Отговори
# 180
Димитрова, направо се замислих дали не съм го писала аз твоя коментар😃😃😃
И аз взех същия комплект на Биодерма, от може би 2 месеца ми кървят венците, а моя доктор пък е отпуска другата седмица😃
И на мен снощи като се опитвах да заспя ми се случи същото с пулса, беше сигурно 5 минути и повече и корема ми тупкаше в равни интервали точно като сърцебиене, не беше хълцане със сигурност.
Вече съм към средата на 8-мия и определено се появяват още екстри, ама малко остана.
Grinning Grinning Grinning добре сме с теб Heart радвам се да чуя, че това пулсиране не е само при мен, че леко ме стресира Grinning

# 181
  • София
Ние ще сме с Мустела май, дебна промоция някъде на Хидро бебе (май така се казваше, нормалната серия).
От няколко дни съм се депресирана как ще я караме с бебето, баткото, какво ще ядем и тн. Правя някакви зимнини уж да ми е по-лесно после, като цяло - човек седне ли без работа, започва да мисли глупости.

# 182
Според мен сте усетили бебето да хълца. Пулсиране, на равни интервали, аз така го усещам.

# 183
  • Terra incognita
Момичета, бебетата ви хълцат 😃
Нелка и аз съм в същитр депресии. Кой ще готви, кой ще чисти, какво ще ядем...
Детски градини, споли, кашлици, ппвръщане, температури...
Мислех си за мултикукър, ама ще видим.

# 184
И аз да се включа за козметиката - Преди няколко дни бях около 1 ч. в Ремедиум да си избера някаква козметика. Да, ама не. Не успях да реша какво искам. В една лекция бяха казали, че е хубаво да избираме таква козметика, която има всичко, защото било най-добре така. Бях се ориентирала към А-дерма (по препоръка на моя позната). Оказа се, че нямат пълна гама от продукти, а и до колкото разбрах от това, което прочетох на етикетите са по-скоро за проблемна кожа. На второ място си бях поставила Мустелата, ама не можах да си избера точно какво искам - пак по препоръка от лекция бяха казали, че е хубаво продуктите да са с помпичка. Малките разфасовки обаче не са. След това и аз загледах Биодермата и козметиката на Бебо. Бебо отговаря на всичко, което казваха в лекциите, но е по-нисък клас (до колкото се ориентирах по цените), а и не намирам мнения за козметиката им. Така нищо не купих и останах в още по-голяма чуденка.
Колкото до тези пулсирания - и аз усещам подобни, само че не ги виждам в общия случай повърхностно, а са някак по-лекички. Но пък при мен не траят с минути, а са няколко бързи в рамките на 30 секунди до минута.
И да попитам нещо. Четох в темата за момичетата с термин Август, че перат количките и креватчетата, които са от плат изцяло, а на тези които не им се сваля всичко направо в банята. Това не създава ли проблеми при използването? В смисъл от намокрянето няма ли опасност нещо да изгние или да излезе ражда или нещо подобно? Имате ли опит по този въпрос? До колкото разбрах, на количката, която съм харесала се свалят само някои неща (тези които са в пряк досег с бебето) и мислех, че е достатъчно само тях да изпера. Сега се замислям. Мислите ли, че има някакви препарати, които са се напръскат или нещо подобно и после само с кърпа или прахосмукачка да се махнат и да не е необходимо да се вкарва цялото нещо под душа?

# 185
  • Terra incognita
На моята количка се сваля всичко, до основа. С първото прах и мих всичко като луда, при положение, че бешв чисто нова количка. Свга мисля само текстилните части да изпера и толкоз.

# 186
  • Варна
Здравейте, момичета! Минавам да се отчета и тук, че бях на преглед тази сутрин:  всичко е наред, бебка си върви с малко повече от седмица напред както почти през цялото време. Каза 2.020 кг, пък сега гледам на снимката пише 1.847 🤔 ама аз така или иначе не ги вярвам много тези кг. Каза, че матката е спокойна, което беше важно за мен, че за последните 10 дни пропътувах 2200км с кола + 1000 км със самолет 😄. Тонове от следващия път, което ще е вече за 45 дневния. За уговаряне за раждане също му се вижда рано(аз съм в 31 г.с. по цикъл), ама мен сякаш ми се иска да се видя с някой ( този не изражда). Изписа ми омега 3 допълнително, въпреки че пия огестан. Кръвното ми беше 80/55 😄. Заговорихме се за стволови клетки и аз пак започнах да се колебая, та ще се срещам с представител на една банка. Кг ми засега са прилични 🙂

Аз също мисля, че това ритмичното е хълцане Simple Smile

Аз не съм избрала козметика още, изобщо никакво време нямам и се шашкам, че не съм достатъчно подготвена. След като се роди бебето съвсем не знам как ще се справям с всичко, че трябва и да работя по малко. Голямото ми дете е уж достатъчно голямо да помага (на 11г), ама всичко си иска време и грижи. Куче имаме, още не съм си намерила фирма, която да ме устройва като цена и да се доверя да идва да чисти поне веднъж седмично...абе и аз съм в паника Grinning

# 187
  • София
За козметиката имам 3 критерия:
1. Да е с помпа.
2. Да мирише добре.
3. Най важното разбира се - бебето да е ОК, да не реагира някак.

За съжаление точка 2 е много сложна, ММ понася само мустелата. Биодерма и Уриаж му миришат гадно, така че ще се съобразя. Основно той къпе дечица у нас, така че няма как.

# 188
За козметиката имам 3 критерия:
1. Да е с помпа.
2. Да мирише добре.
3. Най важното разбира се - бебето да е ОК, да не реагира някак.

За съжаление точка 2 е много сложна, ММ понася само мустелата. Биодерма и Уриаж му миришат гадно, така че ще се съобразя. Основно той къпе дечица у нас, така че няма как.
Нели и при мен са тези критерии. Моя позната ползва А-дерма е няма толкова гадна миризма. Дрешките на бебчето миришат ужасно. Та май се ориентирах към мустела.
Това с пулсирането е хълцането на бебчето. При мен е няколко пъти на ден.

# 189
Здравейте, момичета ☺️ нз дали ме помните, не съм писала от 2 месеца, но мн на ми се насъбраха и не смогвам и тук да чета. При мен коремчето расте, вече съм 29та седмица и чакаме мома. В момента сме в все още в размисли за име, а и тепърва ни чака пазар, защото от баткото имаме само кошара.
Връщам се да чета темата и ще се опитв да съм по активна 😘

# 190
Аз пък искам да попитам кога ще започвате с пазара за бебето? С прането на дрешки? Чакате ли последния момент или пък да родите и тогава някой друг да свърши нещата вместо вас? Аз искам сама да подготвя всичко, защото ще бъда майка за първи път и вълнението е огромно 🤪🥳 Тези дни очакваме леглото. Другия месец ще поръчаме количката. Купихме шишета,биберони и събрахме доста дрешки от мои познати😁 Имам още доста неща да подготвям , разбира се. Споделете и вие кога и как ще действате❤

# 191
Аз пък искам да попитам кога ще започвате с пазара за бебето? С прането на дрешки? Чакате ли последния момент или пък да родите и тогава някой друг да свърши нещата вместо вас? Аз искам сама да подготвя всичко, защото ще бъда майка за първи път и вълнението е огромно 🤪🥳 Тези дни очакваме леглото. Другия месец ще поръчаме количката. Купихме шишета,биберони и събрахме доста дрешки от мои познати😁 Имам още доста неща да подготвям , разбира се. Споделете и вие кога и как ще действате❤
Аз както, отлагах всичко за накрая, така се сдобих с доста неща - поръчали сме количка, легло и скрин, имаме чаршафи, стерелизатори, помпи, шишета и разни други. Дрешки ми дадоха малко и малко купих, мисля че вече имам достатъчно, въпреки че ми се иска да взема може би още 1-2 панталончета и 1-2 блузки. Имам един списък от детски магазин и по-голяма част от него сме го изпълнили. Остават козметика, някой дребни неща (като ножички, гребенчета и подобни), ваничка не сме взели още, но се чудя дали първоначално ще ни трябва, с шезлонга по същия начин. За родилното нищо не съм взела още - това го отлагам. След като дойдат мебелите и може би в началото на следващия месец, мисля да започна с прането и гладенето. На мен нали постоянно ми повтарят, че ще трябва в началото на 9 м. да родя и за това започнах по-сериозна подготовка.

# 192
С баткото купихме количка в 7ми месец, кошара, чаршафи и други дреболии в 8ми. Някои неща и след раждането донабавихме, най вече козметика. Важното е големите неща да сте взели, всичко друго може и след това - има доставки до дома, молове, няма страшно

# 193
На мен ми остават памперси за вкъщи и мокри кърпи да взема, май с всички други покупки съм готова. Вчера почнах да пера дрехите, има мнооооого, понеже една приятелка ми даде няколко торби (до 3 месец). Поне още 4-5 перални имам. Вчера изгладих част от първата пералня, ще видим дали ще успея да догладя днес. Та се надявам с пране и гладене да съм готова до максимум 2 седмици (тогава влизам в 9 месец).
От количката ще пера частите, които се свалят.
И аз тия дни съм в нещо като депресия, хем нищо не ми се прави, хем все намирам кусури. Имам чувството, че нищо не е достатъчно чисто и подредено в тая къща.. ММ сега почти не ми помага с чистенето, цял ден е на работа и хич не върви да го карам да върши и домакинска работа като се прибере, при положение, че съм цял ден вкъщи. Не че ще ми откаже, ама ще се чувствам още по-безполезна. Станала съм много нервна напоследък, все намирам за какво да се изнервя, хич не е хубаво, знам, обаче..

# 194
Здравейте момичета , вчера бях на последната ФМ - бебчо е 1650 гр. - около седмица напред, но казаха да не се притеснявам. Всичко друго е наред- обърнал се е. Вече съм в 30+2 г.с. Миналата седмица бях на консултация с пулмолог , но още нямам яснота за раждането. Ще трябва в началото на септ пак да ходя. Утре съм и на очен. Относно покупките- ние взехме повечето неща. Остават чаршафчета , хавлии , корито и козметични принадлежности и някои дреболии. За прането на дрехите ми е рано- мисля в началото на септ. Не смятам да пера количката, тъй като е нова, а и вътре все пак ще застеля. Намерих педиатър миналата седмица. Избрах козметика на Биодерма- гел пяна и олио и Бепантен за подсичане, също памперси и мокри кърпички- всичко на промоция от Емаг. Поръчах и препарат за почистване на кошарата 😊Засега съм решила да не взимам обиколници и шезлонг- все трябва да остане нещо и да ни подарят 😊 Дрешки също съм взела малко засега - не ми се иска да се презапасявам , а и ни е първо дете и не знам кое ще ми е удобно. Ако се наложи ще взимаме допълнително 😊

Общи условия

Активация на акаунт