Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 68 569
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Здравей, Денис.
На 31 съм и съм с Хашимото
АГ ми препоръча да търся този препарат за овоцитите, защото бил австрийски.
https://www.amazon.co.uk/Fertilovit-F-THY-90-capsules/dp/B009ZWRYCG
Според теб всичко окей ли е със състава?
Добре ли е да се комбинира някак и с какво да внимавам?

# 406
  • София
Здравей, Денис.
На 31 съм и съм с Хашимото
АГ ми препоръча да търся този препарат за овоцитите, защото бил австрийски.
https://www.amazon.co.uk/Fertilovit-F-THY-90-capsules/dp/B009ZWRYCG
Според теб всичко окей ли е със състава?
Добре ли е да се комбинира някак и с какво да внимавам?
Здравей!
Това е съставът:
- Folic acid
- B-vitamins
- Iron
- Magnesium
- Coenzyme Q10
- Selenium
Ingredients
Magnesium oxide - не е хубава форма
L-ascorbic acid
glazing agent hydroxypropylmethylcellulose (capsule),
ferrous citrate - не е хубава форма
calcium-D-pantothenate,
coenzyme Q10 - не е хубава форма и дозата е никаква
 niacin
D-alpha-tocopheryl acetate,
pyridoxine- HCl,
thiamine-HCl,
riboflavin
zinc oxide - не е хубава форма
pteroylmonoglutamic acid ФК - не е хубава форма
biotin
sodium selenite - не е хубава форма
cholecalciferol,
 coloring agent titanium dioxide (capsule),
cyanocobalamin - не е хубава форма

Дозите са доста ниски, най-вероятно продуктът е за доста продължителен прием.
За формите - някои не са хубави форми - или са с ниска бионаличност или са дори токсични - напр. на селена.
ФК не е метилирана - посочено е pteroylmonoglutamic acid, което означава само, че е синтетична ФК
Според мен, е доста скъп продукт за това, което съдържа.
Тази добавка е за подпомагане функцията на ЩЖ при Хашимото ( не съдържа йод).
Всички тези елементи, влияят добре и на яйцеклетките, но когато са във форми с висока бионаличност и оптимални дози - вит. С 100мг, вит. Д - 600МЕ, CoQ10 - 20 mg и то формата с ниска бионаличност... няма да имат голям ефект... това са детски дози ( погледнете състава на някои детски МВ и сравнете дозите - цинк 2,3 мг... ?!)

# 407
Благодаря за информацията, мисля все пак да изпробваме една кутия за 90 дни.
Със сигурност ще споделя опита си после Simple Smile

# 408
Здравей Денис!
Витамин В6 и В12 могат ли да се пият и по кое време на бремеността ?
Как да рапределя през деня 3 *1т. магнерот, 1*10 ml билкова кръв, като сутрин към 5.30ч. пия л-тироксин.

# 409
  • София
Здравей Денис!
Витамин В6 и В12 могат ли да се пият и по кое време на бремеността ?
Как да рапределя през деня 3 *1т. магнерот, 1*10 ml билкова кръв, като сутрин към 5.30ч. пия л-тироксин.
Здравей!
Да, могат да се приемат, но дали трябва дозите да са просто профилактични или по-високи, терапевтични зависи от това дали имаш или не генетична мутация свързана с усвояването им. Ако имаш такава - трябва да следиш нивата им защото, ако са ниски- скача хомоцистеина ,  той е причина за абортите в най-ранна бременност... а тези витамини имат и други ползи, просто това носи риск и затова най-често само на това се акцентира... може да е причина и за дефект на нервната тръба ( спина бифида , аненцефалия, енцефалоцеле ...също риск)  и освен ФК и В12 е важен.
В12 напр, е много важен за мускулите, сърцето ( да е силно и да работи добре), нервите, очите на бебето, дори интелекта  и т.н.
И като цяло - всеки витамин, минерал, антиоксидант, ЕМК, АК ... имат много и различни ползи и това зависи в каква комбинация ( с кой друг елемент) и как точно действат.
Нивата се следят и контролират още преди зачеване, защото след това може да е късно ... докато се коригират, те пък докато повлияят хомоцистеина... минава време.
Трябва да се приемат само метилирани форми на вит.В-комплекс
За приема:
В6 и В12 - след хранене - 4 часа интервал от Л-Тироксина
Желязо - 8 часа интервал от Л-Тироксина и 10-12ч.  от В12
желязо се приема на гладно, поне час преди хранене
Магнерот - между храненията и вечер, напр. ( за да спиш по-добре)

# 410
Денис, има ли схема на прием на вит. Е за мъже и жени от гл. точка на паузиране с цел непредозиране?

# 411
Предварително се извинявам за глупавият въпрос който ще задам, но нещо зациклих...

Кога трябва да се пие желязото?  Може ли примерна схема, ако Еутирокса го пия в 07.00ч  и трябва да изчакам 8часа  за интервала то трябва да се закусва чак към 15.00ч.

Наистина се извинявам за тъпият си въпрос...

Цитат
Желязо - 8 часа интервал от Л-Тироксина и 10-12ч.  от В12

# 412
Добавката на Допелхерц "Актив мама" подходяща ли е при опити за бебе?
Имат ли значение дните на прием - преди или след О или може да се пие по всяко време?
Благодаря!

# 413
  • Пловдив
С хипофункция на щитовидната жлеза съм от скоро. Не пия хормон и не целя бременност, на 45г съм.
Пия сутрин Омега 3, В12 и ФК и селен, желязо на обед след храна и вечер вит. Е и хиалуронова киселина и Омега 3 пак вечер. Сега чета, че трябва да има отстояние от 10-12ч между В12 и желязото и че желязото трябва да се приема на гладно. Какво да променя? И какво още да включа като добавки? Благодаря!
ПП: спряла съм глутена, намалила съм много млечните и сладкото. Пия и билкова комбинация, както и мака.

# 414
  • София
Денис, има ли схема на прием на вит. Е за мъже и жени от гл. точка на паузиране с цел непредозиране?
Дозата от 400МЕ не е висока и може да се приема  до 6 месеца, от мъже и жени, без да се прави почивка ... за подпомагане на репр. функция

Предварително се извинявам за глупавият въпрос който ще задам, но нещо зациклих...

Кога трябва да се пие желязото?  Може ли примерна схема, ако Еутирокса го пия в 07.00ч  и трябва да изчакам 8часа  за интервала то трябва да се закусва чак към 15.00ч.
Скрит текст:

Наистина се извинявам за тъпият си въпрос...

Цитат
Желязо - 8 часа интервал от Л-Тироксина и 10-12ч.  от В12
Пий Еутирокса към 2-3ч. през нощта... както, повечето от нас, го пием.
На гладно означава - 1 час преди или 3-4ч. след хранене.

Добавката на Допелхерц "Актив мама" подходяща ли е при опити за бебе?
Имат ли значение дните на прием - преди или след О или може да се пие по всяко време?
Благодаря!
Може да се приема, макар че не е много хубав продукт - формите са с ниска бионаличност и дозите са ниски ( за да повлияят репр. функция). Няма проблем да се приема постоянно, не съдържа елементи, които да влияят на О.

С хипофункция на щитовидната жлеза съм от скоро. Не пия хормон и не целя бременност, на 45г съм.
Пия сутрин Омега 3, В12 и ФК и селен, желязо на обед след храна и вечер вит. Е и хиалуронова киселина и Омега 3 пак вечер. Сега чета, че трябва да има отстояние от 10-12ч между В12 и желязото и че желязото трябва да се приема на гладно. Какво да променя? И какво още да включа като добавки? Благодаря!
ПП: спряла съм глутена, намалила съм много млечните и сладкото. Пия и билкова комбинация, както и мака.
Селен, за ЩЖ се приема вечер - участва в синтеза на вид протеин, който подпомага конвертирането на Т4 в Т3.
Желязо се приема на гладно, поне час преди хранене.
Хипофункцията на ЩЖ трудно ще коригираш с добавки и хранене. На тази възраст, ако не се погрижиш добре за нея, това може да ти навреди в последствие ... напр. да отключи Хашимото, да провокира метаболитен синдром и ИР, проблем със ССС-ма и т.н.
Мака-та повишава естрогените и тестостерона - трябва да ги следиш ( може да си причиниш хормонален дисбаланс... от тях растат миоми, полипи...една от причините за ЕМ и т.н. ).
Това, че даден продукт е натурален/органичен/растителен/билка... съвсем не означава, че не може да е опасен.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 15:00 от denis.

# 415
Здравейте, от лекар ми е изписан DHA по 1 т. дневно, които пия от 01.11.20 г. Каза ми да ги приемам поне 3 месеца. Аз си взех и OVABOOST, които пия от 13.11.20 г по 4 табл дневно-вечер. Преди приема на Ovaboost, FSH ми беше 13.7 в лаборатория Цибалаб. На 02.12.2020 г си пуснах отново FSH, но в Кандиларов и сега отчете 12.8 /при мах 12.5/.Възможно ли е от Ovaboost да се е коригирал FSH и то за толкова кратко време? Отделно от това къде е най добре да се правят тези хормони? Аз предпочитам Кандиларов, но първия път бях изпратена от АГ-то в Цибалаб. Прави ми впечатление, че референтните стойности и на АМХ са доста различни в тези 2 лаборатории. За сега имам АМХ от Цибалаб, но сега си пуснах и в Кандиларов. Миналия път гениколожката не ми написа за Инхибин Б, а тук четох, че се разчитат заедно. Това така ли е или аз нещо не разбрах правилно?

# 416
  • София
Здравейте, от лекар ми е изписан DHA по 1 т. дневно, които пия от 01.11.20 г. Каза ми да ги приемам поне 3 месеца. Аз си взех и OVABOOST, които пия от 13.11.20 г по 4 табл дневно-вечер. Преди приема на Ovaboost, FSH ми беше 13.7 в лаборатория Цибалаб. На 02.12.2020 г си пуснах отново FSH, но в Кандиларов и сега отчете 12.8 /при мах 12.5/.Възможно ли е от Ovaboost да се е коригирал FSH и то за толкова кратко време? Отделно от това къде е най добре да се правят тези хормони? Аз предпочитам Кандиларов, но първия път бях изпратена от АГ-то в Цибалаб. Прави ми впечатление, че референтните стойности и на АМХ са доста различни в тези 2 лаборатории. За сега имам АМХ от Цибалаб, но сега си пуснах и в Кандиларов. Миналия път гениколожката не ми написа за Инхибин Б, а тук четох, че се разчитат заедно. Това така ли е или аз нещо не разбрах правилно?
Здравей!
На 3 ден от МЦ се изследват ЛХ, Е2 и ФСХ... защото се тълкуват заедно. Само ФСХ не е достатъчен да се разбере какво точно се случва, защото, ако има напр. ЗФ, той се повишава ( а Е2 и ЛХ биха погнали, да се прецени, дали има или не такъв проблем) . Или, ако си с ПКЯ, ФСХ също може да се повиши.
Дали е 13.7 или 12.8 ... все си е висок,  когато е над 9.0, показва че има проблем с ЯР ( НЯР)
АМХ доста може да варира, влияе се от много фактори и затова, за да е по-обективно/по-точно изследването е добре да се пуска заедно с Инхибин В ( на 3 ден от МЦ).

# 417
Здравей!
На 3 ден от МЦ се изследват ЛХ, Е2 и ФСХ... защото се тълкуват заедно. Само ФСХ не е достатъчен да се разбере какво точно се случва, защото, ако има напр. ЗФ, той се повишава ( а Е2 и ЛХ биха погнали, да се прецени, дали има или не такъв проблем) . Или, ако си с ПКЯ, ФСХ също може да се повиши.
Дали е 13.7 или 12.8 ... все си е висок,  когато е над 9.0, показва че има проблем с ЯР ( НЯР)
АМХ доста може да варира, влияе се от много фактори и затова, за да е по-обективно/по-точно изследването е добре да се пуска заедно с Инхибин В ( на 3 ден от МЦ).

Ето тези са от 05.11.20 г, но без Инхибин Б. Честно да ти кажа аз от тази легенда на Цибалаб нищо не разбрах. Моля те да ми втесеш яснота. Благодаря

# 418
  • София
Скрит текст:
Здравей!

Ето тези са от 05.11.20 г, но без Инхибин Б. Честно да ти кажа аз от тази легенда на Цибалаб нищо не разбрах. Моля те да ми втесеш яснота. Благодаря
Скрит текст:
ЛХ и ФСХ са високи и показват НЯР, АМХ е нисък и той също показва че ЯР е доста намален.
Консултирай се със специалист по репр. медицина ... и не го отлагай, побързай.

# 419
Скрит текст:
Здравей!

Скрит текст:
ЛХ и ФСХ са високи и показват НЯР, АМХ е нисък и той също показва че ЯР е доста намален.
Консултирай се със специалист по репр. медицина ... и не го отлагай, побързай.
Отново благодаря. Да вече се консултира ме. Очакваме още изследвания и преглед.

Общи условия

Активация на акаунт