НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 4

• 45 721
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Излизай си в болничен,те знаят какво да пишат.  А като си в болничен не си умрял,може да се разходиш. 12 часа е адски много да седиш дори.

Ntmasdom , Рейв, защо да не може да се чисти това столче като захранваш. Изглежда , че таблата отпред се сваля и може да се мие,а това назад което е облегалка чак натам ли ще цапаме? Не е лошо столчето.

# 541
Изгубен , навсякъде ще цапате 😁😁
И столчето , под столчето , над столчето и т.н 😁😁😁

# 542
lilly_dev На всички в болничните ни пише диагноза “Заплашващ аборт” ...май няма друга причина поради която да ти издадат болничен преди 45дневния... Така че излизай смело и почивай! Лято е! ☀🌊🍹
delisardeli Вчера бях на зъболекар... избиха ми двата долни мъдреца и то напреки на другите зъби 🤦🏻♀🤣 та само почистване и дренаж и така ще си бутаме поне до ноември.
изгубен Нали на повечето столчета за хранене тапицериите са направени от нещо като шушляк  или такава промазана/гумирана материя и с един парцал сваляш всичко... А това понеже е и кошарка и шезлонг според мен ще е тапицирано в нещо мекичко, пухкаво дето така мекичко и пухкаво ще попива супиии, пюретаа... 😂

# 543
Лили, и аз след дълго колебание реших да си удължа болничния. Не съм казвала в работата, но вече съм си приключила по-големите задачи, а останалите ги разпределих на колегите. От време на време ако се наложи нещо малко да направя се намесвам, като ми звъннат съм на разположение да съдействам и мисля, че не очакват кой знае какво от мен вече, а и бях казала на шефа, че имам нужда от повече спокойствие. Мислех го доста, но в крайна сметка реших, че бебето засега е най-важно, пък после ще видим с работата как ще се наредят нещата.
Мисля си, че ако много разчитат на теб, а ти имаш много работа, да говориш с шефовете и да им кажеш, че ти идва нанагорно и не се чувстваш добре и да организирате как да стане прехвърлянето на работата към други колеги - иначе пък на тях ще им дойде много и непредвидено като си пуснеш болничния. В крайна сметка каквото сте говорили преди няколко месеца няма гаранция, че може да остане същото и мисля, че ако са пораснали хора ще са подготвени и за този вариант. Всичко се случва по време на бременност. Ти си ги познаваш най-добре, но според мен повечето разбрани хора биха се подразнили повече ако ги оставиш изведнъж без да прехвърлиш работата, отколкото ако им кажеш откровено, че не можеш да издържиш на темпото и искаш да си вземеш почивка.

# 544
Ntmasdom не на всички болнични пише “заплашващ аборт”. В началото беше така и при мен, но от два месеца пише “проследяване на бременността при жена, подложена на друг висок риск”. Може би и защото работя във вредна средна и тя е противопоказна при бременност. Поради това съм си в къщи от 5г.с.

# 545
Аз мислех да ползвам болничен, но ще ида на работа за един ден, след като ми свърши майчинството и после ще ползвам натрупана отпуска, че имам много дни. Би трябвало финансово да ми е по-благоприятно.
Иначе ми е зор и не бих издържала докрай на работа. То, аз не съм работила от 2017 година....

# 546
Лили, според мен трябва да си прецениш приоритетите и да предпочетеш интереса твоя и на бебчето през този на работодателя. Ако не ти влязат в положение, значи и след като се върнеш от майчинството няма да са правилните хора. Разбира се, важно е да останеш до край коректна и възможно най-скоро да проведеш този разговор и да уговорите срокове за разпределяне на работата ти към колеги. В противен случай рискуваш да ти се натрупа прекалено много и в един момент ти самата да избягаш от днес за утре, което най-вероятно ще ги подразни и ще ти прекратят договора.
12 часов работен ден е твърде много, недопустимо много, ако ще и да не е тежка работата. Дори седенето в една поза - седнал или прав, толкова дълго, пак ми се струва непосилно за бременна жена.
Поздрави и успех!

Я да попитам и тук, може някой да се включи със съвет, относно къпането на бебето и необходимите вещи. Например Хелинор, постовете са ти изключително полезни и информативни.

Удобни ли са ваничките със стойка и ергономична постелка? Изпадна ми комплект от една позната за символична сума и се чудя дали ще ми е от полза. Може ли да се ползва без вана, в смисъл да се пълни с вода от душа? Стабилно ли стоят?

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 12:22 от Анонимен

# 547
Я да попитам и тук, може някой да се включи със съвет, относно къпането на бебето и необходимите вещи. Например Хелинор, постовете са ти изключително полезни и информативни.

Удобни ли са ваничките със стойка и ергономична постелка? Изпадна ми комплект от една позната за символична сума и се чудя дали ще ми е от полза. Може ли да се ползва без вана, в смисъл да се пълни с вода от душа? Стабилно ли стоят?

Ние все още къпем 2 год., си дъщеря в корито със стойка . За сведение към момента тежи 16кг., стойката е изключително стабилна и изобщо не се притеснявам . Когато беше бебче , я слагахме в една постелчица която се закачва на коритото /с пълнеж от малки стериопорени топченца/ , страшно удобно нещо , препоръчвам с две ръце .

# 548
  • София
И ние ще вземем такава ваничка от познати.
Мисля, че ще е доста удобна, особено от гледна точка на това че няма да се навеждаме.
Ще си купя само една подложка за новородено.

Ваничките съм ги гледала по магазините, стабилни са.
Не ти трябва вана, пускаш душа и пълниш.

Иначе, на училището, на което ходя, ни казаха, че в началото може и в мивката.

# 549
reve, в началото със сигурност ще го къпете в мивката , то е толкова мъничко , че даже на подложката няма да посмееш да го сложиш , а и по хубаво ще измиеш дупенцето на мивката

# 550
Тоест, това не е от първоначално необходимите покупки, може да изчака, аз така го разбирам Simple Smile Ох мвого мило ми стана като си представям как къпем бебе на мивка Simple Smile)

# 551
Тоест, това не е от първоначално необходимите покупки, може да изчака, аз така го разбирам Simple Smile Ох мвого мило ми стана като си представям как къпем бебе на мивка Simple Smile)

Ами да , така е . Макар , че ние се бяхме подсигурили още в началото с корито , реално започнахме да го използваме след около месец /може и повече/.

# 552
Относно къпането на бебе аз съм за вана със стойка и подложка. На мен ми бяха изключително полезни. Разбира се, за стойка трябва повече място. Ако банята е тясна, може да няма място да се постави, че и човек да се завърта около нея. Подложката ми беше полезна и удобна до около петия месец. Дори не знам как щях да се справя без нея. Бебето хубаво, спокойно си стои полулегнало. Обръщаш го по корем и гръб. На мивката не сме го къпали. На мен ми се струва неудобно, но знам, че в началото много хора така ги къпят.
Спомням си в родилното акушерката с какъв замах го грабна, пусна силна струя вода, насапуниса го, подхвърли го сякаш е палачинка, а аз гледах стреснато. Жената има опит. Аз не бих могла.
 Ние до преди месец си го къпехме във ваната със стойката вече прав, т.е. почти до 2 години. Сега го къпя стъпил на пода като голям човек. Не е къпан с душ. Нещо се дразни не мога да си обясня защо. Струята ли му е неприятна? Поливам с канче и става бързо. Той при миене на косата всеки път плаче и сам си казва "Няма страшно", както е чувал мен да го успокоявам. 😃

# 553
Здравейте. Аз имам един въпрос относно феталната морфология. Тази, която се прави в 28-32г.с може ли да я заменя с 4Д направо и да ми запишат на диск? Правила съм вече тази от 20-23г.с (:

# 554
  • София
Е то феталната морфология се прави за да огледат бебето дали се развива добре, не колко е красиво и да има снимка в 4д.
Важното е да отидеш на добър фетален специалист. Всеки модерен апарат с доплер има режим 4д и ако бебето е застанало в подходяща поза могат да ти направят снимка.

Общи условия

Активация на акаунт