Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 69 206
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Здравей,Денис!
Вчера бях на фоликуметрия 11 ден от Ц.Имам доминантен Ф в дясно 24мм.Аг каза ,че ще се спука до 3 дни.
Та въпроса ми е,имам изписан дуфастон от 11ти до 25ти ден от Ц по една таблетка на ден.Ако започна да го пия от 11ти ден (преди Ф да се е спукал) ,няма ли да стопирам Ову?
Навсякъде чета,че започва да се пие след преминала О.
Попитах няколко пъти Аг и каза,че няма проблем....
Блгодаря ти предварително! ☘

# 91
  • София
Здравей,Денис!
Вчера бях на фоликуметрия 11 ден от Ц.Имам доминантен Ф в дясно 24мм.Аг каза ,че ще се спука до 3 дни.
Та въпроса ми е,имам изписан дуфастон от 11ти до 25ти ден от Ц по една таблетка на ден.Ако започна да го пия от 11ти ден (преди Ф да се е спукал) ,няма ли да стопирам Ову?
Навсякъде чета,че започва да се пие след преминала О.
Попитах няколко пъти Аг и каза,че няма проблем....
Блгодаря ти предварително! ☘
Здравей!
Този фоликул, ако всичко е наред с него и си е ДФ - трябва вече да се е спукал (вчера, най-късно днес), защото размера му е доста голям.
Не разбирам, защо лекаря е казал, че О. ще настъпи след 3 дни?! След 3 дни размера ще бъде около 30 мм, а това си е направи киста.
Действайте и дано да стане. Яйцеклетката е годна за оплождане 12 часа след О. ( на теория 24 часа).

За Дуфастона - това е прогестин и ако се приема (повече от 3-4 дни) преди О.  може да я потисне.
Ако е само 1-2 дни, преди О., не е проблем, но по-добре не рискувай, поне да си сигурна, ако случайно няма О., че не той е бил проблема.
ПП.
О. настъпва, нормално, при размер на ДФ 22-24мм.
Може да има и изключения, което не е много нормално.
Напр. с изчерпване на ЯР, в пременопаузата, фоликулите може по-бързо да нарастват и се пукат при по-малки размери  20-22мм и другата крайност да се пукат при по-голям размер 24-26, но и в двата случая яйцеклетките не са много годни за оплождане. Напр. когато ДФ е с по-голям размер, в него вече започват процеси на лутеинизация и може или да не се спука и да се превърне в ЛУФ, киста, ЗФ или да се увреди допълнително яйцеклетката.

# 92
  • София
Здравей Денис,
Преди време бях писала в темата, сега пак моля за мнение. На 38г с намаляващ ЯР съм, опитваме за второ дете, в момента започнахме с мъжа ми следното:
Коензим Q10 - аз и той по 200 мг
Омега 3 - аз и той
Мака табл. - той
Масло от вечерна иглика +В6 - аз, по 1 табл. 500мг
Неофолик мета - аз
Взела съм и бял равнец и бабини зъби за чай. Може ли съвет по колко и как да се приемат?
Бабините зъби на мен биха ли ми били от полза или за мен само равнец е по-добре?
Планирам да включа и други неща, като Вит. Е и Инозитол за мен, колебая се и за ДНЕА...
Благодаря😊

# 93
Здравейте, има ли добавки, които помагат за болезнена менструация?

# 94
  • София
Здравей Денис,
Преди време бях писала в темата, сега пак моля за мнение. На 38г с намаляващ ЯР съм, опитваме за второ дете,
Скрит текст:
в момента започнахме с мъжа ми следното:
Омега 3 - аз и той
Мака табл. - той
Неофолик мета - аз
Взела съм и бял равнец и бабини зъби за чай. Може ли съвет по колко и как да се приемат?
Бабините зъби на мен биха ли ми били от полза или за мен само равнец е по-добре?
Планирам да включа и други неща, като Вит. Е и Инозитол за мен, колебая се и за ДНЕА...
Благодаря😊
Здравей!
CoQ10, форма ubiquinol 100 до 200мг е добра доза, ако не е форма ubiquinol трябва да се приема двойна доза.
- приема се след хранене
Омега 3 - доза 1500мг ( гледа се омега тотал или се пресмята ЕРА +DHA)
- приема се след хранене
Мака - дозата е около 1500мг./дн, приема се след хранене
МВИ - дозата е 2500-2600мг/дн., приема се след хранене
Неофолик мета - 0,4мг, след хранене
Вит. Е - 400МЕ/дн., след хранене
Инозитол - 2х2грама (2000мг), приема се на гладно с вода, 1 час преди или 2 часа след хранене и кафе
ДХЕА , да е 7Кето ДХЕА - назначава се от лекар (това е хормон).

# 95
  • София
Здравей Денис,
Преди време бях писала в темата, сега пак моля за мнение. На 38г с намаляващ ЯР съм, опитваме за второ дете,
Скрит текст:
в момента започнахме с мъжа ми следното:
Омега 3 - аз и той
Мака табл. - той
Неофолик мета - аз
Благодаря😊
Здравей!
CoQ10, форма ubiquinol 100 до 200мг е добра доза, ако не е форма ubiquinol трябва да се приема двойна доза.
- приема се след хранене
Омега 3 - доза 1500мг ( гледа се омега тотал или се пресмята ЕРА +DHA)
- приема се след хранене
Мака - дозата е около 1500мг./дн, приема се след хранене
МВИ - дозата е 2500-2600мг/дн., приема се след хранене
Неофолик мета - 0,4мг, след хранене
Вит. Е - 400МЕ/дн., след хранене
Инозитол - 2х2грама (2000мг), приема се на гладно с вода, 1 час преди или 2 часа след хранене и кафе
ДХЕА , да е 7Кето ДХЕА - назначава се от лекар (това е хормон).
Много благодаря🤗

# 96
Здравей, Денис. Отскоро приемам Resveratrol:
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Trans-Resvera … ie-Capsules/77938
Искам да увелича дозата. Досега приемах 1 таблетка сутрин преди всички останали добавки.  Може ли наведнъж 2-3 таблетки или трябва да ги разпределя на няколко приема? С изчерпан ЯР съм и 4 неуспешни инвитро процедури.
Благодаря предварително.

# 97
  • София
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Trans-Resvera … ie-Capsules/77938
Искам да увелича дозата. Досега приемах 1 таблетка сутрин преди всички останали добавки.  Може ли наведнъж 2-3 таблетки или трябва да ги разпределя на няколко приема? С изчерпан ЯР съм и 4 неуспешни инвитро процедури.
Благодаря предварително.
Ресвератрол може да се приема и по 1000мг/дн. ( 2х500мг).
Много момичетата са приемали тази доза през годините.
Има продукти, при които, еднократната доза е 500мг., напр. на Biotivia
- приема се на гладно,  поне час преди хранене

# 98
Много благодаря!

Благодаря предварително.
Ресвератрол може да се приема и по 1000мг/дн. ( 2х500мг).
Много момичетата са приемали тази доза през годините.
Има продукти, при които, еднократната доза е 500мг., напр. на Biotivia
- приема се на гладно,  поне час преди хранене

# 99
Здравей, Денис. Искам да те попитам дали избраната от мен Омега 3 си заслужава?Цената е малко под 60лв. Ако има нещо по-добро на пазара цена-качество би ли го споделила? Благодаря!

# 100
Здравейте. С ММ правим опити за бебе, но сме с много лоша спермограма и искаме да започнем с някои добавки като аргинин и NAC. В мрежата има голямо разнообразие и ми е трудно да се насоча към конкретна фирма. Има ли нещо конкретно, на което трябва да обърна внимание. За сега приема Фертилейд и бабини зъби от един месец.
Насочила съм се към тези:
https://protein4e.com/NOW-L-Arginine-250-caps

https://protein4e.com/now-foods-nac-100-vcaps

Благодаря предварително.

# 101
  • София
Здравей, Денис. Искам да те попитам дали избраната от мен Омега 3 си заслужава?Цената е малко под 60лв. Ако има нещо по-добро на пазара цена-качество би ли го споделила? Благодаря!
Скрит текст:
Здравей!
Продуктът е хубав.
Приема се след хранене. Дозата е 1500мг/дн.

Здравейте. С ММ правим опити за бебе, но сме с много лоша спермограма и искаме да започнем с някои добавки
Скрит текст:
като аргинин и NAC. В мрежата има голямо разнообразие и ми е трудно да се насоча към конкретна фирма. Има ли нещо конкретно, на което трябва да обърна внимание. За сега приема Фертилейд и бабини зъби от един месец.

Благодаря предварително.
Здравей!
За подпомагане на СГенезата:
Аргинин: 3х1000мг
NAC: 2x1000мг
( към тях може да включиш и Л-Карнитин  - 3х2000мг, защото са много добра комбинация, течния е на по-изгодна цена)
- приемат се на един прием с вода, на гладно, час преди хранене

Посочените продукти са хубави. NOW Foods имат и по 1000мг./капс. ( Аргинин и NAC)

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 18:43 от denis.

# 102
Благодаря за бързия отговор.

# 103
Скрит текст:
Здравей!
Продуктът е хубав.
Приема се след хранене. Дозата е 1500мг/дн.

Здравейте. С ММ правим опити за бебе, но сме с много лоша спермограма и искаме да започнем с някои добавки
Скрит текст:
като аргинин и NAC. В мрежата има голямо разнообразие и ми е трудно да се насоча към конкретна фирма. Има ли нещо конкретно, на което трябва да обърна внимание. За сега приема Фертилейд и бабини зъби от един месец.

Благодаря предварително.
Здравей!
За подпомагане на СГенезата:
Аргинин: 3х1000мг
NAC: 2x1000мг
( към тях може да включиш и Л-Карнитин  - 3х2000мг, защото са много добра комбинация, течния е на по-изгодна цена)
- приемат се на един прием с вода, на гладно, час преди хранене

Посочените продукти са хубави. NOW Foods имат и по 1000мг./капс. ( Аргинин и NAC)
Това означава ли,че трябва да приемам по 2 на ден?

# 104
  • София
Скрит текст:
Това означава ли,че трябва да приемам по 2 на ден?
В този продукт, в 1 капс. има 900мг омега 3 и за да се приема доза, средно 1500мг/дн., трябва да се приема по схема:
2-2-1-2-2-1-2-2-1 ... капс./на ден

Общи условия

Активация на акаунт