Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 848
  • 264
  •   1
Отговори
# 135
Пак не разбирам, защо се намесват чувствата. И двамата са в неизгодна позиция със жилище, което по единично или не могат да си позволят, или не искат.

Девойката го е зарязала, но продължава да плаща ипотеката, така че в това отношение не е непочтена. Как и защо са се разделили не е въпрос на темата.

Най-добре е единият от двамата да изплати дължимото и после другият да продава, така ще си спестят емоционалния стрес.

# 136
Абе, жени, вие добре ли сте!? И това, че кредитите са на нейно име, и в това ли видяхте зла предумисъл и я изкарахте виновна!
Т.е., колко е хитра и пресметлива, щом кредити от близо 40000 евро за себе си е грабнала... Ти да видиш! И гадната тя на него нищо не му оставила, ваййй Joy
Който и да е, без значение мъж или жена, станал титуляр на такъв кредит и ситуацията се е променила, ще рине земята, за да се отърве от тях. И по възможност без загуба!

А той чак след близо 10 страници тръшкане, обвинения и посвещаването ни в датата на последния секс, измъца кой основно е на топа на устата. И то защото директно го запитаха няколко пъти... Иначе си трайкаше!

"Ялова"...
Издагате се до нови висоти, да знаете Rolling Eyes

# 137
Банката не я интересува кой кого е напуснал и дали Х ще успее да злепостави У толкова, колкото му се иска Simple Smile Изобщо такива емоционални пропадания "тя се ч.ка с нов" са губещи, когато всичко, което се иска, е Х да вземе решение какво е най-добро за него и в същото време реалистично, и да работи за интересите си.

# 138
А, птица, ако обичаш. В началото на първата тема имаше доста епитети какъв бил авторът и не щял да се бори заедно с жената. Трябваше да я съжалим, явно, и сега пак трябва да я съжаляваме.
Защо да се отървава тя от кредитите? Тя поискала да се разделят, защото не може да има деца, ама се оказва, че има друг мъж. Авторът е съдлъжник и си плаща, ама имотът е на нейно име. Авторът иска да продаде, ама тя слага двойна на аналогични жилища цена. Щели да продават обзаведено, ама тя щяла да си прибере някоя техника.
Нещо не ми изглежда тя като човек, който иска да се отърве от имота.
И какво въобще значи да си вземе техника, като доскоро са живели двамата там?
И, между другото, птица, не беше ли ти тази, която преди 2 страници се чудеше как така авторът иска да се отърве дори на загуба от имота и кредита, а сега за булята казваш, че такъв човек всяческк би искал да направи точно това чудно нещо?

# 139
Имотът е на двамата, кредитите са на нея.
Галинор, чети всичко, моля те! И чети внимателно.
И пак прочети последния ми пост!

# 140
Авторът що е писал тогава че е съдлъжник?

# 141
А колата за 7 бона къде е в картинката? Ми другите похарчени неизвестно за какво пари къде са? Сега булката търси да продаде апартамента на печалба, за да ги покрие и да излезе на нула или автора да и ги плати като се нагърби се целия кредит.
Еми няма, не се прави така, това си е чисто сметкаджийство. Да не говорим, че вероятно целта е тя да се намърда в имота, без да плати дялът на автора.
Не знам какви виждания имате, обаче в подобни ситуации на неуредени отношения и тарикатлъци, се е стигало и до силово уреждане на сметките.
Правилното в случая щеше да е, да се продаде апартамента на пазарна цена, да се продаде и колата, и остатъка да си го разделят както се договорят и всеки по пътя си.

# 142
Съгласна съм с Птица по доста точки, гложди ме предчувствие, че се е случило нещо в тази връзка наскоро, което не знаем. Наранен мъж такива неща може да измисли, че не е истина... Мен чак ме беше яд, че не съм преспала с 1/2 областен град, както ме изкараха след зарязване на бивш след 8 години брак и без да е имало 3-ти човек, ама нали пусто да сме честни и справедливи..., язък ми за виртуалните само изпълнения 😁
По казуса - изневярата е нейната вина, всичко останало е споделена отговорност и нашият здрав и прав младеж да се взима в двете работни ръце, да се стяга, да се консултира и след това да започва да преговаря.
Карах стаж преди доста време в адвокатска кантора, доста делби и бракоразводни имаха. Стане ли въпрос за пари, сметки и имоти, всеки жали себе си. То са лъжи, фалшиви свидетели, театри, отлагане, протакане, разходи, нерви, обиди, цялата рода се изсипва да си пази неговото, независимо, че той/тя е прелюбодеец...
Самият факт, че момичето не прави отстъпки, е много показателен. Тя знае, че има някакво предимство, дали психологическо, дали нещо друго спрямо момчето. Ние не го знаем това де...
Успех на автора от мен, бързо и безпроблемно измъкване от заемите!
За протокола - и аз също мисля, че не трябва да напускаш работа и града, докато не оправите всичко да е по равно и честно. Което едва ли ще стане, винаги единият е вътре с пари, къде много, къде малко.
Но бягство от доброволния затвор ми е малко  - да се махна и забравя, а то тепърва ще трябва да си общувате с бившата ти. И ти скоро причиненото няма да забравиш. Дано само да си невинен и ти, че нали казвам, някои неща дали под афект или нещо, но ми се струва, че такава схемаджийка да те/се набута с такъв заем, след 4 години все ще си я забелязал.
Та, по-добре не бягай, а се оправете първо финансово...

# 143
... Ми другите похарчени неизвестно за какво пари къде са?  

... Правилното в случая щеше да е, да се продаде апартамента на пазарна цена, да се продаде и колата, и остатъка да си го разделят както се договорят и всеки по пътя си.
Ми къде са!? То е ясно къде Simple Smile Изяла и изпила ги е лично тя, разбира се. Или по мъже пръснала, къде другаде Wink
Той в това време е живял на Марс, не е ял, не е пил, не е харчил, не се е прал, не е гледал телевизия, джиткал на компа или возил на колата. Нищииичко!

Как се разбра, че целта й е да се намърда в имота? Засега точно авторът се е намърдал там и никой не го гони! А той обмисля да резне тока и водата, за да й прави мръсно.

Откъде се разбра колата колко струва, както и че тя няма да му върне половината пари за нея, напр.?

Ама откъде остатък, камо ли да го делят! Нали точно в това е проблемът, че при неговия вариант, остатък няма. Освен остатък по кредита. С което той е много наясно.

Приказвате си!

# 144
Извън конкретния случай не знам каква вина трябва да се доказва, след като изневярата не е престъпление, а просто социално явление.

# 145
Имах някакъв спомен, че се говореше нещо за 7 бона за колата, но не го открих като се върнах.
Много ми е интересно какъв е според вас кярът на автора да се маха, ако кредитите не са на негово име, а жилището е.
Това, нали, отделно от въпроса защо жената не си прибира техниките, щом ще продава(т) жилището. Нормалните хора си събират багажа за 2 дни, не месец+.

# 146
Извън конкретния случай не знам каква вина трябва да се доказва, след като изневярата не е престъпление, а просто социално явление.
Да не говорим, че те дори не са и женени.
Не случайно още в началото го казах - можеше той да е с нова любов. И!? Продължава да стои при старата заради кредитите? Или си взима сакчето и се изнася. И настоява да разкарат кредитите, за да продължи на чисто.

Галинор, питай го него, защо нас питаш Simple Smile
Той е обяснил, че е по емоционални причини.

# 147
Можеше, ама не е.
Та пак да питам, каква му е ползата да напуска своя имот, като може да си седи там и друг да му плаща кредитите ? Аз нещо не я виждам, ама знам ли.

# 148
Вероятно каквато е ползата да напусне работа, да се прибере в родния дом и да продаде на загуба - никаква. Т.е. финансово с отрицателен знак.

# 149
Как никаква? Като чета последните страници, човекът е ударил кьоравото и има страшен интерес от тоя имот. От една страна е чудно, че бърза да се разкара и да не спечели и той половината от тая 20 бона горница, която иска бившата му.

Общи условия

Активация на акаунт