Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 69 247
  • 745
  •   2
Отговори
# 105
Здравей , Денис !
Каква е дозата за прием на Фруктоза/ из темите четох за 1 грам/ , Кварцетин/ 2*500мг?/
 и Гуафенезин
за съпругът ми и кои артикули от Айхърб препоръчваш ?
Благодаря !
П.П. Кварцетинът ако е антиоксидант на гладно като Ресвератрола ли се приема преди Л-карнитин,НАК  и Аргинин ?

# 106
  • София
Здравей , Денис !
Каква е дозата за прием на Фруктоза/ из темите четох за 1 грам/ , Кварцетин/ 2*500мг?/
 и Гуафенезин
за съпругът ми и кои артикули от Айхърб препоръчваш ?
Благодаря !
П.П. Кварцетинът ако е антиоксидант на гладно като Ресвератрола ли се приема преди Л-карнитин,НАК  и Аргинин ?
Здравей!
Фруктоза  - 1 грам/дн. на гладно ....... oт БГ, в хран. магазини, секциите за диетични храни.
Кверцетин 2х500мг, може да се приема заедно с Ресвератрола - инхибира/предпазва от образуване на конюгати и т.н.
Гуаифенезин:
за мъже, 2х200мг - преди/около фертилните дни на жената
за жени3х200мг, схемата е:
приема се 6 дни /5+1/ ... 5 дни преди О. и деня на О.
Трябва да се пие много вода ( 2-3л./на ден).
макс.  доза е 4х400мг , за жени и мъже

ПП. Има тема за IHerb - за продукти от този сайт, по-добре питай или там, или на ЛС, моля Simple Smile

# 107
Блгодаря, Денис Simple Smile !

# 108
Денис, здравей! Извинявай за безпокойството, но отново съм с въпрос и съм меко казано - паникьосана. Изследвах вит. Б 12, кото е 1476pmol/l. През 2019 г. бях в сериозен дифицит и след консултация с имунулог поставих 5 ампули по 1000mg през 5 дни. Тогава Б 12 се качи малко, но не беше задоволително. Реших, че на своя глава (което е голяма грешка и ясно го осъзнавам) ще сложа 3 ампули по 2500 mg през 7 дни. За жалост след това не се изследвах, а дойде и извънредното положение, та реших това лято да сложа още две ампули. Последната я сложих в началото на юли, а преди два дена си пуснах изследване и..... изненада. Много се притеснявам от тази висока стойност, защото четох ужасни неща. Моля те, кажи ми, опасен ли е Б12 в такава стойност? Как да го смъкна? Благодаря ти, предварително!

# 109
Мъжа ми вземаше мултивитамини и без да знае вдигна б12 до над 3000. Като го спря и всичко се нормализира. Не се шашкай. Надявам се denis да отговори. Проблем е ако нищо не си вземала и се е вдигнал от самосебеси.

# 110
Мъжа ми вземаше мултивитамини и без да знае вдигна б12 до над 3000. Като го спря и всичко се нормализира. Не се шашкай. Надявам се denis да отговори. Проблем е ако нищо не си вземала и се е вдигнал от самосебеси.

Благодаря ти! Вземала съм, но преди два месеца. Вярно, че беше ампула от 2500 mg, но мислех, че пада бързо нивото. А, за колко време се нормализира нивото на Б12 при мъжът ти?

# 111
Да ти кажа минаха едно 3 месец. Такъв скандал му вдигнах не е истина. Даже мога да ти кажа кои бяха витамините. бяха Optimen На Optimum Nutrition.

# 112
Здравей , Денис !
От близо 2 месеца взимам Primrose . Възможно ли е от него кожата да стане по-мазна ? В друга тема пишеш,
че маслото от пореч е за по-мазна кожа. Мога ли да заменя това от вечерна иглика с това от пореч ?
Благодаря Simple Smile !

# 113
  • София
Здравей , Денис !
От близо 2 месеца взимам Primrose . Възможно ли е от него кожата да стане по-мазна ? В друга тема пишеш,
че маслото от пореч е за по-мазна кожа. Мога ли да заменя това от вечерна иглика с това от пореч ?
Благодаря Simple Smile !
Здравей!
Малко вероятно, причината да е в МВИ - според мен е някакво съвпадение.
При по-високи нива на андрогените, кожата започва да се омазнява. При нормализиране нивата на женските полови хормони - кожата, би трябвало да не се омазнява.
МВИ е с ползи за репр. функция и не може да се замени с масло от пореч, което пък е с ползи при по-мазна, акнеична кожа.
Може да ги ползваш и двете, защото не за взаимозаменяеми.

# 114
денис, виждам един нов витамин д https://apteka.framar.bg/30083136/%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82 … 3-30-%D0%BC%D0%BB според теб струва ли си?

# 115
  • София
денис, виждам един нов витамин д https://apteka.framar.bg/30083136/%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82 … 3-30-%D0%BC%D0%BB според теб струва ли си?
Според мен, е скъп и не си заслужава - какво като е липозомен?! ( технология, при която активното вещество се свързва с липиди/мазнина, в случая - соев лецитин), той, вит. Д си е мастноразтворим и за база, винаги има някакво масло - зехтин, кокосово и т.н.
В този продукт, 10 капки са 400МЕ ... Вигантол  напр., 1 капка е 500МЕ
Лично аз, не бих дала толкова пари за вит. Д.

# 116
благодаря ти и аз така си мислех..супер скъп на база на какво и аз не знам.на една приятелка професор и го бил изписал.голяма работа бил Grinning
мерси за разяснението.Heart

# 117
Здравейте, от известно време Вигантол сякаш му е променен вкуса, има вкус почти на нещо гранясало. Вече купувам няколко опаковки, годност до 23 г., а вкусът ... Някой може ли да ми препоръча алтернатива и дали също ви е правило впечатление

# 118
  • София
Здравейте, от известно време Вигантол сякаш му е променен вкуса, има вкус почти на нещо гранясало. Вече купувам няколко опаковки, годност до 23 г., а вкусът ... Някой може ли да ми препоръча алтернатива и дали също ви е правило впечатление
И аз съм забелязала, че много бързо се окислява ( а се дава на толкова малки бебета и едва ли някоя майка го опитва). В къщи, всеки си го капе директно в устата - ако не беше така и аз нямаше да обърна внимание.
Заповядайте в темата за IHerb-  този месец ще има много големи намаления.
Последните 2-3 седмици се презапасих с вит. Д, който поръчвам само за да намаля доставката Simple Smile

# 119
Благодаря, Денис! Ще се включа

Общи условия

Активация на акаунт