам сега , какво се случва като сложат клас под карантина?
   -детето си седи у дома и учи онлайн.
  - с другите в семейството какво се случва-аз,баща,брат,.....
  - кой прави тест на детето,или чакаме да прояви симптоми?
  Първа двойка на лице-входно по биология.Четох,четох,мрънках,говорих-наборът седи и ме гледа като "голЕм камИк" и пита-кво толкова се газираш,тва е входно?!
   Ще се пие!!!
На мен друго ми е интересно какво ще е случи със заразеното дете след като се излекува ако изобщо е болно и мине кантината.Нали се сещате че ще бъде заклеймено,обвинявано и ще му се подиграват.
Ако няма симптоми, ще се върне на у-ще, след 14 дни и след направен отр.(-) тест. Ако има симптоми - до излекуване, и на 28- мия ден се прави тест, ако е отрицателен се връща на у-ще. А познайте, колко теста, ще се правят и за чия сметка! Крайно време е, тестуването да минава по ЗК, за осигурените лица.
Това с подигравките, не го приемам за сериозно. Застраховани няма!

# 647

На мен друго ми е интересно какво ще е случи със заразеното дете след като се излекува ако изобщо е болно и мине кантината.Нали се сещате че ще бъде заклеймено,обвинявано и ще му се подиграват.
[/quote]
    Аз мисля,че няма да заклеймяват и да се подиграват.На 16 години са все пак.Внучето на приятели е сред карантирнираните деца от детската градина,за която се пише и говори в Монтана.Нима детето е виновно?!Или родителите,бабата,дядото?А и за какво да са виновни.

# 648
  • София

Това пък защо? Аз изобщо не се сещам такива работи.

# 649
Аз пък това с подигравките го приемем напълно сериозно.Няма какво да се заблуждаваме децата са жестоки.Навремето тези които носиха очила или са пълни ги съсипваха смятам че сега ще е нещо подобно,даже и по лошо.

# 650
  • София
Но сега нито пълните, нито тези с очилата ги съсипват.

# 651
Не съм убеден,дано наистина е така.Като стана въпрос за очилата навремето в моя клас нямаше есно дете с очила сега като гледам снимката на класа на сина ми половината са с очила.Защо ли?

# 652
Най-първото,което се сещам е ,защото от две годишни са на таблетите и телефоните.И се гледа тв нон стоп.Ние гледахме Синьо лято от 17.00 ч и Бенджи ,Закс и звездния принц.И през другото време навън.

# 653
  • София
Да. И не толкова пряката връзка с таблети и телефони, а по-малкото игри и занимания навън, където окото непрекъснато сменя перспективата близко-далече, за сметка на силно увеличеното време, през което окото гледа само на близко разстояние.

# 654
  • София
Принципно сте прави, но не всички случаи, са такива. Преди първи клас, заведох на очен лекар, сина ми. Перфектно зрение. Втори срок, на втори клас, се оказа с -1,5 на едното око и -1,75 на другото. Бях в ступор от изненада, защото нито беше "залепен" на екрана, нито е лишен от спорт. Точно обратното. При липса на фамилна анамнеза за миопия, отдадоха го на бурно израстване. Склонна съм да приема това, защото покачването на диоптрите, вървеше правопропорционално с периодите на по-бързо или по-бавно "дръпване" на ръст. От година насам, задържа, въпреки дъъъъъългото вторачване в монитора.

# 655
  • София
Марулета, много ти е колоритно изказването. И аз май ще се газирам на резултата от входното по биология.
В нашето училище май е само една  паралелката в карантина. Квото такова. Това ,че на някого може да му се подиграват или нещо друго чак не вярвам. Според мене дори е възможно някои тарикати да злоупотребяват. Все пак ще скатаят за две седмици ДО.

# 656
  • София
Днес е напълно загубен ден. Пак ще изтърват една седмица в организация.

# 657
  • София
При нас (като каза и директорът) не в от ученик. По-риското място са от гледна точка на това, че се събират много хора,
по-трудно се спазва дистанция.

От утре, но не в любимото училище, ще сме си в къщи (не е учител)

# 658
Марулета, много ти е колоритно изказването. И аз май ще се газирам на резултата от входното по биология.
/quote]
     ГолЕМ камИк ли имаш предвид?Хахаха,живея в Монтана,Сепак.За това е в кавички,да не ме помислите за проста.Пиша в темата за Фермата,точно сега обсъждаме една от участничките,която говори на страшен диалект и някои пишещи я обявиха за простовата  поради тази причина.
   От време на време е интересно в разговора да вкараш някакъв лаф , но когато се говори на диалект е трудно разбираемо.Аз полагам усилия да не говоря по "монтански", непрекъснато правя забележки  и на децата.Но в неформален, ежедневен разговор понякога без да искам вкарвам по някоя диалектна дума.
    Дъщеря ми и зет ми имат приятел от Ямбол.При една от първите им срещи нещо се шегували и зет ми казал за някой, че е "изсъънал на падарска дреа"./т.е. много отслабнал/.Такова недуомение,почуда и ококорени очи имал техният приятел,че още се смеят на случката.Както и на неговите "мисирки".
     И те така!

# 659
  • София
На мен ми е яко говоренето на Он, Она, Они Joy

Общи условия

Активация на акаунт