Отговори
# 165
И з съм с тахикардия, но от преди бременността - не помня термина как беше. Един вид заварено положение. Не се стряскай и прави, каквото са те инструктирали. Направила си каквото може да се направи, бъди спокойна 🍀

# 166
Привет, момичета! Скоро съм на 3-та фетална.... ох, кога измина това време 😃 Пожелавам на всички бъдещи мами късмет! Върпосът ми е свързан с 3-тата фетална, понеже ми е 1-ва бременност и нямам идея, та попаднах на една статия, в която се казва, че последната фетална е продружена от троен кръвен тест - за нивото на протеин, или алфа-фетопротеин; и за количеството на хормоните - човешки хорион ганадотропин и естрадиол. Това е буквално преписано от статията. Та, моля, някой вече минавал веднъж с 1-во раждане , или с вече мината 3-та фетална да ми сподели има ли подобен кръвен тест? Да знам какво за какво да следя дали ще ми бъде направено. Благодаря ви и се пазете!!

# 167
Привет, момичета! Скоро съм на 3-та фетална.... ох, кога измина това време 😃 Пожелавам на всички бъдещи мами късмет! Върпосът ми е свързан с 3-тата фетална, понеже ми е 1-ва бременност и нямам идея, та попаднах на една статия, в която се казва, че последната фетална е продружена от троен кръвен тест - за нивото на протеин, или алфа-фетопротеин; и за количеството на хормоните - човешки хорион ганадотропин и естрадиол. Това е буквално преписано от статията. Та, моля, някой вече минавал веднъж с 1-во раждане , или с вече мината 3-та фетална да ми сподели има ли подобен кръвен тест? Да знам какво за какво да следя дали ще ми бъде направено. Благодаря ви и се пазете!!

Аз не съм имала никакъв кръвен тест допълнително при третата. Само на монитора гледаха. Simple Smile

# 168
При мен също беше само ехограф.

# 169
И аз не съм имала подобни кръвни тестове.
Вчера няколко пъти усетих нещо като спазми в срамните кости (съвсем в началото на бедрото), явно още повече се разширява тазът. За пръв път леко ме хвана страх като си помислих за раждането, пък хич не искам да го мисля, досега като че ли не съм се оставяла да мисля така😁

# 170
Здравейте момичета,
И аз скоро не бях писала, но съм последни дни на работа и беше доста натоварено. От петък вече съм си вкъщи и ще се отдам на подготовката за посрещане на бебка.

Аз вече съм 8 месец, 33 г.с, минах трета фм, но не искам да си я спомням защото докторката ме наплаши с някакви неща, които в последствие се оказаха грешни според други двама специалисти.

По препоръка на мои приятелки аз ще взема една лампа бухалчето оли на томи типи, която има бял шум, сърдечен ритъм и много приятна мека светлина, същи сензор за плач на детето. Ето линк към нея. https://youtu.be/ZcBL8crBwjY

Моята беба продължава да не е от най активните, но си я усещам всеки ден по доста пъти, най често дупето и гръбначето й изпъкват към пъпа ми.

Аз всеки понеделник влизам в нова седмица и имам чувството че точно тогава ми пораства корема и първите два дни ми е доста трудно да свикна с новия размер хаха после като свикна ми е добре, но също детето много ми притиска мехура и чувството, че постоянно ти се пишка ми създава голям дискомфорт.

# 171
Вчера бях на преглед и съм малко притеснена. При прегледа, доктора установи доста ускорен пулс на мъничето, при което реши да ми пусне едни тонове, за да проследи процеса. Близо 30 мин. стоях, чак се схванах при записите, но какво да правя само да знам, че всичко е наред. В началото записите показаха доста завишени стойности, около 180. После малко се поуспокоиха, но като цяло е на пикове и спадове, което според доктора е признак на тахикардично сърчице. Побърза да ме успокои, предвид това, че самата аз съм с много ускорен пулс и ниско кръвно, а отделно и хемоглобинът ми е нисък и е възможно това да се отразява на бебчето. Пия феро фолгама от седмица, увеличи ми дозата две на ден и отделно ми изписа Натаспирин против тробми веднъж дневно. Някой пие  ли такова нещо? Възможно е да не достига добре кислород до мъничето ми и заради това да е така, но при прегледа, преди тоновете, всичко беше ок- пъпната връв не е пресукана, не е завъртяна някъде около него, кръвотока и водите също са ми ок, а той е вече 2045гр. В петък ме иска пак на тонове, като до тогава каза, че може да си отбелязвам каква е активността на бебето през деня, колко често е активно, по кое време и колко продължително. По принцип нито прекалената активност, нито пък много вялата и рядката са ок. Та, сега сама го следя и мисля Worried, той си е доста активен, поне така си мисля аз, особено когато шофира, возят ме или ям нещо. Моето ежедневие също е доста активно, та не знам дали това не се отразява и има ли отношение.  Дано всичко се окаже наред и му няма нищо Hands PrayHands PrayHands Pray

По отношение на неразположенията, при мен също вече доста ясно когато вървя дълго, седя пред компа  или просто съм седнала за повече време някъде, при ставането имам чувството , че ще ми изпадат чарколяците. Имам болки, понякога също пронизващи както споделяте в слабините. Отделно сънят ми е страшно нарушен от месеци и сякаш става все по-зле. Не мога да си намеря място в леглото, когато се завъртя на някоя от страните, мъника започва да ме бута, да шава, да се намества уж нещо, все едно съм му неудобна. Ако съм по гръб, не ми достига въздуха и не мога да лежа повече от 5-6 мин. Будя се много често, почти през час, два, ходя по 3-4 пъти до тоалетна, понякога се случва да не мога да заспя и да бодърствам с часове, а сутрин не мога да отлепя до 10-11. Чувствам се изтощена и преуморена, а още не съм родила.

Наоплаквах се пак, извинете, но вие май най-добре ще ме разберете.

# 172
И аз съм на Натаспин - това е по-добрия вариант на Аспирин протект и подобните му, защото няма риск от кървене при него. По-скъп е, но си струва. Също взимам веднъж дневно.

Мен ми казаха днес, че съм с анемия, освен всичко друго ... уморих се вече от такива неща. На всичко отгоре и анемията, и високото кръвно водят до едно и също - ниско тегло на бебето и забавено последващо развитие. Писна ми, честно. Взимам ферофолгама от началото по две, точно заради повишен риск, ама вече до анемия да го докарам, при положение, че взимам добавки...... гледам да съм спокойна.

Поне този път съм наясно какво става. Миналата бременност като ми се роди детето 2400 на термин бях като гръмната. И нито ядеше, нито нищо, пък ядовете натам няма да ги обяснявам.

# 173
Jonny, ssillwi, много съжалявам за това, което ви се случва. Надявам се всичко да е наред и нещата да се нормализират.

# 174
Здравейте,момичета ! Simple Smile Аз малко късно се включвам(Дано не е проблем) Бременна съм в 29- г.с. ,термина ми е за 29.09.2020 и ще имаме юнак Heart
Въпроса ми към вас е започнахте ли да купувате козметика и на каква марка заложихте ?

# 175
Вчера бях на преглед и съм малко притеснена. При прегледа, доктора установи доста ускорен пулс на мъничето, при което реши да ми пусне едни тонове, за да проследи процеса. Близо 30 мин. стоях, чак се схванах при записите, но какво да правя само да знам, че всичко е наред. В началото записите показаха доста завишени стойности, около 180. После малко се поуспокоиха, но като цяло е на пикове и спадове, което според доктора е признак на тахикардично сърчице. Побърза да ме успокои, предвид това, че самата аз съм с много ускорен пулс и ниско кръвно, а отделно и хемоглобинът ми е нисък и е възможно това да се отразява на бебчето. Пия феро фолгама от седмица, увеличи ми дозата две на ден и отделно ми изписа Натаспирин против тробми веднъж дневно. Някой пие  ли такова нещо? Възможно е да не достига добре кислород до мъничето ми и заради това да е така, но при прегледа, преди тоновете, всичко беше ок- пъпната връв не е пресукана, не е завъртяна някъде около него, кръвотока и водите също са ми ок, а той е вече 2045гр. В петък ме иска пак на тонове, като до тогава каза, че може да си отбелязвам каква е активността на бебето през деня, колко често е активно, по кое време и колко продължително. По принцип нито прекалената активност, нито пък много вялата и рядката са ок. Та, сега сама го следя и мисля Worried, той си е доста активен, поне така си мисля аз, особено когато шофира, возят ме или ям нещо. Моето ежедневие също е доста активно, та не знам дали това не се отразява и има ли отношение.  Дано всичко се окаже наред и му няма нищо Hands PrayHands PrayHands Pray

По отношение на неразположенията, при мен също вече доста ясно когато вървя дълго, седя пред компа  или просто съм седнала за повече време някъде, при ставането имам чувството , че ще ми изпадат чарколяците. Имам болки, понякога също пронизващи както споделяте в слабините. Отделно сънят ми е страшно нарушен от месеци и сякаш става все по-зле. Не мога да си намеря място в леглото, когато се завъртя на някоя от страните, мъника започва да ме бута, да шава, да се намества уж нещо, все едно съм му неудобна. Ако съм по гръб, не ми достига въздуха и не мога да лежа повече от 5-6 мин. Будя се много често, почти през час, два, ходя по 3-4 пъти до тоалетна, понякога се случва да не мога да заспя и да бодърствам с часове, а сутрин не мога да отлепя до 10-11. Чувствам се изтощена и преуморена, а още не съм родила.

Наоплаквах се пак, извинете, но вие май най-добре ще ме разберете.

Силви, и при мен установиха ускорен пулс. Пусна ме на тонове веднага и там каза, че всичко е ок. Отдаде го на това, че съм лежала по гръб. Съответно вече грам не си позволявам. Дано всичко е ок! 👍🙏

# 176
Навлизаме в такъв етап вече, че всичко става трудно и тежко. Дано всичко е наред при вас. Силви, и аз като теб не мога да лежа по гръб повече от няколко минути и започва да не ми достига въздух. В последните дни малкия е доста активен, може и просто защото е голям и силен вече  така да ми се струва. Особено като заспивам накъдето и да се завъртя доста мърда.
Борислава, относно козметиката - обсъждахме я преди няколко страници, можеш да се върнеш назад - аз избрах Биодерма.

# 177
И аз съм в същото положение. Пия натаспин само, че два пъти на ден. От него сякаш кръвотока се е подобрил, но с желязото не е ок и съответно и хемоглобина пада. Сега си взех желязо на Смарт хит, уж бил най-добрия на пазара и другата седмица ще се изследвам да ви кажа има ли при мен по-добър ефект от ферофогамата. Отделно заради плацентата и рисковете при преждевременно раждане сега съм на вълна за инжекции за развиване на дробчетата. И се колебая между дексаметазон и флостерон. Някой има ли информация за двата препарата, кой от тях е по-подходящ?

# 178
ssillwi , при мен обстановката със спането от една седмица е 1:1 с твоята, а още ходя на работа и ставам в 7 като парцал. Май ще поработя тази и следващата седмица и ще си оставам вкъщи :/
Аз точно вчера взех козметика на Биодерма в аптеки Ремедиум сега има промоция душ гел и мляко за след баня за 25лв.

На мен от няколко дни пак започна да ми прилошава като първите месеци..абе изобщо с наближаването на 8ми месец идват нови екстри-освен липсата на сън и гаденето, започна и да ми кърви носа абе... да Grinning малко остана важното е, че бебето е добре. Искаше ми се тази седмица да ида на преглед, но доктора ми е на морето, та чак на 25ти на феталната.
И последно да ви споделя вчера много странно нещо се случи два пъти. Усещах все едно пулса на бебето-знам, че не е възможно, но корема ми се движеше в ритъм като на сърдечна дейност, но много бързо, все едно виждам как бумти сърчице на коте... какво може да било това?! Grinning

# 179
Димитрова, направо се замислих дали не съм го писала аз твоя коментар😃😃😃
И аз взех същия комплект на Биодерма, от може би 2 месеца ми кървят венците, а моя доктор пък е отпуска другата седмица😃
И на мен снощи като се опитвах да заспя ми се случи същото с пулса, беше сигурно 5 минути и повече и корема ми тупкаше в равни интервали точно като сърцебиене, не беше хълцане със сигурност.
Вече съм към средата на 8-мия и определено се появяват още екстри, ама малко остана.

Общи условия

Активация на акаунт