Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 796
  • 264
  •   1
Отговори
# 30
Еххх тази женица. По-добре не си оправяй взаимоотношенията с нея. Въпрос на време е и новият да я види що за прелест е.

Вариант е също да запазиш апартамента ти, да се изнесеш и да го дадеш под наем, но ти да изплатиш 1/2 заемите без сумата за колата.

След като разбрах за другия даже и неискам да я виждам камоли да си оправяме отношенията а за апартамента дори и да го запазя просто в момента все още незнам накъде да поема и може да стане по голяма беля и да не мога да си плащам вноските навреме затова се отказах от този вариант иначе е възможно за това говорих с банката

# 31
Аз друго се сетих. Тя сега иска зестрата да дели... ама са й криви сметките.

Ако самоучастието ви е 5х общо, от които тя е дала 2х, а колата й е 7х. Тогава 2-7=5х, които тя ти дължи и ако не иска да ти ги даде да плаща тя.

(Може и по-зле. Преди години имах една колежка, сгоди се за един, по каталог си избираше дрешки, докато завалията бачкаше в Щатите, за да събете за сватба, а тя тука си имаше секс приятел, който работеше на същия етаж, и колега ит същия екип, с който така се залюбиха, че тя се пренесе у тях след 1 месец, но т.к. работеше през нощта рандевутата си продължиха с любовника, а пакетите от годеника се изпращаха на стария адрес при бившата съквартирантка.. Та, винаги може и по-зле..)

# 32
Здрасти,много тъпа история!
Горе главата,м случват се такива работи!

За съжаление, нищо не вещае , че цената ще се покачва....сам виждаш какво е положението с икономиката и докато сега хората имат някои лев от предишния подем, то към Януари положението няма да е розово. Това според мен, не, че някой може да каже 100% , ама така изглежда....

Познавам бая народ , дето се е наточил за сценарии като вашия-да купят имот от затруднени хора на изгодна цена, давайки им по-мало кеш. И аз се оглеждам за такива сделки. Купили сте имота в пика на подема,в силна икономика на прилично високи цени, сега сме в спад и предстоят години на криза. Трудна работа да го продаваш на печалба.

Има ли пробойна в това тя да фалира и да не може да си погасява задълженията или е по-вероятно ти да фалираш първи? Щото ако има вариант да я наведеш по тоя начин, мисли в тази насока!

# 33
  • София
Дреме ѝ дали ще плаща, той е съдлъжник.

# 34
(Може и по-зле. Преди години имах една колежка, сгоди се за един, по каталог си избираше дрешки, докато завалията бачкаше в Щатите, за да събете за сватба, а тя тука си имаше секс приятел, който работеше на същия етаж, и колега ит същия екип, с който така се залюбиха, че тя се пренесе у тях след 1 месец, но т.к. работеше през нощта рандевутата си продължиха с любовника, а пакетите от годеника се изпращаха на стария адрес при бившата съквартирантка.. Та, винаги може и по-зле..)
Може.
Ох, майко, хаха. Интересно защо при мен такива не се класират. Smile
Такава, като горната дори и не си представям да имам. Няма да я изтрая и месец сигурно, а ако се окаже "висш пилотаж", и успее да ме "изманипулира" (което ме съмнява Sweat Smile; и жокер: само с тЕло и мяукане не става), после така ще й го нахендря, че няма да знае откъде й е дошло. Цял живот ще ме помни, а за мъж няма да иска и да чуе повече. Mr. Green
Абе, чудя се кви са тия баламурници, но е пълно, мхм.
Затова се държи изкъсо, никакви чужбини, а ако се наложи, заедно се заминава. Няма ли близост, и постоянна комуникация с партньора, работата е ясна. Relieved
А някои се опитват още в началото на отношенията да говорят за "свобода", лично пространство, и тем подобни глупости, подготвайки психически другия да си има едно наум, едва ли не. Да, де, ама някои не падаме от Марс. Sweat Smile
Полезни са такива теми, и коментари, като твоите, показващи реалностите, и ми става едно готино такова на мен си, за мен си, давайки си сметка за много неща. Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 01:48 от FragranceFanatic

# 35
успяхме да вземем и кола но тя си е на нейно име и как е купена и с какво на никой не му пука.
Намерил си опитна използвачка май. И двамата сте го ударили на оптимизъм - теглиш заеми и всичко се нарежда.

# 36
  • София
Опитните използвачки не потъват в заеми.
Не е и умна даже.

# 37
Опитните използвачки не потъват в заеми.
Не е и умна даже.
Поради каква причина колата е на нейно име? Сигурно като са я купували и са били в добри отношения е имало перспектива тя да кара основно? Или още оттогава се е подсигурила.

# 38
Ако искаш да разкараш апартамента... Спри да го изплащаш. Изнеси се. Накрая ще се продаде, за да ви покрие дълговете към банката. Никой от вас двамата няма да е на печалба.
Бившата ти ме разбива - значи се овъртолила с ипотека, ама иска возилото да й излезе без пари? Или е страшно тъпа, или не е добре умствено... всъщност в случая май е едно и също.

# 39
Бърка гаджето с тати откъм задължения.

# 40
  • София
Ако искаш да разкараш апартамента... Спри да го изплащаш. Изнеси се. Накрая ще се продаде, за да ви покрие дълговете към банката. Никой от вас двамата няма да е на печалба.
Бившата ти ме разбива - значи се овъртолила с ипотека, ама иска возилото да й излезе без пари? Или е страшно тъпа, или не е добре умствено... всъщност в случая май е едно и също.

Не е препоръчително да се спре плащането на ипотеката. Да банката ще го продаде след определен период без плащане, но ще го продаде на търг и много под пазарната му цена, а разликата между отпуснатата ипотека и продажната цена ще е за ваша сметка, а през това време ще има и начислени допълнителни лихви и най-веровтно и адвокатски хонорари и подобни. Не помня на 100% как се начисляваха, но съм работил по банкови софтуери и подобни казуси сме обсъждали при калкулациите. Това е възможно най-лошата идея. По-добре сами да си го продадете, пък бъдете готови на компромиси за цената. Надали ще успеете да си изплатите всички дългове с продажбата.

# 41
Авторът да представи горния сценарий на бившата, с продажба на търг от банката, при спиране на плащанията. Току виж се разбързала да го продадат на посочена от него цена 😉

# 42
Авторът да представи горния сценарий на бившата, с продажба на търг от банката, при спиране на плащанията. Току виж се разбързала да го продадат на посочена от него цена 😉
Именно.
Не знам къде живеят, но да с купили жилище за 50 хиляди, значи е в провинцията и то малък град. Не знам булката как си представя нещата, но сумите, които се дават за жилище, тука се знаят. Ако верно казва цена 70 бона за нещо, дето целият град го знае, че е купено за 50, има да почакате да дойде балък.

# 43
от орташки предмети нямаш нужда. Колкото по-бързо се отървеш от апартамента, толкова по-лесно за теб да подредиш живота си нататък.

# 44
Ако искаш да разкараш апартамента... Спри да го изплащаш. Изнеси се. Накрая ще се продаде, за да ви покрие дълговете към банката.
Да не сме в САЩ. За продаване ще се продаде. Но няма никаква гаранция, че ще покрие дълговете към банката. Може да се продаде и да имат да изплащат още половината сума (примерно). Съвсем реална възможност.

Общи условия

Активация на акаунт