Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 883
  • 264
  •   1
Отговори
# 90
Ама чакай сега, това не ти е файн ливинг канала, купуват готина ремонтирана къща, влизат и лягат. Купувачът може да не хареса нищо - ни мебели, ни плочки, ни паркет, и да иска да ги разбива и сменя - тогава защо да плаща за 'подобрения', които не струват нищо в очите му?

# 91
  • София
Не си права. Неразумно е да продаваш нещо на първоначалната му цена, ако си вложил още 10-20000 в него за ремонти и обзавеждане.
Да не говорим, че на много хора/фирми точно това им е бизнесът - купуват, ремонтират и после продават. С печалба!!!
Тъпо е да правят благодеяния на непознати, само защото те двамата са се разделили Simple Smile

Абсурт, фактите са, че от 4 години са заедно и преди година са си купили жилище, което са ремонтирали и обзавели. Дори да не е преди година точно, не е и вчера! Не вярвам да са влезли на гол под и стени на замазка, нито на бабешки тапети и тоалетна, ако е старо строителство Wink Т.е. вторият кредит не го е изяла и изпила жената, а най-вероятно не и двамата, а пак са ги вкарали в апартамента, на който с ремонта и обзавеждането са вдигнали цената.
Е, купили били и кола. Ми да си иска парите за колата. 2000 лв. ли са, 5000 ли, 20000 ли... Клоня към 2-3000, но знае би човек.

Не четеш какво иска авторът.
Той иска да се продаде жилището и да се прекратят всякакви отношения.
Знае каква е пазарната цена.
не иска да го продава на първоначалната, а на пазарната.
За разлика от теб, знае и че в момента има нов пик на цените, а ни чака рецесия- световна, не само българска.
Така че, това жилище е непродаваемо днес на цената, която жената иска, а и в обозримото бъдеще ще става все по- непродаваемо.

Не виждам, защо упорито заставаш зад интересите на момата, която го е вкарала в тая въртележка?
Коректността изисква да отчетеш реално фактите.

# 92
Като иска купувачът да разбива и сменя, да го прави. Те са в правото да си търсят купувач, който ще им покрие разходите.
Вие пък сте много интересни. Купили нещо за х лв., вкарали още n на брой, но ще продават за х или под него, щото в бг-мама така са решили... Simple Smile
Жената много разумно се стреми към сумата х+n. Нищо чудно да е с икономическо образование Joy

Нищо не знае той Simple Smile В началото искаше да вземе той апартамента, после искаше да се отървава от него, да не била само тя на чисто, сега мисли ток и вода да не плаща, за да й ги спрат... Човекът иска да отмъщава - ти така на мен, аз пък така на теб!  Разбираемо е, много му е прясно още, ама от фасони полза няма.
Като е завишена цената, ще постои апартаментът на пазара, ще видят, че не става, ще я намалят.
Дай пък сега даром да го връчим на някого, само за да стане по-бързо!? И после, като се усети, че е вътре с едно 10000 поне, той пръв ще писне.

Ама какви точно са според вас интересите на момичето? Да си държи там едни кредити и една ипотека, по които да внася всеки месец някаква сериозна сума, изплащаното жилище да стои празно или обитавано от бившия, а тя да живее някъде другаде. Мнооого й е в интереса, няма що.
А, да, кола имала!? Кой знае каква лимузина на старо са купили Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 16:55 от птица

# 93
  • София
Като иска купувачът да разбива и сменя, да го прави. Те са в правото да си търсят купувач, който ще им покрие разходите.
Вие пък сте много интересни. Купили нещо за х лв., вкарали още n на брой, но ще продават за х или под него, щото в бг-мама така са решили... Simple Smile
Жената много разумно се стреми към сумата х+n. Нищо чудно да е с икономическо образование Joy

Като човек, работил години с имоти, ти казвам, че момата има типичното мислене на непросветения продавач- "искам толкова пари, щото на мен толкова ми трябват!".
Или защото, на Мичето толкова са дали за имота.
Ама, че е много над пазарната цена, че е обременен с ипотека, няма значение.
Момата " с икономическото" си иска, х+п.
Нищо разумно няма в стремежа на момата, защото жилището не е изплатено- всеки месец дължи една сума, както и мъжът, когото е вкарала в кашата.

# 94
Напротив, не е защото във форума така сме решили. Да, продавачът може да поиска Z цена, защото самият той бил купил за X и вложил за Y. Но купувача това не го интересува и не е длъжен да даде Z, защото Птица от мамата казва, че така трябвало. И вариантът да не се намери купувач за тези пари и този вкус за настилки и обзавеждане е доста по-вероятен, отколкото да дойде някой на зор да се нанесе и да търси направено от-до жилище.
Аз те разбирам какво казваш, де, но у нас нещата не стават така.
Между другото, редовно ми излизат някакви статии от американски медии Какви подобрения да не правите, ако искате да продадете имота по-бързо и по-скъпо. Та явно и при тях не всякакви подобрения се котират, па макар и майсторът да е излязъл вчера Simple Smile

# 95
Птица от мамата казва, че щом момичето държи на тази сума, нека опитат! Като не стане, тя сама ще го види, агенцията ще посъветва и ще размисли.
Спиране на тоци, води и смяна на патрони е дребнаво и излишно конфликтно.
Ругаенето на девойката също.

# 96

Нищо не знае той Simple Smile В началото искаше да вземе той апартамента, после искаше да се отървава от него, да не била само тя на чисто, сега мисли ток и вода да не плаща, за да й ги спрат... Човекът иска да отмъщава - ти така на мен, аз пък така на теб!  Разбираемо е, много му е прясно още, ама от фасони полза няма.
Като е завишена цената, ще постои апартаментът на пазара, ще видят, че не става, ще я намалят.
Дай пък сега даром да го връчим на някого, само за да стане по-бързо!? И после, като се усети, че е вътре с едно 10000 поне, той пръв ще писне.

Ама какви точно са според вас интересите на момичето? Да си държи там едни кредити и една ипотека, по които да внася всеки месец някаква сериозна сума, изплащаното жилище да стои празно или обитавано от бившия, а тя да живее някъде другаде. Мнооого й е в интереса, няма що.
А, да, кола имала!? Кой знае каква лимузина на старо са купили Simple Smile

Интересите на момата са да си покрие и кредита за колата. Аз това не виждам какво общо има с автора и общия им имот. Да си избиеш парите от ремонт и мебели е едно, но да ламтиш и да си покриеш всички останали житейски масрафи е съвсем друго...Най-разумно е тя да си поеме частта с колата отделно, да се прехвърли ипотеката на който я желае и да си хващат пътищата.

# 97
Защо го настройвате и наговаряте да върши простотии!
Как така ще сменя патрони в общия апартамент! Той и колкото негов, толкова и неин! А и как ще идват потенциалните купувачи на огледи, ако го заключи Simple Smile
И въобще, що за квалификации на напълно непознати хора!? То не бяха тъпкачи, то не беше меркантилна мома... Само защото чувствата са прегорели, появил се е друг и жената честно си е признала и напуснала общия дом. Не е изгонила него, забележете, а тя си е излязла!? Можеше той да е с новата любов!
Всъщност, жената май е напълно права и продажбата, и то на исканата от нея цена, да е най-доброто решение в случая. Явно никой от двамата няма възможност да поеме сам вноската по ипотеката (както и желание), нито да върне внесените от другия до този момент пари.
Така че продават, делят наполовина и се разбягват всеки по своя си живот.
Ако някой нещо взима от мебели и техника, както и  колата, също възстановява половината от парите на другия.
Добре би било да си приспадне внесените такси по банката, агенцията и нотариуса, макар че там много не се знаекак точно стоят нещата. Може и той да е внесъл парите, но пък тя да е издържала семейството, докато той ги е събирал.
Това е идеалният вариант, де Simple Smile Не ги виждам така чисто да се разберат.

1во патрони несъм и мислил да сменям чак толкова несъм си изпил акъла.
2ро не си призна честно както мислиш ти и както исках и аз а обвини мен че не била щаслива че съм бил еди къв и еди що и т.н. а 2седмици по късно след като и разбих профилите разбрах че не е било заради това а защото докато е била с мен в същото време е била и с него а за в момента все още се крие от родителите си и приятелите си че е сама и аз съм виновен за всичко и неговоря празни приказки а имам и доказателства затова.
3то Не ме интересуват нито колата нито техниката нито парите който хвърлихме по апартамента а само да се продаде на разумна цена и да се раздели каквото остане от кредитите на 2 и всеки да се оправя както иска но тя е решила че иска да е на чисто а вноските си вървят и няма никаква вероятност да се продаде за тази сума при положение че пазара в момента е много под това което търси тя. Ще ти дам и пример около нашия апртамент се продават още 3 за по 30хил евро а нашия за близо 40 с разликата че има мебели (спалня, кухня, секция, дивани и портманто) и никаква техника. Ти би ли дала с 10бона отгоре за 3шкафа?

# 98
Ама той да си иска половина от цената на колата, бе хора! То така и така, и в този кредит е набъркан. Да седне с един тефтер, да пише и да смята. Колата, таксите към банка, брокери. Да си изчисли какво в повече е дал (ако е дал) и да си каже колко иска от нея като пари или друга компенсация във вид на техника, мебели. Какво сте се впили в тази кола, сякаш нов мерцедес са купили Simple Smile
Еййй, много нерешим проблем.

ПП., 7iSh0, разбирам те, че ти е болно, че искаш да приключва по-скоро и да не я виждаш и чуваш повече, но разбирам и нейната гледна точка с надеждата да се измъкне от ситуацията без финансов колапс. Защото и както ти го виждаш, пак може нищо да не стане. При прибързана и евтина продажба, може и остатък, който да делите, да няма! Да не стане така, че да продължите да сте длъжници на банката!

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 17:49 от птица

# 99
Ама той да си иска половина от цената на колата, бе хора! То така и така, и в този кредит е набъркан. Да седне с един тефтер, да пише и да смята. Колата, таксите към банка, брокери. Да си изчисли какво в повече е дал (ако е дал) и да си каже колко иска от нея като пари или друга компенсация във вид на техника, мебели. Какво сте се впили в тази кола, сякаш нов мерцедес са купили Simple Smile
Еййй, много нерешим проблем.

Еми да иска, но момата не иска, иска да е на бонус. А с такива претенции цената става нереалистична и явно с добро няма да го бъде.

# 100
  • София
Птица,
Той иска, ама момата не ще, колко пъти да го напише човекът?
Да не мислиш, че за забавление пуска темата?

# 101
Дано си права Simple Smile

Щеше да говори с адвокат?
Щеше да говори с банката?
Апартаментът уж от 1 месец бил на пазара, той тук още какви пари да му искат обсъжда.
Тя искала да си вземе някои неща от техниката, пък в апартамента нищо нямало.
В първия пост пише, че си събрала багажа и си отишла при техните. Сега, че никой не знаел, че са разделени.... Може и наистина да се крие жената от родителите си, но чак пък толкова за 1 месец никой да не разбере в малкия град.
От началото на юли са само емоции. И "аз искам, ама тя неразумната - не ще" Simple Smile

# 102
Здравейте заедно сме с приятелката ми от 4години без брак и ни писна да живеем по квартири. Преди година решихме да си купим жилище с перспектива да създадем семейство деца и т.н.. Преди няколко дена след дълги опити и ходене по лекари тя ми съобщи че неиска деца и иска да се разделим. Ние сме в родния и град и има къде да отиде и тя иска да продадем апартамента и да приключим но аз загърбих всичко преди 4години приятели работа родния си град и тук намерих нови такива и неискам да се откажа след толкова труд и ядове по жилището. Нотариалния акт е и на 2мата мога ли да купя нейната половина примерно и ипотеката да остане само за мен и как стоят нещата защото не съм запознат въобще. Благодаря предварително 🙂
Здравейте, на чие име е кредита?

# 103
И аз се чудя на чие  име е кредита, та той  превежда пари и тя внася, поне така пише ...И защо хленчи се чудя, плаща и гората хваща като е спал като взема кредити и купуват коли с тях.И как банката дава повече пари, защото обикновено дава по-малко и  имат участие,или с това самоучастие  е купена колата всъщност.Не съм специалист, по здрав разум се водя.

# 104
  • София
Банките дават както ипотечни, така и потребителски кредити.
Та, набълбукали са се, че и кола, че и обзавеждане........
И има за какво да реве- напуснал си града, приятели, всичко, посадил се на новото място корен да хваща, а момата го резнала от кръста.

Общи условия

Активация на акаунт