Сполучливи имитации на маркови парфюми - 34

• 76 484
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • BG-DE
Мерси, бавничко е наистина 🙂

# 256
Момичета много харесах Венецията на Заг. Не очаквах така са ми допадне, предвид,че е сравнително ретро аромат.
Мирише на една много приятна череша с ванилия. Череша няма в нотките,но аз така го усещам. Супер лека,фина сладост,много интересен парфюм,различен от масовките. Не познавам оригинала. Радвам се,че най-накрая открих сладост,която да ми се хареса.!
Изтънчен и загадъчен ми е някак. И пръснах в 8 и още го усещам. Чудя се дали оригинал да си поръчам,дали от Заг пак. Предвид,че е бюджетен. Интересното е,че има и тамян по описание(аз обожавам,много ме успокоява),но за съжаление не го усещам в парфюма.
Изпръсках наличното,коетж бях поръчала от Заг.

# 257
  • BG-DE
Ползвала съм преди години оригиналната Венеция и много я харесвах но, за съжаление, реформулираната вече не е това, което беше. Тази на Заг не познавам но преди години много сполучлива беше тази на Рефан, ако искаш пробвай я, трайността и беше УНИКАЛНА 🙂

# 258
  • София
Мис Каролин Бингли, по-добре си поръчай отново имитацията на Заг, след като ти е допаднала. Не знам доколко е близка с оригинала, но през годините парфюмът е реформулиран. Да не се разочароваш, ако имитацията е на аромата преди реформулировката.

# 259
Дам,четох,че е реформулиран,което никога не съм го разбирала защо го правят и развалят хубавите аромати. Реално не се ли води,че трябва да е същата или поне сходна миризмата? Или подобрени съставките? Или изцяло сменят формулата?
Винаги ми е било чудно защо се прави това. И така много ме е яд,защото тепърва се запознавам с някои стари класики и така реално аз не знам оригиналния мирис какъв е бил. Но трябва да кажа,че парфюма направо си ме впечатли. Макар,че го усещам една идея леко синтетичен в началото като помириша шишенцето.
На мен ми е любопитен и оригинала. И в някой момент ще го взема със сигурност. Красив аромат!

# 260
  • BG-DE
Реформулациите са главно, защото от IFRA забраниха използването на голям брой естествени съставки като мъхове и т.н. при някои аромати няма значение и ароматът се запазва при други обаче се променя. Преди време продавачка в немски Дъглас ми каза, че реформулирани са само стари аромати поради горепосочената причина но дамите в парфюмните теми твърдят, че това важи и за нови, в което лично аз не намирам логика но знае ли се 🙂

# 261
Колетът на Divain би трябвало да ми е доставен утре. Няма да мога да съм вкъщи, та дано да спазят инструкциите и да си го получа утре, но са доста ефикасни, имайки предвид, че доставките във Франция са някакъв ужас, защото никой не е коректен by default.

Edit да не пиша второ мнение, но и аз мисля, че риформулировките се дължат на промяна в изискванията на ЕС. Реално, доста от парфюмите са алергизиращи и няма да се учудя, ако с времето определени съставки спират да са позволени за употреба тотално или в някаква си концентрация. Но тъй като парфюмните формули, за разлика от всичко останало в козметиката, все още си се пазят в тайна, няма начин да знаем дали е точно това. Друга теория, че при естествените съставки често климата и почвата да от значение и е възможно от година до година да има огромна разлика в реколтата.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 17:47 от Dalindrah

# 262
Малко извън темата, но реформулирането се дължи понякога и на чиста доза алчност. Целят по-голяма печалба със замесването на уж някоя съставка с някоя "по-подходяща" и накрая често се получава осакатяване на страхотен парфюм. Оплаках се в темата за сайтовете, но и тук да си изплача болката- LVEB intense също е реформулиран като резултата е капсуловане на течността с която се измиват съдовете от LVEB edp. Пълна скръб! Пред тази вода предпочитам да ползвам някоя сполучлива имитация.

# 263
Аз пуснах поръчка на Заг от Вито, обаче после (с какъв акъл не знам) минах през Дъглас и сега искам още аромати!
Мнооого ми хареса Guerlain Pampleluna, не очаквах толкова да ми допадне, нежен и сочен грейпфрут... сравних и Mon с Florale и Bloom of rose, ами Мон е класа, другите бледнеят пред него. Съжалявам, че не го поръчах.
Другото, което ме отвя, беше Hermes Un Jardin Le Toit! Разкош! Супер свеж и зареждащ, писали сте, че е сполучлив на Заг, ще го пробвам. Някой може ли да го сравни с Le Nil? Момичето в Дъглас ме насочи към Monsieur Li но в него усетих нещо остро и сякаш мед или нещо подобно, дойде ми тежък.
Dior Joy и Joy Intense .. добре, че пропуснах в поръчката, за мен не са запомнящи се, прекалено офисни и неутрални ми идват.
Ще пиша, като получа и пробвам нещата на Заг, макар да съм лаик в тази материя и не знам колко ще е полезно. Чакам Burberry Her, La Tulipe, Premier Jour за мен, за колежка Acqua Di Gioia, Venezia, Nina Ricci Love in Paris и Estee Pleasures и за ММ Aventus, Emporio и Invictus.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 21:26 от Saudadе

# 264
Un Jardin Sur Le Toit е един ако не и най-любимият ми парфюм. Толкова е прекрасен, че нямам думи.
За мен обаче версията на ЗАГ не е сполучлива и останах разочарована.
Първите 2-3 минути е много силна, след това 10-15 минути наподобява оригинала и после изчезва.
Всъщност до ден днешен мисля че си беше направо развален този, който жената ми пръсна за да имам такова лошо впечатление.
Бих го тествала отново.
А колкото до другите градини на Мартинез Nil за мен наподобява Le Toit. Даже се обърках с него когато за първи път го помирисах. Ако имаш път към Мартинез го пробвай и заедно с 303 всеобщият любимец Wood sage & sea salt. Simple Smile

# 265
  • Пловдив
Днес бях до Заг. Момичето учтиво ми даде да подуша всички амнайсе парфюма, които си бях набелязала за лятото. За разлика от тези на Рефан, при първо пръскане си се усеща аромат, а не спирт. Не ми се скара, не ми беше обидена. На Рефан се поинтересувах от новите капсуловани аромати, но продавачката ми се сопна, че от тях лек аромат няма, понеже като попита какво търся ѝ казах, че търся нещо свежо за лятото, стига да не напомня на Light blue. Познайте какво първо ми предложи. I love love Moschino. Мда... Та можех да оставя повечко пари в магазина, ама както и да е. На другият щанд пък, обидената продавачка ми обясни, че никъде няма всички аромати. Не можело всички да поддържат. Намерих на кой да пробутам рефанския Joy. Както и да е. От Заг взех Hermes Un Jardin Le Toit, за мен е женствен, свеж и ми мирише на виолетки. Няма в пирамидата, видях. Но не ми е унисекс. Чуден е за сега, според мен. Взех и Aventus Creed. Той ми е повече унисекс, много свеж, цитрусов аромат. Ще си го пръскам с кеф. Засега ще се кортна.
Някой питаше за Libre, имам тестер оригинален, имах и тестер на Заг, докарали са го доста. И като трайност е добре.

# 266
Може ли няколко думи за Либре,отдавна му се каня,но не събирам смелост за поръчка на сляпо.?

# 267
  • София
При мен Покривните градини на Заг държи много.
Отвориха Парфен в нашия Кауфланд! Обаче консултантката е леко тъпа, не може да произнесе една марка, не знае асортимента и ми предложи само сладки аромати. Тези, които търсех, ги нямаше.

# 268
Може ли няколко думи за Либре,отдавна му се каня,но не събирам смелост за поръчка на сляпо.?
Сладка ванилова лавандула с бели цветя. Взех я във версията на Рефан и ми допада много. За мен мирише класно и доста елегантно. Ако можех да сложа и двойно капки щеше да е страхотно, но в магазина ми казаха "че те били вътре" и нямало нужда.
Хич не ги обичам тези работи!

# 269
  • Пловдив
Libre го асоциирам с коктейла и може би затова ми мирише на ром, на лавандула и ванилия. Първоначално е много приятен. После ми остава една нотка като на мъжки парфюм и не го понасям върху себе си.

Общи условия

Активация на акаунт