Отговори
# 135
Здравейте, мамита!
Не знам дали не се е задавал вече въпросът, но как сте с бялото течение. Винаги съм имала проблем с това течение, в началото на бременността имах и гъбички, излекувани са ми, поне преди месец и малко бяха. От около седмица обаче ми се засили бялото течение и е по-скоро воднисто, сутрин като стана най-вече изтича воднисто -бяло течение. Притеснявам се дали не са води и да са примеесени с белото течение. После си остави то, но и ми е мокро, точно като от вода. Чудя се прегледа ми е около 20-ти, дали да не отида по-рано да ме видят. Във вторник цях на фетална, не знам дали се вижда ако е пукнат околоплодния мехур, но нищо не ми казаха 🤷♀

# 136
Здравейте, мамита!
Не знам дали не се е задавал вече въпросът, но как сте с бялото течение. Винаги съм имала проблем с това течение, в началото на бременността имах и гъбички, излекувани са ми, поне преди месец и малко бяха. От около седмица обаче ми се засили бялото течение и е по-скоро воднисто, сутрин като стана най-вече изтича воднисто -бяло течение. Притеснявам се дали не са води и да са примеесени с белото течение. После си остави то, но и ми е мокро, точно като от вода. Чудя се прегледа ми е около 20-ти, дали да не отида по-рано да ме видят. Във вторник цях на фетална, не знам дали се вижда ако е пукнат околоплодния мехур, но нищо не ми казаха 🤷♀
Аз имах воднисто, но в началото. След това стана жълтеникаво от гъбички. Как ги излекува ? Аз още се боря.
В темата с термин Август една мама така имаше воднисто течение и роди. 🤷 Не знам какво да те посъветвам.

# 137
  • Terra incognita
Воднисто течение имат голяма част от бременните, в повечето случаи е нормално, което не значи, че трябва да се пренебрегне, сподели с лекаря си.
Не шашкайте така мамите, жената може да е родила по други причини, едва ли има връзка с течението.
Апропо и аз го имах с предната пременност. Нищо ми нямаше.

# 138
Излекувах с Гиназол гъбичките, след това профилактично сложих и едно друго по препоръка на докторката, защото пак си имах течение. Нямах гъбички, но за всеки случай го сложих(не си спомням как се казва, но беше за заместител на Гиназол)
Иначе знам, че е нормално да имаме по-воднисто течение и че пък при някои се оказват води, аз затова се притеснявам.
Казала съм на докторката, но нея я няма до другата седмица, когато ми е прегледа и затова се чудя дали да търся друг доктор да ходя на преглед.

# 139
Shushiii извинявай ако съм те шашнала, не беше това целта ми, а просто споделяне. Ако нямаш болки или други оплаквания, аз бих изчакала прегледа. Но сме бременни и нищо не е за подценяване. Благодаря за информацията относно гъбичките.

VickyTylor споделих го без да целя шашкане на някоя мама. Моите води са изтичали само като по филмите. А жената не е имала преди това течения, може би при нея са били води. На мен ми беше полезно да знам , че може да стане и по друг начин.

# 140
Някой да го боли кръста? Дали е притеснително? Не мога да рпеценя дали съм истинала или е от тежеста на корема... Sad но имам и някакъв дискомфорт нещо като лееееко стягане може би леки контракции.... моя преглед е на 20.07 и се чудя да се шашкам ли...

# 141
  • Terra incognita
О,аз имам доста контракции. Стяга ме и корем и кръст. Това е положението.
Казах на аг, че имам контракции, каза щом не са регулярни, няма страшно.

# 142
Вероятно са бракстън-хикс, подготвителните. Аз съм на терапия от 4ти месец и нямам контракции, но болки колкото щеш 😅

# 143
И мен ме стяга корема от време на време, а тази вечер имах и болки в кръста. А когато вървя явно главичката на бебето ме натиска и усещам доста неприятни пробождания.
Надявам се да си стои на топличко още месец, че е много малък още.

# 144
  • София
Violett7, прорязваща болка имам и аз на същото място. Обикновено се получава, когато стоя на едно място права по-дълго време.

Кръстът също ме боли доста, особено тежко ми е като лежа и искам да се завъртя или ако съм се заседяла/застояла на едно място. Така бях и с предната бременност в последния триместър.

При съмнение за изтичане на околоплодни води може да се направи тест.

# 145
Violett7, прорязваща болка имам и аз на същото място. Обикновено се получава, когато стоя на едно място права по-дълго време.

Кръстът също ме боли доста, особено тежко ми е като лежа и искам да се завъртя или ако съм се заседяла/застояла на едно място. Така бях и с предната бременност в последния триместър.

При съмнение за изтичане на околоплодни води може да се направи тест.

Аз се чудих от какво се причинява тази прорязваща болка и сега вече си я обяснявам. Наистина когато работя повече, което си е на крак, именно тогава ги усещам. Simple Smile
Иначе кръстът не ме боли особено и не знам дали не спасяват от това именно упражненията. Правя такива за ръце, гръб, вдигам и леки гирички по килограм. Може би помагат в случая. Също и когато пък имам работа на компютър, сядам на гимнастическа топка, защото държи гърба изправен. Ако съм на стол, тогава съм усещала болки там и в кръста.

# 146
Аз течение си имам от началото почти, нак-вече сутрин наистина. Да, на моменти е по-воднисто, но дори не ми е хрумвало, че са води Grinning При положение, че от месеци е така явно и не са Grinning Аз вече пия по 2 Диаспорала на ден, защото усещах въпростните предменструални болки (контракции) по едно време всяка сутрин, докато още съм в леглото, но аз имам много болезнен цикъл принципно и не мога да кажа, че това беше и на половина толкова болезнено слава Богу Grinning
За гъбичките..много интересно на мен ми се появиха точно като забременях и док каза, че до 12с нищо няма да ги правим. Аз започнах да пия хомеопатия, защото тя поне не пречи и до 12с се бяха изчистили. От тогава не са ме притеснявали.

Момичета, аз вече усещам крака, ръце, лакти Grinning A вие?

# 147
Хаха и аз вече усещам здраво ритници и какво ли не. Голямо мятане пада, а понякога така удря ниско, че постоянно имам чувството, че ми се ходи до WC, а реално е просто от натиска. Доста е неприятно, особено вечер. Grinning

# 148
При мен вече повече надделяват протяганията и бутанията, от колкото силни и рязки ритници. Явно вече няма много място.

# 149
И аз от известно време забелязвам някакво течение, но по-скоро е зацапване.
Бебето вече ме рита доста нагоре, точно под гърдите и в ребрата, то няма и къде по-нагоре, голям е вече Grinning

Общи условия

Активация на акаунт