НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 4

• 45 714
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
СУЕ-то и на мен ми е високо, ама не чак толкова. Преди 3 седмици беше 42, хемоглобина също нисък - 109. Пия желязо и скоро ще пускам контрола. АГ-то не каза нищо за СУЕ. Чета, че се вдига при бременност и не е обективно, ама ниския хемоглобин е притеснителен, особено за нашите седмици.

# 586
  • София
Пускам референтни стойности на СУЕ за бременност
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/ESR.htm

Аз също бих разчитала на CRP вместо на СУЕ.

# 587
А за CRP има ли различни референтни стойности при бременни? При мен забелязах, че АГ предпочита да е под 1, ако се покачи почва да търси инфекция.

# 588
  • София
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/C-reactive%20protein.htm
за ЦРП-то

Мойто съм го изследвала 3 пъти и е било все между 1.25 и 1.85.
СУЕ-то два пъти ми е излизало 4

# 589
Момичета, знаете ли каква трябва да бъде обиколката на корема при двуплодна бременност в съответните седмици? Независимо, че съм качила килограми, все ми се струва, че корема трябва да е по-голям за 24 с. Днес като цяло съм в доста минорно настроение и мисля глупости. От сутринта не спирам да кихам. Имам лека алергия, която с бременността се задълбочи. Много съм притеснена от кихането, но според моя лекар, говорих и с личния лекар, нищо не може да се направи. Предстоящият преглед е чак на 10 август. Записах се и за 3-та ФМ в 28 с. Нямам търпение да ме прегледат.

# 590
  • София
Красима, аз съм 27+4 и съм +12 кила.
Обиколката на корема ми е 108.
Ходя при двама АГ, нито един от тях не се интересува от обиколката ми.
Мерих се онзи ден от чисто любопитство, че си поръчвах нощница и ми трябваше ханша.
Освен това корема ми порастна много в последния месец, в 22гс бебетата бяха по под 500г, сега са по 1150.

Според мен изобщо не го мисли това с обиколката Flowers Hibiscus

Нормално е коремите ни да са различни. Ако бебетата вървят в норма, всичко е наред.

# 591
Благодаря за окуражителните думи! Моята обиколка е 105 см. и съм в 24+1 с. Вярно, че имам още 3 пълни месеци да пълнея, но с такива размишления си пълня главата.

# 592
Здравейте, момичета!
Има ли някоя от вас със СУЕ над 70 и как го коментира проследяващият ви лекар? Sad

Моето с напредване на бременността се покачваше много.. 9-ти месец беше 103. ЦРП, левкоцити, микробиологии, урина, всичко беше окей - следяхме на 2 седмици. Накрая се оказа май, че освен от бременността, се е покачвало и заради развален зъб... Бебчо се роди без инфекция.

# 593
И аз се доверявам повече на CRP. Моето СУЕ е 25. Интересното е, че гинеколозите не пускат CRP, но аз си го изследвам допълнително. От последните изследвания ми е 5,8 при горна граница 5. Не му обърнаха внимание. В последствие се разбра, че имам бактериална вагиноза и то без ясни симптоми и може да е от това. Но от дадените от Дагни реф. с-сти си е екстра. Simple Smile

# 594
  • София
Моят АГ по ЗК пуска CRP.
Последния ми резултат е 5,2 според него няма проблем.

# 595
За прането мисля, че всичко ще разделям, имаме котка и дори сега домашните дрехи са отделно от външните. Няма да ми е проблем да пусна и още 1 пералня за бебето само.
Аз не мога да разбера обаче как се вари шише (пластмасово или стъклено), няма ли опасност от разтопяване или спукване? Не ми е ясно това, колко се вари, колко се държи? Имам подарък стерилизатор за микровълнова, мисля да ползвам него ако ми трябва, имам спомен от кака ми че слагаше всичко вътре с малко вода, ама колко време не помня. Бих искала да знам как става и на котлона. 😂
Ние покупките ще оставим за септември, в тези жеги не мога да обикалям вече. Имаме доста дрешки вече на склад при майка ми 😁😂 тя също е взела доста неща, пелени спален комплект и други дребни.

# 596
Здравейте, момичета. Само минавам да кажа, че ние с моя съпруг отметнахме едно важно решение, а именно за това къде да съхраним стволови клетки на детенце. Не помня коя от вас също се интересуваше от този въпрос, но да кажа, че взехме информирано решение и разполагам с инфо относно 3 от частните банки за съхранение на стволови клетки, в това число договори, условия и цени. Срещнахме се с представители и на 3-те банки и имам директни впечатления. Прочетох и в нета доста информация, в това число и чуждестранна, та ако мога да съм полезна на някого, нека ми пише на лични, за да не пълня темата с излишни и ненужни неща. Спокойна вечер на всички!

# 597
Нищо няма да изварявам, както не смятам и да гладя врочем. Майка ми ще си купи сушилня и понеже е над нас ще ползвам в началото нея за дезинфекция. Имам обещани стетрилизатори, ако се наложи и не успея да кърмя, но и да нямах - щях да си купя.
Памперсите, които лично аз си поръчах са от али експрес - хепи флут за новородено - 4 кавъра тип джоб и към тях няколко подложки и поръчах и 4 пак подобни, но вече ги дават универсален размер. Отделно от групата за втора употреба съм купила няколко, но не зная вече колко точно - първите са в сестра ми, че у дома нямам място, едните са дошли, те май бяха 5 и чакам и още 2 бр. Като на втората употреба ще купя нови подложки. Иначе мисля още 4 броя за новородено тип всичко в едно да си взема или от али експрес или от амазон.
Ето това са ми пробиотичните капсули - Лактажин. Оплаках се от силно вагинално течение, ама наистина много силно, като изливаща се вода, понякога има беленикав пресечен цвят. Прегледаха ме, не са гъбички, всичко е нормално, за това ми изписа 7 дни по една капсула вече Лактажин, а на морето през вечер по една. https://apteka.framar.bg/30049043/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0 … %83%D0%BB%D0%B8-7

# 598
Момичета, изследвах си Д и Б12 в норма са. Имам 5-6 кг качени( нищо не е хората ги качват ей така  по празници само), не е претоварено тялото ...каква е логиката да ме болят така ставите не знам. Някой има ли такъв проблем? Сутрин не мога да стана от болки, през деня е при движение само. Всяка една става. Дори не мога да си свия пръстите на ръцете.  За какъв дефицит според вас може да става дума след като витамините отговарящи за костите са ок.  Записах си час за ревматолог, но докато чакам мисълта че нещо може да не ни достига с бебето, точно сега като му се формират здрави кости, ме тормози.

# 599
Баблифог аз съм така със ръцете може и от 1 м и половина. Четох, че е нормално. Говорих с моя АГ, каза да пия Невробекс 1 седмица. Не видях особен ефект, но спрях да обръщам внимание, чета че почти ври всички се случва. Аз сутрин също не мога да ги свия, след като ги раздвижа, се ядва, но през целия ден усещам дискомфорта. Примерно сама не мога да отворя буркан или шише, с много зор е. Пия и капки Б12

Общи условия

Активация на акаунт