НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 4

• 45 718
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Е то феталната морфология се прави за да огледат бебето дали се развива добре, не колко е красиво и да има снимка в 4д.
Важното е да отидеш на добър фетален специалист. Всеки модерен апарат с доплер има режим 4д и ако бебето е застанало в подходяща поза могат да ти направят снимка.
Аз знам за какво се прави. Въпроса ми беше след като съм правила тази в 20-23г.с дали може сега следващата от 28-32г.с да я пропусна и вместо това да ида на 4Д. Или е задължителна и тази ФМ Simple Smile

# 556
  • София
Опитвам се да ти обясня, че говорим за едно и също нещо. Просто ти го наричаш фотосесия 4Д, специалистите го наричат фетална морфология.

# 557
Marinaakr, питай гинеколога при който се следиш дали случайно няма 4Д режим на ехографа, ако е с добра машина може и да има и да ти направи снимка.

И аз да питам нещо - бебешките дрешки (ако са от чист памук), мога ли да ги пера на 90 градуса? Хич не ми се занимава да гладя, а и без това съм свикнала бельо да пера на 90. Само се чудя да не стане проблем с тик-так копчетата на бодитата/гащеризончетата.

Вие (ще) перете ли бебешките дрехи с вашите?

# 558
Едва ли ще се навие някой доктор да ти направи само 4Д снимката без да огледа бебето. Или пък ако се навие едва ли ще ти намали от цената. Може да звъннеш да попиташ дали само за фотосесия ще ти запишат час, но не съм чувала да има такава практика.

# 559
  • София
Ами то никоя ФМ не е задължителна, ако става за въпрос. Grinning

Сладолед, леле, как на 90 градуса ?!
Какво ще се случи с тия дрешки Grin

Аз още не съм решила дали ще ги пера отделно. На училището ни казаха, че е абсолютно безсмислено, тъй като всички от семейството излизат навън и имат досег с какво ли не и после като гушнат бебето, нямало файда, че неговите дрешки са прани отделно...
Има някаква логика сякаш. Thinking
Гладенето също вече се отрича, по самата ютия имало много бактерии, особено по парните ютии. Thinking

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 18:16 от rave

# 560
Лили, имай предвид че срокът на болничния ще ти удължи срока на изпитателния срок, което значи, че могат и да ти прекратят договора преди да е станал безсрочен.

Хора, благодаря за съветите за котката! Hug
Днес ще ходя на ЖК и ще видим какво е положението, но мисля, че всичко е наред, излишно се панирах. Вчера пусках музика със слушалки на бебочно и веднага се активира и взе да рита. Дано само да е било от кеф, а не от досада. Joy

Иначе сега се притеснявам за друго.... Днес мисля да кажа на моята АГ вече да ми даде болничен и да приключвам с работата (тя е ОК с това и каза само да й кажа). Притеснявам се, понеже тъй като съм още в изпитателен срок (почнах нова работа и разбрах, че съм бременна) като съобщавах новината "обещах", че ще стоя до последно, т.е. до септември. Обаче не мога да търпя вече, цял ден съм на компютъра и ми е много напрегнато, понякога има супер много работа и стоя по 12 часа. ММ се притеснява и не иска да работя толкова. Та.. плана ми е да кажа, че не се чувствам добре и да изляза извънредно в болничен без да ги предупреждавам. Neutral Face Знам, че е кофти, но според мен по-тъпо би било да кажа "промених си решението, няма да стоя до септември". Обаче се чудя какво може да ми напише АГ, че да ми даде такъв болничен? И също после, ако случайно срещна шефа си или някой колега, докато се разхождам, няма ли да изглежда кофти? Worried

# 561
Момичета, извинявам се за невежеството, ама може ли да пуснете някоя снимка на тези ванички със стойки и облегалки и някой беше препоръчал нещо меко с топченца Grinning аз съм виждала едно време на племениците ми само корито, в което се слага една метална стойка, на която се облича една хавлия и то ляга там на тази стойка. Grinning

# 562
  • София
Да попитам относно козметиката- препоръчително ли е да изначално медицинска, без да има необходимост от такава, или може и обикновена, и само ако се наложи да се смени с медицинска?

# 563
  • Тук... някъде
Bubblyfogg, разгледай тук https://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/produkti-za-banya-i- … ena/vani-i-stoyki

А на какъв стерилизатор сте се спрели?

# 564
Значи аз с прането имам доста печален опит, не една или две дрехи мои и на ММ съсипах в стремежа си да дезинфекцирам.
Бебешките дрехи са чист памук и новите такива смятам да ги изпера на средно дълга програма (1,5 ч.) на 40 градуса и толкова. Вече след тава използваните ще преценявам спрямо замърсяването, но повече от 50 градуса на памук нещо не го виждам. ..

# 565
Маринааакр моя доки каза, че последната е хубаво да се направи, защото се вижда дали е възможно да развиеш прееклампсия. Аз се изненадах, мислех, че все през цялата бременност трябва да има някои симптоми, вдигане понякога на кръвно над 130, но той твърди, че става изведнъж. Та аз ще си я направя, а ако става въпрос за 4д снимката, на мен ми дава след всеки ехо.

Рейв това с ютията от лекция на Ася Демирева ли си го чула. Днес бях на училище за родители, като гост лектор беше тя. Та малко ме втрещи с тази теория. Значи години наред всичко живо глади, изведнъж има бактерии не гладете. Също така заговори, че стерилизаторите също не е ок за нея да се ползват. Пак заради парата и бактериите от нея. Т.е много е убедителна, харесвам я, но се опитва да ти обясни, че едва ли не всички новости са ненужни, а всъщност ти улесняват доста ежедневието.

# 566
  • София
Мче как от трета фетална могат да видят каквото и да е свързано с прееклампсия? Rolling Eyes

# 567
Аз малката откакто стана на 1, и реши, че е много забавно да се изправя във ваната със стойката, я къпя под душа със слушалката седнала на детско стъпалце. Не се противи и на мен ми е много по-лесно, като беше новородена първия месец я къпахме на мивката.
Бебешките дрешки на 90° или ще станат като за кукла или ще се раздърпат. Няма нужда от много втеляване с дезинфекцията, бебето като се роди и вече не е в стерилна среда. Аз пера на 30-40 ° на слаба центрофуга отделно от нашите неща. Защото бебешките ги пера със Сано максима(най-добре изпира петната) а нашите с Ариел, веднъж изпрах нейните дрехи с нашия прах и се обрина.
Козметика съм ползвала винаги медицинска, но тя имаше по-проблемна кожа като новородена, вече го израстна де, но то така си остана. Сега ще ги мажа и къпя просто и двете с едно и също и ще им пера заедно нещата.

# 568
  • София
Мамси, не, не беше Ася. Grinning
Не знам... Вероятно истината е някъде по средата. Thinking

# 569
Изобщо даже не ми минава през главата да си изпера дрехите или тези на ММ с тези на бебето . Първо при тях се перат на 30 градуса с бебешки прах или препарат за пране , в прахта за възрастни има толкова алергени , че свят ще ви се завие като се изрине цялото . Мъжа ми работи в сверата на строителството , дрехите му са пропити с прахоляк и всякакви строителни материали няма как бебешките дрехи да пусна с нашите .
Няма да гладя , но ще си суша дрехите в сушилня , така , че пак ще са дезинфекцирани . Стерилизатора , ако сте със стъклени шишета може да се ползва до като пролази , но ако са пластмасови не знам как ще стане без стерилизатор , те започват да миришат на прокиснало мляко колкото и да ги миете .

Общи условия

Активация на акаунт