Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 588
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
Много ви благодаря, момичета! Много сте мили! Отидох отново до клиниката, за да съм по-спокойна. Сега съм на Клексан всеки ден, всеки ден НатАспин и през ден Аспирин протект. Да видим как ще върви. Ще мисля дали да запиша час и за Паскалева. А има ли значение НатАспина по кое време на деня го пия?

# 421
Здравейте,някой с положителен тест има ли започнал терапия с клексан ден преди трансфера?

# 422
Здравейте,
И от мен въпрос: когато сте на терапия с фракси/клексан, какви стойности на D-dimer гледате като референтни - стандартните за бременни ли?
Че лабораторията ми бяха поставили стандартни за небременни и малко се изпраших.. Simple Smile

# 423
Момичета, имам предписан Хибор 5000 IU/0.2ml след трансфер. В кутия са две инжекции. Като дозата ми е половин от 5000 IU/0.2ml на ден или половин инжекция... Тъй като трудно се дели, вътре има и въздух, днес сложих цялата инжекция без да искам... Според вас утре да сложа обичайната доза - половин или да не слагам? Има ли остатъчно действие или си е за 24ч независимо от количеството... Това е лекарство подобно на клексан, фраксепарин...

# 424
Момичета, имам предписан Хибор 5000 IU/0.2ml след трансфер. В кутия са две инжекции. Като дозата ми е половин от 5000 IU/0.2ml на ден или половин инжекция... Тъй като трудно се дели, вътре има и въздух, днес сложих цялата инжекция без да искам... Според вас утре да сложа обичайната доза - половин или да не слагам? Има ли остатъчно действие или си е за 24ч независимо от количеството... Това е лекарство подобно на клексан, фраксепарин...
До колкото знам всички лекарства от този вид имат кратка продължителност.
Консултирайте се с лекаря, който ви го е предписал, нищо , че е събота, това е важно за вас.

# 425
Здравейте на Клексан съм от трансфера .В 9 седмица съм .Излезе изследването за тромбофилия ,но няма.
Дали ще продължат този Клексан ?

# 426
Здравейте,някой почвал ли е терапия с натаспин преди трансфер?

# 427
Привет!

На един от курсовете за бременни се обсъждаше епидуралната упойка. Като противопоказания за поставянето на такава споменаха проблеми със съсирването кръвта, както и прием на антикоагуланти.

Има ли в темата раждала вагинално с епидурална упойка, която през бременността да е била на терапия с фракси или Клексан и имала ли е проблем с упойката, коментирано ли е било със следящото я АГ или анестезиолог и какво е било тяхното мнение?

# 428
При мен нямаше проблем, бях на Фраксипарин 0.6 - но пък бяха минали вече 24 часа от последната. Даже при поставянето на самата упойка и повече часове. След раждането продължиха терапията.

# 429
Здравейте на Клексан съм от трансфера .В 9 седмица съм .Излезе изследването за тромбофилия ,но няма.
а защо ти е бил назначен клексан без тромбофилия?

# 430
а защо ти е бил назначен клексан без тромбофилия?
Идея си нямам .
Между другото от седмица съм със зацапване и ми казаха да го спра за 3,4 дни.
Надявам се на следващия преглед  да ми го спрат..

# 431
Това е много странно- ако ти го оставят, настоявай да ти обяснят за какво ти е изписан. За жени с придобита или наследствена тромбофилия клексанът им спасява бременността, но ако няма никаква причина за него може да навреди. Не е толкова безобидно

# 432
Реално и аз нямам тромбофилия по основните показатели, които съм изследвала. Само усвояването на фолиева ми е мутация, но ето, че съм на 0.6 клексан.

# 433
Аз знам, че е световна практика при Инвитро процедури със толкова големи дози Прогестеронови препарати да изписват профилактично АП или Клексан в ниска доза.

# 434
Антигона, аз раждах с впидурална упойка. Фрксипаринът го бях спряла няколко дни по-рано на моя отговорност, защото ми наближваше термина. Анестезиологът даже не ме е питал за тази терапия, не знам дали е прочел в документите или не го вълнува. Според аг, при който раждах, всяка втора бременна е на фраксипарин. Не знам доколко е права или е преувеличила, но предполагам, че е стандартна практика. Няма да раждаш без упойка или да те насочат за секцио заради нмх.

Общи условия

Активация на акаунт