Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 70 825
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • Тук и сега
Здравейте, бихте ли ми казали защо пиете Q10?

# 391
Защото е антиоксидант.

# 392
  • София
CoQ10 е коензим, играе важна роля в производството на енергия в цялото тяло / на ниво клетка, в митохондриите - отговорни за превръщането на мазнините и захарите в АТФ (аденозин трифосфат) - основен източник на енергия (около 25% от енергията, която се генерира в тялото). CoQ10 естествено се намира във всяка клетка на тялото.
Подпомага функцията на различни органи и системи – сърце / висок холестерол, високо кръвно налягане/, мозък, черен дроб, бъбреци, репродуктивна с-ма, Имун.с-ма, при хронични инфекции, повишава физическата сила и издръжливост при спортисти, подобрява физическата активност при хора със синдром на хроничната умора, силен антиоксидант /предпазва клетките от ДНК мутации (вкл.сперматозоиди, яйцеклетки), забавя стареенето като цяло, респ. влияе добре и на кожата /анти ейдж ефект/ и т.н.
С възрастта, кол-вото му в тялото намалява.
За добавките:
CoQ10 има две форми: Ubiquinone и Ubiquinol. Тялото ни използва Ubiquinol
Когато се приемa Ubiquinone  - той се преобразува в Ubiquinol /активната антиоксидантна форма на СоQ10 / и тогава действа. Тялото може да преобразува до 50% максимум, като това зависи от възрастта - с възрастта, този процент намалява
Затова е добре след 40 г. да се приема Ubiquinol дори само профилактично.

# 393
Денис , а за ДХЕА има ли нещо по-специално, което да гледам/спазвам като форма или време на прием? До сега не съм приемала, а репродуктивният ми изписа 2 пъти на ден по 50мг.

# 394
denis Може ли да дадеш мнение дали мога едновременно да пия Ovaboost и Garden of life raw prenatal

# 395
Здравей Денис, на 35 г. съм. Лятото, някъде през юли месец бях на профилактичен преглед при гинеколог. Той ми каза, че всичко ми е наред. Август месец направихме върви опит за бебе с моя съпруг. Септември излезнаха две черти, но 8 дни от датата на менструацията ми дойде. Излезна, че съм имала химическа бременност. До момента опитите ми са неуспешни. Започнахме от две седмици да пием продукти на Аквасорс със съпруга ми. Знам, че не е минало много време, но аз започвам да се отчайвам и ще бъда благодарна ако споделиш какво да пием със съпруга ми, за да се случи хубавата новина. Благодаря.

# 396
  • София
Денис , а за ДХЕА има ли нещо по-специално, което да гледам/спазвам като форма или време на прием? До сега не съм приемала, а репродуктивният ми изписа 2 пъти на ден по 50мг.
Здравей!
DНЕА е стероиден хормон, произвежда се предимно от НбЖ от него се синтезират в последствие и андростендион, тестостерон, естрогенен... той си е мъжки хормон. С възрастта и при преждевременно намаляване на ЯР, по-ниските му нива влияят зле на яйцеклетките ... поради тази причина и репродуктивните специалисти често го назначават... от няколко години  насам Simple Smile
Иначе се ползва като спортна добавка от много, много години  Simple Smile  ( предимно при мъжете, но и жени го ползват, за да постигна по-добри резултати) - чисти мазнини, дава експлозивна сила, тонус, енергия, качване на чиста мускулна маса, за по-добри спортни постижения и т.н.
Формата, само  DНЕА  не е хубава, защото дава странични ефекти, преди да са постигнати очакваните ползи от него - повишава нивата на Е2, тестостерона и DНЕА ( вместо да помогне, може да усложни хормоналния дисбаланс), окосмяване, косопад, акне и т.н.
Метаболитът 7Кето DНЕА е по-добра, по-чиста форма, но и при него трябва да се следят нивата на Е2, DНЕА и Тестостерон ( на 3 ден от МЦ, + ЛХ и ФСХ)... всеки МЦ.
Като всеки хормон, трябва да се приема в точно определен час - на 24ч,, на 12 или на 8 часа
Ако се приема Еутирокс - да има 4 часа интервал от него.
След хранене или между храненията няма значение.

# 397
Здравейте Денис. Моля за мнение за спирулината в прикачените файлове, коя е по-добра? Оказва ли тя благоприятно действие върху репродуктивната система? Колко е дневната препоръчителна доза на спирулина? Благодаря ти предварително 🤗
https://nutrigenika.bg/spirulina.html?fbclid=IwAR0TzZZaKlSjVHqkw … ErjBkZ06brauO3VO8
https://gymbeam.bg/bio-spirulina-500-mg-500-tab-gymbeam.html#tab-reviews

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 10:04 от Миличко

# 398
  • София
denis Може ли да дадеш мнение дали мога едновременно да пия Ovaboost и Garden of life raw prenatal
Ако се приемат и двата продукта, има вероятност да предозираш ФК, трябва да я следиш - само това е.
Овабууст не е много добър избор - съдържа мелатонин, а той трябва да се приема само вечер ... в противен случай, може да причини хормонален дисбаланс, защото е хормон и влияе и на други хормони.
За начините на прием на отделните елементи - няма да коментирам ...Инозитол, CoQ10, ALA, Eкстракт от гроздови семки... някои трябва да се приемат на гладно, други след хранене... за да има ефект от тях.
За добавките е много важно да се приемат правилно. То, вярно че мелатонина има отношение към репр. функция, подпомага О. синтеза на Прогестерон... но, ако се приема правилно и в подходяща доза ( 2,5 до 3.0мг най-много)
Мелатонинът се препоръчва при доста ИЯР... както и да е.

# 399
Благодаря, Denis. Ovaboost пия само вечер преди лягане, а сутрин само Мио-инозитол. Ще си я допия и ще я спра. Ще остана само на Garden of life и мио инозитол, защото първите не видях да го имат.

Аз съм с ПКЯ и високи нива на LH и FSH.

# 400
  • София
Здравейте Денис. Моля за мнение за спирулината в прикачените файлове, коя е по-добра? Оказва ли тя благоприятно действие върху репродуктивната система? Колко е дневната препоръчителна доза на спирулина? Благодаря ти предварително 🤗
https://nutrigenika.bg/spirulina.html?fbclid=IwAR0TzZZaKlSjVHqkw … ErjBkZ06brauO3VO8
https://gymbeam.bg/bio-spirulina-500-mg-500-tab-gymbeam.html#tab-reviews
Здравей!
Да, Спирулината е хубав продукт, суперхрана и може да е само от полза... ако не си с Хашимото, защото тя е богата на йод, а той провокира Хашимотото.
За продуктите не мога да преценя, единият е Био ( ако няма измама и наистина се произвежда под строг контрол) Simple Smile ) и това е по-добрия избор.
След като посочват, че е 100% органична, трябва да имат сертификат и това може да се провери... и това е гаранция за високо качество и чистота на продукта, отсъствие на генномодифициране, на пестициди, хербициди и други вредни примеси.

# 401
Здравей Денис. Бих искала мнението ти относно приемане на добавка на масло от Крил? Струва ли си, какви са ползите и действително ли превъзхожда омега 3?

# 402
  • София
Здравей Денис. Бих искала мнението ти относно приемане на добавка на масло от Крил? Струва ли си, какви са ползите и действително ли превъзхожда омега 3?
Здравей!
Моето мнение не е толкова крайно Simple Smile
И двете масла са хубави и полезни, зависи каква е целта на приема. 
В РМ, Омега 3 МК-ни са в триглицеридна форма, ЕРА и  DHA са в по-големи кол-ва и  респ. имат по-силно изразено противовъзпалително действие. 
В Маслото от Крил (МК), Омега 3 МК-ни са във фосфолипидна форма, което гарантира по-висока степен на абсорбция/усвояване на ЕРА и DHA, но които са в по-малки кол-ва, като кол-вото на ЕРА  е по-голямо.
Фосфолипидите са вид липиди, основни структурни и функционални компоненти на клетките в тялото. Маслото от Крил е богато напр. на фосфолипида фосфатидилхолин, който подпомага обмяната на холестерола и нормалната функцията  на черния дроб, полезен за мозъка, поддържа здравето на мозъка, нервите (неврони), по-ефективно при емоционални симптоми и т.н..
МК съдържа естествен антиоксидант - Астаксантин/ вид каротеноид/, което прави маслото и по-стабилно, освен това ORAC стойността на МК,  е много по-високо, от тази на РМ.
Друга разлика - МК  се разтваря в стомашните течности, вместо да стои на повърхността им, както се получава при другите масла, вкл. и с РМ... а това му свойство елиминира рибния послевкус.

# 403
  • София
Скрит текст:
CoQ10 е коензим, играе важна роля в производството на енергия в цялото тяло / на ниво клетка, в митохондриите - отговорни за превръщането на мазнините и захарите в АТФ (аденозин трифосфат) - основен източник на енергия (около 25% от енергията, която се генерира в тялото). CoQ10 естествено се намира във всяка клетка на тялото.
Подпомага функцията на различни органи и системи – сърце / висок холестерол, високо кръвно налягане/, мозък, черен дроб, бъбреци, репродуктивна с-ма, Имун.с-ма, при хронични инфекции, повишава физическата сила и издръжливост при спортисти, подобрява физическата активност при хора със синдром на хроничната умора, силен антиоксидант /предпазва клетките от ДНК мутации (вкл.сперматозоиди, яйцеклетки), забавя стареенето като цяло, респ. влияе добре и на кожата /анти ейдж ефект/ и т.н.
С възрастта, кол-вото му в тялото намалява.
За добавките:
CoQ10 има две форми: Ubiquinone и Ubiquinol. Тялото ни използва Ubiquinol
Когато се приемa Ubiquinone  - той се преобразува в Ubiquinol /активната антиоксидантна форма на СоQ10 / и тогава действа. Тялото може да преобразува до 50% максимум, като това зависи от възрастта - с възрастта, този процент намалява
Затова е добре след 40 г. да се приема Ubiquinol дори само профилактично.

Здравейте, Денис, този убиквинон хубав ли е https://hranitelnidobavki.bg/p/jarrow-formulas-q-absorb-q10-120- … 100-%d0%bc%d0%b3/ Ако да, как да го приемам?
Досега съм си поръчвала само Б12 на тази марка, та реших да попитам
Този съм приемала https://www.amazon.com/Jarrow-Formulas-Methylcobalamin-B12-Supports/dp/B002FJW3ZY

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 13:02 от AnMary

# 404
  • София
Здравейте, Денис, този убиквинон хубав ли е https://hranitelnidobavki.bg/p/jarrow-formulas-q-absorb-q10-120- … 100-%d0%bc%d0%b3/ Ако да, как да го приемам?
Досега съм си поръчвала само Б12 на тази марка, та реших да попитам
Този съм приемала https://www.amazon.com/Jarrow-Formulas-Methylcobalamin-B12-Supports/dp/B002FJW3ZY
Здравей!
Сложи този дълъг цитат в скрит текст, моля.
За CoQ10 - не е най-добрият избор, защото тази форма се усвоява до 50%, най-много - напр. при теб може да е 15-20%., а е скъп продукт.
За В12 - хубав е.

Общи условия

Активация на акаунт