Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 68 318
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Много благодаря за бързия отговор ♡
Знам за контролната,  пия и б12,  вече ми писа кога да ги изследвам . Колебая се само за впръскванията дали  4 бр не са малко =5мг ?

# 646
  • София
Много благодаря за бързия отговор ♡
Знам за контролната,  пия и б12,  вече ми писа кога да ги изследвам . Колебая се само за впръскванията дали  4 бр не са малко =5мг ?
За желязото - дозата трябва да е поне 15-20мг/дн.

# 647
Благодаря,  ще запомня ♡

# 648
Денис, дали разбирам правилно:  вит. А, който е форма ретинол, препоръчваш по смеха за първите 10 дни на МЦ и после 2-3 МЦ почивка. А пък вит. А Бета Каротен може да се приема за подпомагане на репродуктивната функция постоянно, така ли? Ако е така, каква е оптималната доза на Бета каротена и на един прием с какво може да се съчетае от другите добавки ?

# 649
  • Пловдив
Здравей Денис, изследвах витамин Б12, Д и фолиева киселина, след като спрях приема на инозитол, неофолик и вигантол в продължение на малко повече от 20 дена. Резултатите са ми следните:
Б12 -                                478.9 pmol/l            при референтни стойности 145-569
фолиева киселина -   48.8 nmol/l               при референтни стойности 8.83-60.80
витамин Д -                  27.8 ng/ml                при референтни стойности 32-80
Отново съм с недостатъчност на витамин Д, както и през м. Октомври.
Приемах по 6 капки вигантол на ден с храната.
Дали дозата е била ниска или по-скоро трябва да опитам с друг продукт?

# 650
  • София
Дали може са помоля за отговор на коментар номер 634, благодаря 🙏

# 651
  • София
Денис, дали разбирам правилно:  вит. А, който е форма ретинол, препоръчваш по смеха за първите 10 дни на МЦ и после 2-3 МЦ почивка. А пък вит. А Бета Каротен може да се приема за подпомагане на репродуктивната функция постоянно, така ли? Ако е така, каква е оптималната доза на Бета каротена и на един прием с какво може да се съчетае от другите добавки ?
Да, точно така, Ретинол се приема само 10 дни  в месеца (МЦ), като е желателно това да е до О.
По схема от вида:
1 МЦ (месеца) прием ( само 10 дни)
2-3 МЦ (месеца) почивка

Бета-Каротин - той не се натрупва и затова, може да се приема всеки МЦ ( месец) 15-на дни, до О.
Приемат се на един прием с вит.Е ( почти задължително, защото са много добра комбинация), Астаксантин, МВИ, Омега 3, Омега 7, CoQ10, Лутеин, Ликопен, ... Масло от крил, Масло от черен дроб на треска ...
Приемат се след по-мазно хранене... защото са мастноразтворими

Здравей Денис, изследвах витамин Б12, Д и фолиева киселина, след като спрях приема на инозитол, неофолик и вигантол в продължение на малко повече от 20 дена. Резултатите са ми следните:
Б12 -                                478.9 pmol/l            при референтни стойности 145-569
фолиева киселина -   48.8 nmol/l               при референтни стойности 8.83-60.80
витамин Д -                  27.8 ng/ml                при референтни стойности 32-80
Отново съм с недостатъчност на витамин Д, както и през м. Октомври.
Приемах по 6 капки вигантол на ден с храната.
Дали дозата е била ниска или по-скоро трябва да опитам с друг продукт?
Здравей!
На В12 може малко да повишиш дозата ( с 30% напр.)
ФК е добре - приемаш си дозата за преди и след зачеване, 0,4мг
Дозата на вит. Д е била много ниска за попълване на дефицита, но има също и вероятност да не усвояват Вигантола - често се среща.
Може да увеличиш дозата на 10 000МЕ/дн, за 30-45 дни и отново пускаш контрола ( спираш го за 10-на дни)
Ако все още имаш останал Вигантол - изпий го, но в по-високи дози и продължи в друг продукт.

Дали може са помоля за отговор на коментар номер 634, благодаря 🙏
Пусни го отново, защото не мога да стигна до него чрез вмъкване на цитат.

# 652
Здравей Денис,

от скоро съм в групата Искам бебе и имам един въпрос:
миналата година от за 3 месеца от октомври до декември приемах около 2.000-5.000 ИЕ ретинол на капки, без да знам дали имам недостиг. Не го пиех за зачеване, а защото кожата ми беше станала суха, безжизнена и просто след лятото беше по-зле. Тогава ми препоръчаха А и цинк бисглицинат за по-добро усвояване на витамин А. Дори първите дни бях на дози до 10.000 ИЕ. Порите ми станаха супер свити, кожата се промени веднага и стана много по-хубава. Поддържах 2.000-5.000 ИЕ на ден, но не всеки ден през останалите месеци, а през януари тази година съм взимала може би веднъж седмично до 5-6.000 ИЕ за всеки случай. Сега искам бебе, но знам, че с витамин А трябва да се изчака.

Въпросът ми е: ако направя кръвен тест за А и се окаже, че съм в норма, мога ли да се доверя и в рамките на следващите 3 месеца да зачена без вреда за бебето?
Има ли вариант да съм предозирала и да не мога да го разбера с тест? Този ретинол не е третиноин, съвсем нормален витамин А (не бета каротин).  

Вземах го и поради причината, че миналата година почти не консумирах храни със съдържание на витамин А-не обичам моркови и много рядко ги ям, не ям никога дробове, не ядях и млечни често (просто нямах желание за тях). През миналото лято бях много на слънце (тичам редовно, живея почти на плажа) и си мислех, че и от повишен витамин Д мога допълнително да се нуждая от витамин А.

Надявам се да не съм те объркала с историята си, просто много се притеснявам и не знам колко трябва да се изчака след като толкова дълго съм приемала големи количества. Иначе странични ефекти имам само хубави-добра кожа, повече енергия, нямам косопад и др.

О, и още един: ползвам серум с 1% ретинол на The ordinary 3 пъти седмично от декември насам, преди това по-ниско дозиран. Това влияе ли на нивата на А? Трябва ли да се спре?

# 653
Здравейте, момичета, надявам се да получа съвет тук: с НЯР, вчера ми излезе резултатът. На почти 36 съм с опити за второ дете. Започнах Сайкъл Баланс, пия фолиева киселина и витамин Е. Прочетох за витамин Д, не съм изледвала, но с какви дози да започна? Калий или калций нужно ли е да приемам за усвояването му?
Здравей!
За вит. Д - дози до 2000МЕ са поддържащи, т.е. с тях е малко вероятно да предозираш. Ако имаш обаче сериозен дефицит на вит.Д, те няма да са ти достатъчни. Най-правилно е да се проверят серумните нива.
Калий и Калций са важни за калциевият метаболизъм ( за кости, зъби...).

Освен Витамин D, какво друго може да изследвам във връзка с НЯР и с цел подобряване на състоянието.  Хормони са изледвани и в норма с поддържане с медикаменти (ТSH, Пролактин, FSH).

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 12:00 от ivi4kabs

# 654
  • Пловдив
Денис, благодаря за съветите.
Набелязах два продукта витамин Д3 х 10 000iu ,за да мога да пия по едно хапче на ден или 5 000Iu и да пия по две.
дали са ок тези:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Highest-Potency-Vitamin-D-3-1 … 20-Softgels/52326

https://www.iherb.com/pr/Natural-Factors-Vitamin-D3-250-mcg-10-0 … 0-Softgels/101712

# 655
  • София
Денис, благодаря за съветите.
Набелязах два продукта витамин Д3 х 10 000iu ,за да мога да пия по едно хапче на ден или 5 000Iu и да пия по две.
дали са ок тези:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Highest-Potency-Vitamin-D-3-1 … 20-Softgels/52326
https://www.iherb.com/pr/Natural-Factors-Vitamin-D3-250-mcg-10-0 … 0-Softgels/101712
И двата продукта са хубави, който си избереш.
Вземи и това, че е на добра промоция и намалява доставката:
California Gold Nutrition, Vitamin D3, 125 mcg (5,000 IU), 90 Fish Gelatin Softgels
и това:
California Gold Nutrition, Gold C, Vitamin C, 1,000 mg, 60 Veggie Capsules

# 656
Здравейте дами

На някой да му се намира Прегнил 5000 или да знае откъде мога да си закупя
Трябват ми спешно 5 ампули

Благодаря

# 657
Денис, един въпрос: при + тест за бременност спират ли се витамините? Или си продължаваме приема с дозите от преди забременяване: питам за вит. б6, вит.б12 и вит Д, за б9 е ясно, че се продължава приемът.

# 658
Здравей, Денис. Брeменна съм в почти 3м. Направих си изследвания за вит Д и Б12. Какви дози да приемам с тези дефицити.

В цибалаб стойностите на вит. Д са различни.

# 659
Здравей, самоотвержена Денис! Simple Smile Правя опити за забременяване и имам тромбофилия, за която предстои да запиша час при Лисичков.
Въпросът ми е този хомоцистеин  дали се води повишен... понеже е по-близко до горна граница. И какво би ме посъветвала за ниския витамин D? Благодаря!

Витамин В12   S        267.7       pmol/l     145 - 569     ECLIA
Фолиева к-на   S        36.87       nmol/l     8.83 - 60.80     ECLIA
Homocysteine   S        7.9       umol/L     0 - 12     Enz
25-OH-Vitamin D   S       27.3       ng/ml     32 - 80     ECLIA

Общи условия

Активация на акаунт