НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 4

• 45 694
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Аз първоначално бях на магнерот 3х1, но нямаше голям резултат продължавах да си имам контракции и лекарката ми го смени с биолектра300 твърди капсули. От тогава не съм имала нито една контракция, но от няколко дена ми се схваща мускула на десния крак долу на прасеца и ми изтръпва дясната ръка.Вие имате ли подобни оплаквания?

# 646
  • Тук... някъде
Мен преди няколко дни ме изплаши едно куче и тогава ме заболя корема и се стегна, но стоеше с часове стегнат без да се отпуска. АГ ми каза магнерот 3х1 и но шпа 3х1. Аз си включих и шуслерова сол 7, която също е магнезии и за 2-3 часа ме отпусна. Повече не ме е стягал, но и до тогава не беше. На един от прегледите бях питала как да разбера, че имам контракция и ми обясниха в легнало положение като си натисна корема с цяла длан, ако е твърд като стегнат мускул на ръка, значи е контракция.
Относно шийката - големи разлики има при мен при мерене през корема и вагинално- на ФМ в Марковс през корема я измериха 43 мм, а АГ при което се следя, с вагинален-31 мм, но казва че е супер 🤷🏼♀

# 647
Момичета, спряли ли сте се вече на матрак за кошарата. Чета, че латексовия е най-добър. Кокосовия не бил толкова, защото можело да развие бактерия. Та какво мислите по въпроса?

# 648
Аз поръчах матрак на Нани лукс, детски, 120х60. Другият вариант ми беше на Тед пак от детските размери. От всичко прочетено стигнах до изводите, че трябва да е умерено твърд към твърд, и като го натиснеш бързо да връща формата си. Аз лично предпочитам да заложа на утвърдена марка за производство на матраци, вместо на бебешките марки Лорели и т.н., за които срещнах някъде мнения, че бързо се деформирали.

Ето тази статия може да е от полза:
https://-spam217-/blog/kakav-martak-za-koshara-da-izberem

# 649
Дух ,за тези болки като пред цикъл, които описваш, аз бих пробвала с 3*1 но шпа да видя дали ще се повлияят, повече течности, че може да си се дехидратирала в жегите,  и повече почивка - особено в най-горещите часове да не щъкаш много навън. Не знам кога си на преглед, но ако можеш да звъннеш на АГ се обади да се посъветваш. Хубаво е да не са болезнени контракциите. Може и някоя бактерийка да си завъдила, или пък да имаш нужда от увеличаване на дозата магнезий. Едва ли е нещо сериозно, но бих звъннала на доктора за всеки случай.

# 650
За едното, сгъваемото легло имам матрак на Лорели. Еми, не е нищо особено, но е евтин - 30 лв. Същото се отнася и за количката, както писах преди. Не съм очарована от продуктите на тази марка. Нисък ценови клас са не без основание.
За дървеното легло имам скъп матрак - 100 лв., еми личи си разликата.

# 651
Дух ,за тези болки като пред цикъл, които описваш, аз бих пробвала с 3*1 но шпа да видя дали ще се повлияят, повече течности, че може да си се дехидратирала в жегите,  и повече почивка - особено в най-горещите часове да не щъкаш много навън. Не знам кога си на преглед, но ако можеш да звъннеш на АГ се обади да се посъветваш. Хубаво е да не са болезнени контракциите. Може и някоя бактерийка да си завъдила, или пък да имаш нужда от увеличаване на дозата магнезий. Едва ли е нещо сериозно, но бих звъннала на доктора за всеки случай.
аз бях много време на три пъти на ден по две нош-па, но от месец не пия, защото нямах болки и проблеми. На лекар бях миналата седмица, имах и вагинален преглед - нямам гъбички, колкото до бактерията, ще ми се обади лекарката тази седмица да ми каже резултатите от урината и кръвта и ще видим има ли бактерия. Ще й кажа за контракциите. Днес пак си ме боли лекичко.

# 652
Аз от вчера имам някакви болки ниско долу, но са като бодежи по-скоро и  май това не са контракции. Понякога като ходя по малка нужда до тоалетна, също ме свива (по-скоро боцка ниско долу) и вътре усещам, сякаш имам бодежи и в самото влагалище. Много е странно... Слава Богу нямам зацапване и не ме боли адски много корема, та затова реших, че ще изчакам до следващия преглед при АГ, който е след 5 дена. Иначе пия магнерот 2х1 и но-шпа 2х1. Някоя от вас да е изпитала подобен "бодеж" ниско долу на корема, както и вътре сякаш във влагалището?

Колкото до матраците, засега съм се спряла на Newton - https://www.newtonbaby.com/products/newton-crib-mattress?variant=49608775823 . Гледах, че оглавяват доста класации, четох някакви статии, гледах ревю-та в ютуб и много ги хвалят. Скъпички са, но ако са наистина толкова добри, колкото ги описват, значи си заслужава. Иначе добри отзиви съм чувала и за магнифлекс пиер карден.

# 653
Някоя от вас да е изпитала подобен "бодеж" ниско долу на корема, както и вътре сякаш във влагалището
Да, при мен ги има тези неща от 13-та седмица още, но е на периоди и не е болезнено, по-скоро досадно. Понякога е боцкане и нагоре в матката. Бях споделила с АГ - отначало мислехме, че е от разпъване, после предположи да не е шийка, но не беше. Моята лична теория в момента е инфекция. Една друга
 лекарка ме посъветва да пусна стерилна урина - две поредни проби ми излязоха с една и съща бактерия. Утре съм на преглед и ще повдигна въпроса - предполагам, че ще се върна с поредната рецепта за антибиотик. В тази връзка искам да ви похваля пробиотиците на Омнибиотик - имат няколко вида, но всички ги пробвах и мисля, че ми действат по- добре от Линекс, който пиех досега при антибиотично лечение. Даже версията Панда мисля да си я взема да пия ежедневно от началото на осмия месец до края на бременността.

# 654
Дух, блубери, ето училище на живо. Hands V
Провежда се всеки четвъртък в Мол Парадайз.
Има го и в Пловдив и Стара Загора.

https://deteto.info/
Безплатно ли е? Може би сте споменали, аз нещо в сайта цена не виждам, може би е ?
Момичета, имам и друго питане- мога ли сама и как /чрез какво, в какво / да си взема секрет за микробиология ?

# 655
  • София
Алис, безплатно е.

# 656
Супер 💜 много яко, ще посетя някоя 💖
Много се радвам и за Веси Simple Smile
Сега и за микробиологията, ако ме ориентирате, цена няма да имате 😁

# 657
Nonny, абсолютно си права , обаче ако няма симптоми, не бих рискувала да ми взимат цервикален секрет по време на бременността. Освен това, док. беше убеден, че стандартната МБ ще покаже каквото трябва, в т.ч. анаеробните, в случая при мен излезе кандида.  Но да, ако има течение или друг вид упорстващи неразположения , въпреки проведеното лечение, бих се доверила на Геника определено.

# 658
Благодаря за отговора 🌸
Значи нищо няма да бързам да взимам сама и ще си изчакам прегледа.

# 659
Много благодаря, Веси! И аз ще повдигна въпроса при АГ. Тази седмица съм на преглед и ще поискам да ми назначи изследване, чрез стерилна урина.

Nonny, абсолютно си права , обаче ако няма симптоми, не бих рискувала да ми взимат цервикален секрет по време на бременността. Освен това, док. беше убеден, че стандартната МБ ще покаже каквото трябва, в т.ч. анаеробните, в случая при мен излезе кандида.  Но да, ако има течение или друг вид упорстващи неразположения , въпреки проведеното лечение, бих се доверила на Геника определено.

MrsAlwayssRight, би ли обяснила защо е проблем да се взема цервикален секрет по време на бременност? Аз не бих и поискала де, ако не ми кажат, че е необходимо, но се зачудих защо не е хубаво. Мерси. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт