Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 817
  • 264
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ако имат малко ум в главите и двамата, ще обявят жилището за продан, като се договорят за прехвърлянето на ипотеката на купувача. Ще изгубят някаква сума- тази, която са профукали за кола и други странични неща, но ще е много по- малка от тази, която биха изгубили ако оставят на банката да продава.

# 46
Да, при всички положения имат интерес да си го продадат сами...
Но, ако е добра цената и ипотеката, може би е още по-печелившо единия да плати дял на другия и да получи жилището. Пък после да си го продаде сам, ако не му трябва.

# 47
Ако имат малко ум в главите и двамата, ще обявят жилището за продан, като се договорят за прехвърлянето на ипотеката на купувача. Ще изгубят някаква сума- тази, която са профукали за кола и други странични неща, но ще е много по- малка от тази, която биха изгубили ако оставят на банката да продава.

Това искам и аз но тя е решила твърдо че няма да смъкне цената дори и с 1лев а аз немога да направя нищо повече от това да заведа дело и банката да го вземе

# 48
от орташки предмети нямаш нужда. Колкото по-бързо се отървеш от апартамента, толкова по-лесно за теб да подредиш живота си нататък.

Така е неискам нищо друго освен да се продаде но тя е решила твърдо че няма да смъкне цената единствения ми изход е да заведа дело но трябва да изчакам няколко месеца преди това

# 49
Ако искаш да разкараш апартамента... Спри да го изплащаш. Изнеси се. Накрая ще се продаде, за да ви покрие дълговете към банката.
Да не сме в САЩ. За продаване ще се продаде. Но няма никаква гаранция, че ще покрие дълговете към банката. Може да се продаде и да имат да изплащат още половината сума (примерно). Съвсем реална възможност.

Точно това ще стане за жалост защото тя е решила твърдо да не смъква от цената и накрая ще се стигне до дело и ще връщаме много повече но поне ще си ги плащаме поотделно

# 50
Решила е така, защото си няма понятие какво включва договорът й за заем. Гледала е американски филми и си мисли, че банката най-много може да прибере имота и всичко да приключи. Но в българските условия неизплатената част от заема се дължи, а продажбата на имота може да стане на много по-ниска цена. Получените пари покриват част от заема - останалото продължава да се дължи. Трябва да поговори с адвокат или някой друг достатъчно авторитетен за да й разясни нещата. Да не стане така, че след 2 години да реве и да казва "аз ако знаех, щях да се съглася да продаваме по-евтино".

# 51
Решила е така, защото си няма понятие какво включва договорът й за заем. Гледала е американски филми и си мисли, че банката най-много може да прибере имота и всичко да приключи. Но в българските условия неизплатената част от заема се дължи, а продажбата на имота може да стане на много по-ниска цена. Получените пари покриват част от заема - останалото продължава да се дължи. Трябва да поговори с адвокат или някой друг достатъчно авторитетен за да й разясни нещата. Да не стане така, че след 2 години да реве и да казва "аз ако знаех, щях да се съглася да продаваме по-евтино".

За щалост е така опитах се да и обесня това даже и предложих да отиде и до адвокат за консултация за да разбере за какво става на въпрос но неиска да ме чуе. По важен в момента и е новия приятел който се оказа че не е много нов ако ме разбирате

# 52
При неадекватна цена имотът може да се продава и години наред. Питай я колко време иска да имате вземане-даване макар и косвено и не е ли по-добре всичко да приключи възможно по-скоро и с по-малко загуби и разтакаване.

# 53
Провери ли, колко и дължиш, ако вземеш ти имота? Може да ти е по-изгодно да и изплатиш каквото е дала и после сам да го продаваш.

# 54
Не е по-изгодно, тя иска 50% отгоре.

# 55
При неадекватна цена имотът може да се продава и години наред. Питай я колко време иска да имате вземане-даване макар и косвено и не е ли по-добре всичко да приключи възможно по-скоро и с по-малко загуби и разтакаване.

Питах я и не я интересува иска да е на чисто продължава да мисли че скоро ще се продаде. Мога само да се надявам до края на годината да  и дойде малко акъл в главата и да се усети за да не се стига до там банката да го вземе.

# 56
Провери ли, колко и дължиш, ако вземеш ти имота? Може да ти е по-изгодно да и изплатиш каквото е дала и после сам да го продаваш.

Съгласна е да го прехвърли на мен само и единствено ако взема всички кредити а тя остане на чисто

# 57

Съгласна е да го прехвърли на мен само и единствено ако взема всички кредити а тя остане на чисто

Аз така се разведах. Взех всички дългове, че и платих от горе. Към момента не съжалявам, но беше тежко чисто финансово.

Ако не иска да и платиш вноските, направо си на +. Вземи изцяло собствеността с дължимото и тогава сам ще си решаваш дали да го запазиш или продадеш.

# 58
Зависи колко са внесени, може да е изгодно да се откаже въобще вместо да и купува кола.Това  е кредит  с някакво самоучастие.Вероятно  ще се продаде на по-ниска цена от покупната.Като сметне всичко (с колата  и)може и да почерпи .

# 59
  • София

Питах я и не я интересува иска да е на чисто продължава да мисли че скоро ще се продаде. Мога само да се надявам до края на годината да  и дойде малко акъл в главата и да се усети за да не се стига до там банката да го вземе.
То до края на годината е времето да го продадете. Бавно, но сигурно се върви към рецесия и цените на имотите ще тръгнат надолу най-вероятно. Аз така си купих апартамента в края на 2010 на половин цена спрямо сегашната му и спрямо 2008. Може наистина да е по-добре да поемеш дълговете, ако не иска допълнителни дивиденти тя и да го продадеш после за колкото прецениш, без да се занимаваш с нейните капризи.

Общи условия

Активация на акаунт