НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 4

• 45 703
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Вчера ми мина прегледа, малката госпожица е перфектна, макар че вече два поредни прегледа не желае да се обърне каквото и да правим, явно срамежлива ще я бъде. Blush
Докторът обаче видя, че и в двата бъбрека имам задържана урина и каза, че съм с първа стадии хидронефроза, поради което и преди две седмици беше голямата ми криза с адски болезнените контракции. Каза, че и сега вижда леки контракции, макар аз, след антибиотика, да ги усещам доста рядко. Каза да се пазя повече и ми предписа лекарства, за да се избегнат нови инфекции, но това, че само за 2 седмици шийката ми от 33мм вече е 31мм малко ме притесни, предвид че последните 2 седмици предимно лежах и не знам на къде повече да се пазя. Някоя мама знае ли под колко милиметра не бива да пада дължината на шийката? Rolling Eyes

# 601
  • София
Ми под 20тина мм не е хубаво.
31 си е ок, ако стане 25 ще те следят внимателно и така.

# 602
  • София
Ми под 20тина мм не е хубаво.
31 си е ок, ако стане 25 ще те следят внимателно и така.

Dagny, ох, благодаря ти, дано се задържи в по-горни граници и бъбреците спрат да създават проблеми! Hug

# 603
Аз също съм течение, от 2-3 дни е и вече малко ме дразни. С ежедневна превръзка е добре, но взех да го мисля и аз. Ако не спре до ден два ще звъня и аз на АГ. Преди се появяваше и изчезваше само (все около датата ми на цикъла, дали има връзка?).
Аз също съм чувала, че отричат вече гладенето на дрешките и препоръчват ползването на сушилня. Малко ще отклоня темите някоя мама да е с пералня и сушилня в едно или да знаете хубава такава, че няма да имаме място за отделни. Ще се радвам да ми пишете на ЛС, знам че комбинираните не са много хвалени.

furera_05 Аз бих се възползвала от информацията за стволовите клетки.

# 604
Здравейте, девойки Simple Smile След дългото отсъствие сега чинно ви следя. Първо за болезнените стави-предвид, че по време на бременността всички стави се разхлабват, някои може да усещат дискомфорт. При мен, например, няма болка, обаче когато си легна усещам как крайниците ми изтръпват, или по-скоро сякаш натежават много. Изключително неприятно усещане- все едно над всеки крайник е имало по нещо доста тежко за дълго време. Дори не знам как точно да го опиша, но на няколко пъти не можех да заспя заради това усещане. После за стволовите клетки-още с първото ми детенце се бях засилила да замръзявам, но няколко АГ ми казаха, че не е ОК, защото реално даваш едни много пари, а всъщност клетките след известно време стават непроследими  и (не дай си Боже) се наложи да ги ползваш се оказва, че ги няма. Наскоро една от големите банки фалира, та маса нашенци още не знаят какво се случва. По-добре било да се дарят тези клетки. Всичко това, разбира се, не е мое лично становище, само препредавам думи на доктори. Така, или иначе затова още тогава не замразих. А като не съм го направила за първото, то няма да го направя и за другите....логично. Трето- ще опра и аз до прането. Няма да гладя!!! НЯМА! НЯМА! НЯМА! С първите две само дето не направих дископатия, ишияз, тендовагинит ( в кръга на черния хумор, разбира се) от гладене. Сега имам сушилня и няма сила, която да ме накара да гладя каквото и да е било. И най-гнусното оставих за накрая- течението. Имам го почти от самото начало и е точно същото като описаното в малко по-предния коментар- като вода, хем обилно, хем често, хем от време на време белезникаво. На моменти все едно се напишквам.... Ужас ви казвам! Вече гащи не ми достигат-сменям ги през 5м
( обривам се от превръзки). Нямам бактерии, гъбички, нищо. И те така🙄😜

# 605
За течението казах на мен какво ми препоръчаха - слагам вече две вечери и съм доволна от ефекта.
За онези, които са от София - избрали ли сте дали ще посетите някое училище за родители и ако да - кое?
Йога за бременни правите ли?

# 606
За течението казах на мен какво ми препоръчаха - слагам вече две вечери и съм доволна от ефекта.
За онези, които са от София - избрали ли сте дали ще посетите някое училище за родители и ако да - кое?
Йога за бременни правите ли?

Провежда ли се някъде училище за родители сега? Аз мислех да ходя на училище за родители в Щерев, но ми казаха, че засега няма да се провежда, заради пандемията. Има ли онлайн такива, освен тези лайв видеа на сп. 9 месеца?

Йога за бременни + упражнения за бременни правя и съм доволна. Аз не съм кой знае колко подвижна и като добавим и 10-те кила, които съм качила и направо си е трудничко за мен. Grinning Иначе, около нас има йога студия, но ми е по-удобно вкъщи да си правя (купих си наскоро постелка и топка). Намерих много як канал в ютуб с йога и упражнения за бременни за всички триместри - Pregnancy and Postpartum TV е името на канала. Simple Smile

# 607
  • София
Има.
1 наум правят видеа всяка седмица; запишете се в групата за родители във фейса и така. 9 месеца също правят добри.
Аз лично съм по-доволна от тяхната онлайн лекция за спешни състояния, отколкото на лекцията на живо вчера на ''искам бебе''(deteto.info). Онлайн беше по-изчерпателна и структурирана.
Но не съжалявам, че отидох и на живо де. За друго няма да ида на живо, но за такава важна лекция ще ходя всеки път, защото така се набива по-добре в черепната кухина Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 12:55 от Dagny

# 608
Записала съм се. Имах предвид на живо.

# 609
  • София
Дух, блубери, ето училище на живо. Hands V
Провежда се всеки четвъртък в Мол Парадайз.
Има го и в Пловдив и Стара Загора.

https://deteto.info/

# 610
Дух, блубери, ето училище на живо. Hands V
Провежда се всеки четвъртък в Мол Парадайз.
Има го и в Пловдив и Стара Загора.

https://deteto.info/

Супер си, Рейв! Много благодарим! Relaxed Hands Thumbsup

# 611
Здравейте, получих преди малко резултатите от пренатеста, бебето е здраво. Потвърди се окончателно и пола - момче  - 98.5 %. Така се зарадвах на добрата новина, че ми се стегна корема, малкия го усети сякаш и почна да мърда и той Simple Smile Сега имам още поне три месеца, в които трябва да внимавам да не направя някоя тъпотия и всичко ще е наред.

# 612
Веси, чудесна новина. Мога да си представя как ти е олекнало.
Скоро си мислех, че не си писала. Сега спокойно и лека бременност до появата на живо и здраво момченце.

# 613
Здравейте, получих преди малко резултатите от пренатеста, бебето е здраво. Потвърди се окончателно и пола - момче  - 98.5 %. Така се зарадвах на добрата новина, че ми се стегна корема, малкия го усети сякаш и почна да мърда и той Simple Smile Сега имам още поне три месеца, в които трябва да внимавам да не направя някоя тъпотия и всичко ще е наред.
Веси, толкова се радвам, че от емоция настръхнах! Покрай твоите притеснения, признавам си, и у мен възникнаха съмнения дали пък на трите морфолофии всичко се е видяло и разчело правилно, но бързо се отрезвих. Сега като чета тази инфо от теб и ако беше покрай мен, сигурно щастливо щях да опра коремче в твоето и да те прегърна, макар че не се познаваме! Сега се пази и си бременей спокойно, за да се подготвиш за най-миличкия мъж в твоя живот!

# 614
Бравоооо,много хубава новина. Представям си какво ви е било в душите докато излезе този тест.
Да му се незнаят и доктори само плашат хората. Сега отиди при този и му го лепни теста ,дано си е взел процентите за Пренатест ..... Амаааха.
 Ти не ходи ли и другаде на фетална или си изчака пренатеста?

Общи условия

Активация на акаунт