Отговори
# 150
Аз течение си имам от началото почти, нак-вече сутрин наистина. Да, на моменти е по-воднисто, но дори не ми е хрумвало, че са води Grinning При положение, че от месеци е така явно и не са Grinning Аз вече пия по 2 Диаспорала на ден, защото усещах въпростните предменструални болки (контракции) по едно време всяка сутрин, докато още съм в леглото, но аз имам много болезнен цикъл принципно и не мога да кажа, че това беше и на половина толкова болезнено слава Богу Grinning
За гъбичките..много интересно на мен ми се появиха точно като забременях и док каза, че до 12с нищо няма да ги правим. Аз започнах да пия хомеопатия, защото тя поне не пречи и до 12с се бяха изчистили. От тогава не са ме притеснявали.

Момичета, аз вече усещам крака, ръце, лакти Grinning A вие?
Каква хомеопатия използва за гъбите?
Аз понеже лежа предимно на дясно а бебка бепе в ляво, е вчера реши да си премести Д-то кардинално от ляво на дясто имах чувството че ми оскуба органите но се премести, голям е инат... сега лежа на ляво и тя ме рита в 12топръсника Grinning

# 151
Аз течение си имам от началото почти, нак-вече сутрин наистина. Да, на моменти е по-воднисто, но дори не ми е хрумвало, че са води Grinning При положение, че от месеци е така явно и не са Grinning Аз вече пия по 2 Диаспорала на ден, защото усещах въпростните предменструални болки (контракции) по едно време всяка сутрин, докато още съм в леглото, но аз имам много болезнен цикъл принципно и не мога да кажа, че това беше и на половина толкова болезнено слава Богу Grinning
За гъбичките..много интересно на мен ми се появиха точно като забременях и док каза, че до 12с нищо няма да ги правим. Аз започнах да пия хомеопатия, защото тя поне не пречи и до 12с се бяха изчистили. От тогава не са ме притеснявали.

Момичета, аз вече усещам крака, ръце, лакти Grinning A вие?
Каква хомеопатия използва за гъбите?
Аз понеже лежа предимно на дясно а бебка бепе в ляво, е вчера реши да си премести Д-то кардинално от ляво на дясто имах чувството че ми оскуба органите но се премести, голям е инат... сега лежа на ляво и тя ме рита в 12топръсника Grinning

Пиех Borax 5 CH и Candida 15CH (но нея я има само в Чаталжда). Освен това се подмивах с вода със сода, може и с лайка. Пиех и пробиотик яко Grinning

# 152
  • Terra incognita
Моето е с главата нагоре и рита основно в пикочния ми мехур, или го възсяда и докато вървя се получават доста интересни ситуации, изведнъж ми се припишква и след 2 мин се отмества и вече е по- добре. Усещам главичката и телцето вдясно.

# 153
  • Варна
При мен може би като cecinka по-скоро са някакви протягания. Нещо остричко се подава и ми се образува като планинка с остър връх на корема Grinning все се опитвам да го снимам, но не успявам. В момента не мога да се ориентирам накъде е, все още успява да се върти. Понякога докато вървя и аз имам проблем с притискането на пикочния мехур и все едно много ми се пишка, а всъщност току що съм пишкала Grinning В сряда съм на преглед Simple Smile
Аз също почти през цялото време си имам течение - ту по-силно, ту по-слабо, но мисля, че не е притеснително - при изследванията засега нищо не е излизало.
Имам болки в кръста и гърба, но мисля, че са вече от тежестта - особено покрай пътуванията ми или сега в офиса на стола. Май от тази седмица съм в 8 месец и вече усещам тежестта на корема, та да видим занапред Simple Smile Болезнени контракции сякаш нямам засега.

# 154
Здравейте, момичета. Сега имам малко повече време и мога да се отчета. Тези дни предимно четях какво коментирате.
Та и аз като Sisseto Zheleva и cecinka, по-скоро виждам и усешам движения - някакви премествания, въртене или нещо подобно. Появяват се едни издутини ту от ляво, ту от дясно. Има и ритници ама мисля, че са по-малко, но пък по-силни. Преди няколко дни мисля, че напипах и краче, защото беше точно под гърдите ми, а на последните прегледи казват, че бебето се е обърнало с главичката надолу.
За течението и аз имам - ту малко по-силно, ту слабо. Аз още от началото имам - в началото ми казаха да си слагам утрогестан и от тогава се появи, питах АГ и тя каза, че е нормално.
Колкото го болките - последните два дни малката като се мести понякога усещам ниско долу една силна и рязка болка и като не премести или протегне минава. Мисля си, че  тя прави нещо. На вас случвало ли ви се е? Иначе последно време като ходя повече време и усещам болка ниско долу пак, такава като в началото, когато матката се разтягаше. Не знам дали е нормално.
Иначе бях в болница заради ГД, както ме посъветва и АГ, при което бях на ФМ. Такава пародия няма. Нищо полезно. Ако някой, някога ви говори подобни неща не се връзвайте изобщо. Поне мериха тоновете на бебето всеки ден - не казаха да има нещо притеснително. За това си отложих и прегледа при следящия ме АГ с една седмица - за да има по-голям интервал на тоновете. Не мисля, че е необходимо всяка седмица поне на този етап.
Иначе, на предстоящия преглед ще попитам АГ за раждането дали има някакви виждания (посления път каза, че е още рано) и ще обмисля, възможността да сменя болницата, която си бях намислила - след като преминах през тази пародия тези дни.
И да ви попитам - Вие ще купувате ли някакви играчки първоначално и какви? Аз си мислех само за  една въртележка за над леглото. Нямам предства дали му трябва нещо друго на бебето.

# 155
  • Terra incognita
Зайка Байка, караха ли те да си плащаш тест за коронавирус катожпостъпи в болницата?

# 156
Вики, на мен ми направиха бърз тест и казаха, че е за сметка на болницата. После в отделението си говорих с едно момиче, което беше постъпило 2-3 дни по-рано за планово секцио и тя каза, че на нея са и искали PCR, който си е платила тя.

# 157
violett7, точно това щях да питам и аз и да прилагам снимка. Случи ми се 2 пъти по време на сън да ме боли там за няколко секунди. Писали сте, че е нормално и ме успокоявате, че не е било само при мен.

shushiii, аз също съм от тези с течение. Нормално било, но правихме изследвания преди това заключение. Ако ще ти е по-спокойно, запиши си час тази седмица да видите водите.

И аз като повечето от вас усещам бебето да се протяга - някак едновременно и горе, и долу е, а като  е настрани - и отляво, и отдясно. Обърнал се е и е вече с главата надолу. Усещам го в ребрата, точно под гърдите най-често. Това с мехура по време на разходка и на мен ми се е случвало. Днес бях на преглед. АГ коментира ниските хемоглобин, желязо и белтък и каза пак да започвам Феро Ганумед, а протеинът за бременни да го пия по 2 пъти на ден, защото можело да ми се появят отоци (някак протеинът и водата в тялото били свързани). Притесни се, че ми  е ниско кръвното (нищо ново) да не тупна някъде по пътя и ме изпрати да пия кафе. Малкото е добре Blue Heart

За ниската кръвна захар нищо не каза. Аз четох, че може да стане така при продължително бавно ходене, което правя всеки ден. Имаше и други причини, разбира се, но това е което правя и може да е причина. Прегледах всички листовки на всички лекарства, които пия също така, и видях, че в листовката на аспирина пише, че може да причини хипогликемия. Ще изследвам след 2 седмици пак желязо и захар и ще видя дали пак ще е така.

Зайка_Байка, поне са ти правили запис на тоновете всеки ден. Сега всичко е наред, нали? И вече си си вкъщи?

# 158
Привет дами, късно се записвам, но така е докато си на море Nature Sun With FaceSwimmer Прибрахме се вчера, мен ме прежули слънцето(по-скоро вятъра) на два пъти, а само се пазех под чадъра. Но влизах два-три пъти в морето, първият път така ми се стегна корема, че леко се изплаших, но явно и аз имам често бракстън-хикс контракции, защото често се стягаше и отупскаше коремчето. А бебо го усещам редовно като си "плува" във водите, но не мога да различа точно с какво ме бучка. Но ми действа успокояващо, така че нямам против.
Болки в кръста почнах да имам сега, защото спането на чуждо легло не е най-доброто нещо за бременна в 7ми месец, но аз съм си виновна, та сега поне ще се наспя в моето си легълце.
Относно секциото, движението сигурно е много важно, защото аз не помня да съм правила нещо друго особено, но нямам спомен от трудно възстановяване. Операцията си придърпва поне месец, бях с лепенка една седмица аз, за да пазя все пак разрезът. Но аз имам проблеми със запека, и това ми беше единствения проблем, че с напъването ми беше шубе, а сега имам желание естествено да раждам (докторът е дал зелена светлина), обаче се появиха в началото наченки на хемороиди. Като чувам с тези епизиотомии какъв е филмът, виждам че и сега ще ми бъде слабо място. Rolling Eyes
Другата седмица съм на 3та ФМ, евент. при д-р Чавеева, в Щерев, нямам търпение да го видя бебо, защото лекарят от ЖК го изкара доста по-голям от предполагаемото. Доктора ми за израждането официално вече работи в Надежда и  сега точно чета правилата на Надежда за раждане и т.н., говорих с приятелка раждала преди месец, направили са и ПСР тест, за нейна сметка, ако таткото искал да види детето през стъкло и за него тест. .... Мислех, че се поема от болницата, в крайна сметка.
За пазаруването нищо не мога да измисля, честно, а от всякъде ме питат. Трябва ми козметика, ест. и памперси, ама не върви. С каката ползвах Бюбхен и съм много доволна, но я вземах от склад в големи опаковки на добри цени, та сега съм в чуденка какво да взема. А папмерси ползвах и на Памперс и на Лидл и съм доволна. Вие ме замислхите, че ще трябва да се запася с някой пакет преди появата на малкият.
Може би ще поискам чаршафи в синьо, и обиколник за леглото, че имах с бродирано име от каката, сега и на младежа се полага.
А ние отново го закъсахме за име, цяла седмица на морето си разменяме имена и се чудим, не можем и не може да го решим, не знам кога ще ни озари провидението.
Много се притеснявам от навеждането, вие усещате ли дали притискате бебето, уж внимавам, но няма как да не се навеждам съвсем, а и клякането не е кой знае колко по-лесно, и на моменти се панирам.
Течение и аз имам доста обилно, но от предната бременност знам, че е нормално, споделила съм с доктора, но казаха че всичко е ок. В началото на август съм на ЖК и ще ми пускат микробиология, да ви кажа забравила съм, че толкова късно се пуска пак, но поне ще проследим от морето да няма последствия.

# 159
На мен ми е доста трудно навеждането вече. Трудно си закопчавам сандалите и май ще минавам на джапанки. Бръсненето също ми е по-трудночко.

Аз стягания не съм усещала. Болки в кръста и корема нямам, но ми се схващат пак прасците. Направо ми тръгват сълзи, защото ми се случва сутрин преди да се събудя. Купих си магнезиево олио да се мажа по препоръка на някоя от вас. Отделно пия диаспорал 400 вече и алеракт

# 160
Здравейте! Нова съм тук. Живея във Франция. В 30г.седмица съм. Термин - 21.09.2020г. Първа бременност , Очаквам момиченце  🎀😅🤰🏼
С удоволствие следя темите и времето минава неусетно😍 Леко бременеене и раждане на всички бъдещи мами!!!❤

# 161
Jasmin, да в къщи съм. Дали е наред всичко  - не знам. Те ме вкараха заради ГД. Правиха ми изследвания на захарта  един ден. През останалото време само тонове ми записваха. Казаха да си спазвам диетата и общо взето това беше. Нямаше голям смисъл от престоя ми там.
chechevva, добре дошла 🙂 Леко бременеене и раждане и на теб.

# 162
  • Варна

И да ви попитам - Вие ще купувате ли някакви играчки първоначално и какви? Аз си мислех само за  една въртележка за над леглото. Нямам предства дали му трябва нещо друго на бебето.

Аз мисля да взема лампа, която е с нежна мелодия и светлинки по тавана. Така бях научила сина ми да заспива от новородено - с познат звук (той в началото картина не може да фокусира) и си я носехме навсякъде и вечер нямах проблем с приспиването. Затова съм решила да купя нещо такова и да пробвам пак дали ще се получи Simple Smile
Всякакви други играчки на съвсем новородено според мен са излишни.

chechevva, добре дошла!

Аз преди 10тина дни много се сгъвах - кучето ми правеше номера, беше се скрило и доста си притиснах корема, почувствах дискомфорт и се шашнах. Гледам да се навеждам по-внимателно, ако мога да клякам. Ако има кой да ми подаде нещото от земята е идеално Grinning но по закона на Мърфи изпускам всичко, което взема поне по веднъж на земята.

Относно възстановяване след секцио - не съм се мазала с нищо специално. Подкрепям тезата, че е най-важно да се дживим. Аз имах проблем с много нисък хемоглобин (под 80) и кръвно след раждането и това ми тежеше първиите дни повече от раната, но с вливане на желязо + течности се справих и седмица след раждането си ходех на разходки из града.

# 163
Някой от вас получавал ли е тахикардия (сърцебиене) по време на бременност? Два пъти ми се случи, един път в 6м. и един път в 7м. Ходих на спешното - първия път 200 пулс, втория път- 234 пулс. Кръвното е Ок. Ходих на кардиолог  и ми каза, че абсолютно всичко е наред, но аз съм много притеснена постоянно и съм в очакване да се случи пак. Изписаха ми лекарство(при нужда) ,  но не съм сигурна дали искам да го пия... Извинявам се ако въпросът не е за тук🙏

# 164
Някой от вас получавал ли е тахикардия (сърцебиене) по време на бременност? Два пъти ми се случи, един път в 6м. и един път в 7м. Ходих на спешното - първия път 200 пулс, втория път- 234 пулс. Кръвното е Ок. Ходих на кардиолог  и ми каза, че абсолютно всичко е наред, но аз съм много притеснена постоянно и съм в очакване да се случи пак. Изписаха ми лекарство(при нужда) ,  но не съм сигурна дали искам да го пия... Извинявам се ако въпросът не е за тук🙏

Аз съм с тахикардия от бременността. Пия лекарства назначени от кардиолог.

Общи условия

Активация на акаунт