Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 849
  • 264
  •   1
Отговори
# 120
Доста неприятен двоен аршин имате. Ако картинката беше обърната и мъжът да се мъчи да се нанесе с новата си изгора, а рогоноската да е хвърлила целия си живот, за да се премести, друго щяхте да пишете.
Страшно ми е интересно като не виждате логиката, че мъжът иска да се отърве дори на загуба, каква логика или сантимент виждате в поведението на жената, която уж иска да продава, но на абсолютно непазарна цена, а същевременно мъжът ще се изнесе не само от жилището, а и от града, оставайки съдлъжник. Нали при всички тези условия остава фактът на налично необитаемо, но обзаведено и оборудвано жилище, в което тя да се нанесе с новия си любовник?
Авторът ми стана доста антипатичен с това изказване за непорасването, но това не намалява супер високия риск онази да му крои шапка.

# 121
Ами когато има съсобственост, обикновено се стига до разногласия при продажба - за мен няма никаква изненада. Много често единият иска повече или иска от купувача да му даде на ръка, за да се съгласи да продаде, след време узрява за продажа, но пък другият собственик вече е обиден и започва с номерата, и подобни... Рядкост е двама собственика - без значение дали са бивши съпрузи, придобили обща собственост, или наследници, - да са на един акъл по едно и също време. При скъсване с включени последващи епитети от рода кой с кого се ч.ка след раздялата, явно няма да се стигне до единомислие и безпроблемни отношения поне докато изчистят ипотеката и кредитите.

А това с преместването - в 21. век не може да е чак такава драма, че някой си е напуснал родния град - това не е местене на друг континент, - заради приятелката си. Не са му отнели жителството все пак.

# 122
  • София
Наистина аршина е двоен- човекът е оставил досегашния си живот и е започнал от нулата с тази жена.
Не виждам причина да се омаловажава всичко, което е направил- дори и това, че е бил до нея в тези години, в които е ходила по лекари заради репродуктивните проблеми.
Да живееш с някого 4 години,
да теглиш кредит- /на никого ли не направи впечатление, че тя е титуляра, а той й привежда парите/,
да си купиш и кола от тези пари
и в рамките на 1 месец да се обзаведеш с любовник,
 като задържиш и жилището, правейки го непродаваемо ..........

Ами, това си е к..венски номер, стар колкото света.

# 123
Аз се съмнявам тя да иска да продава, но не видях някъде авторът да пише защо тя не иска да му наплати вече дадените от него пари и имотът да остане за нея. Освен да няма парите сама да си плаща вноската?
П.п. Има голяма разлика между това да се преместиш заради себе си и работата си и това да се преместиш, защото си срещнал принца/принцесата на живота си.

# 124
Ами учредете медал за зарязаните мъже, които преди това са се преместили в друг град вместо да си останат в детската стая в родния... Не виждам какво друго може да се направи.

Някаква съвсем обичайна имотна ситуация се товари с драматични вопли как той напуснал род и семейство, за да ходи с нея ДОРИ по лекари заради репродуктивни проблеми...
След месец-два ще се даде отчет как тя е забременяла от новия тъпкач ли беше, и сериалът с неподелимата ипотека ще вземе нов завой.

# 125
  • София
За мен, цинизма в случая, е излишен.
Ситуацията е натоварена с чисто човешки емоции, породени и от любов, и от доверие към другия, и от изневяра, и от измама накрая.
Тук не иде реч просто за едно жилище, което трябва да поделят по някакъв начин.
Който има елементарна сензитивност, ще го схване.

# 126
Ама моля ти се, ако тъпкач не е цинизъм, то направо трябва да се напише нов тълковен речник в унисон с моментните пози на потребителите тук. Иначе ревете срещу шизофренията във форума.

# 127
А, не. Емоционалните товари вие ги слагате тук - горкичката ялова жена, която е срещнала новата любов, нека проявим разбиране. Авторът не набляга на тези неща, само ги споменава като повод да се развие така ситуацията, иначе той си говори за имота и излизането от имотно-ипотечната каша.

# 128
Не, Гал, никъде не съм писала за горката жена.
Навсякъде подчертавам, че това е съвсем средностатистически имотен казус, в който е напълно излишно да се вкарва драматизъм кой кого зарязал, пък как горкият лирически герой бил изоставил дом и семейство, за да води някаква никаквица по лекари, пък кой си намерил тъпкач и т.н.

# 129
Съгласна съм с Емма, разбирам, че е наранен емоционално, но точно сега трябва да мисли трезво, а не с огорчение, за да се измъкне възможно по-леко от ситуацията.

# 130
  • София
Съгласна съм с Емма, разбирам, че е наранен емоционално, но точно сега трябва да мисли трезво, а не с огорчение, за да се измъкне възможно по-леко от ситуацията.

Ами, човекът и да се опитва да мисли трезво, от него много малко зависи.
Кредитът е на нейно име, колата е на нейно име, лакомията за печалба е нейна.

ПП. За някои хора е непонятна разликата между "цинична дума" и " цинизъм, като начин на мислене".
Но, кой колкото си може.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 09:57 от absurT

# 131
АбсурТ, кротни се и не скачай толкова.

Той е съдлъжник по ктедита. Попитах го на чие име е нотариалният акт.

Да си оправя нещата с адвокат, а не със съвети от твоите. Трябва да мисли трезво.

# 132
  • София
Всъщност, ти прочете ли какви съвети съм му дала?
Явно, не. Както и да е, постарах се да са му от полза, а не само бодрячески да го призова " да мисли трезво".

# 133
И кво сега, според част от коментиращите, автора трябва да плати всичко, за да може булката да си кара количката бонус или пък да я пусне да си се шири вътре с новия тъпкач, докато той плаща като поп неговата си част?
Интересно ми е, дали някой от тук коментиралите би постъпил по този начин, ако ставаше въпрос за неговия живот?
Също булката се изнася с обяснението, че е охладняла към автора, докато той в последствие разбира, че си има друг тъпкач.
От всичко написано разбирам, че му е извъртяла такъв хубав курвенски номер, че няма на къде повече. Сега е напълно възможно да си крои планове да се нанесе вътре с новия, демек да изцеди хубаво автора. Еми не е редно и не е правилно да го позволява. Трябва да намери решение да се измъкне с минимални загуби, защото ще му мине любовната мъка рано или късно, но вноските към банката ще останат.

# 134
А ако спре вноските, като съдлъжник, тя какво ще направи, докато стане  нещо да го хванат, тя трябва да плаща, не знам в какъв срок се прехвърля към нея.Лошото че губи до сега платеното ,но дали не е  по-малко загубено от предстоящето.Защо плаща като поп .
И место да чака тук потупване по рамото колко е добряк не намери читав адвокат и да разбере врътките не знам.От тук никой няма да скочи и да я вразумява.Грешка да търси  кой да му завиши имота за голям кредит, грешки бол, но хитрата сврака с двата крака е вътре винаги.
Къса , хвърля  и толкова.Лампички има - всичко на нейно име, няма брак ,няма дявол договор  и документи кой кое. Сега и да реве - това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт