Отговори
# 120
Варненски мами, преди време предложих да се видим, но предвид обстановката, ако искате да го отложим за по-добри дни. Щеше да е хубаво да се видим сега с коремчетата, но живот и здраве ще се видим с бебчетата на ръце по нататък. Преди всичко, важно е да сме здрави, а срещите тепърва ще предстоят Green Heart

Блазе на тези от вас, които леко и безпроблемно са се отървали с шевове и хемороиди. За мен това беше много по-неприятната част от от/след раждането, отколкото самото раждане. Шиха ме поне 15 мин. без никаква упойка, а хемороидите ми бяха цъфнали като розичка. От тези "екстри" първите две седмици не можех да седя седнала нормално, дори и лежейки пак имах болки, опъваше ми. Моите шевове ги свалиха седмица или 10 дни след раждането. На тези от вас, които не са сваляни най-вероятно са били абсорбиращи се, което е по-добре. От този дискомфорт едва издържах седнала или полулегнала в опитите си да кърмя моята капризна госпожица и една от причините да не успея да се справя с кърменето беше именно това. Изтощението от недоспиването в комплект с болките и незнанието ми какво да правя с кърменето много бързо ме отказаха от това хубаво и полезно за двете ни начинание. Наоплаквах се хубаво, но като препатила, просто сега търся помощни варианти, с които да не се предавам и да бъда по-устойчива в това да кърмя детето си. Мисля да си купя тази книги на Хедра, все още има някакво време да чета и да понауча някои неща. Успях да се включа в две онлайн срещи на Ла лече, където консултантите споделиха много полезен опит и неща, които дори не съм подозирала, че може да са пречка или в помощ на кърменето.

Виждам, че сте писали за кремчета, които се ползват за зърна. Бихте ли споделили малко повече за тях, ползвате ги отсега, в какво се изразява тяхната помощ и кои са тези, които са без отмиване? И доколко са ок такива?

Ще очаквам и мамите със секцио да се включат с полезни съвети как са си помагали след манипулацията, защото знам, че и там не е лесно с шевовете, болките.

Питам всичко това, защото нали знаете, че има хора, които са с много нисък и други с много висок праг на поносимост на болката. Аз за жалост съм от тези, които дори леко главоболие не могат да търпят, и не защото се глезя, прости наистина съм много чувствителна към физическа болка. Worried

Nikolaeva 12, не съм запозната за това къпане в басейн, дори и семеен, макар да казват, че плуването е много приятно и полезно за бременните, но мисля това лято да се огранича само да натопяване на краката където и да било, освен ако не е някое много чисто море. С тези бактерии и мръсни води, не знам с какъв вирус мога да се накича, а така обичам да плувам, хем съм до морето на метри. Най-добре се посъветвай с АГ-то ти.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 19:49 от ssillwi

# 121
  • Terra incognita
За секциото само мога да кажа, че е много важно движението след ставането на другия ден. Боли, не боли, движението спомага за по- бързото възстановяване. Аз не лягах от сутрин до вечер, правех обиколко с бебето из коридора, седях на стола, но имаше мами, които не ставаха по цял ден и отказваха даже бебетата да са при тях. Трудно е, няма какво да се лъжем, чувството, че те прерязват ножове, докато ставаш, сядаш, движиш се. Но когато виждаш, че от ден на ден болката намалява, ти става по- добре. Първите дни ходех приведена, няма как. Също настрани не можех да спя, защото ме срязваше обръщането. Но минава, момичвта, всичко минава. До изписването вече бях във форма.

# 122
За секциото и аз съм на същото мнение, че помага движението. Казват, че ако си с висок хемоглобин преди операцията също спомага после да се чувстваш малко по-добре. Относно крем за зърната, аз използвах Лансилох, мисля, че се казваше. Без отмиване и го ползвах след като започнах да кърмят. Мисля и този път да си взема летицин, както и чай за кърмачки за болницата.

# 123
  • Terra incognita
На мен заради секциото не ми даваха да им и да пия нищо, което е извън менюто в болницата.

# 124
  • София
След секцио е най-важно движението, възможно най-изправена. Не съм се мазала с абсолютно нищо, единствено си оставих лепенката ден-два след изписването, защото ме беше страх, иначе казаха че няма нужда. Имаше конци за махане някакви, това още преди изписването моята АГ ме "оправи" и това беше. Белег имам, но трябва доста да се загледа човек, съвсем приемлив е.

# 125
Имам лапароскопия с три малки дупки, болеше си, ставането беше мъка, а от махането на конците вдигнах температура.  Не си представям след секцио как е. Но ако трябва ще се преживее.
Лансинох ползвах два пъти в болницата, заради разраняване. Повече не ми се наложи.
ssillwi и мен ме шиха без упойка, но беше поносимо, почти нищо не усетих. Но после си беше зор. В болницата, когато кърмех сядах на столчетата с дупка, беше удобно.
Сега ако имам затруднения с кърменето бих се отказала. С две деца ми е важно да съм добре психически и щастлива. С каката имах трудни моменти, рев, притеснения, засичах колко време суче и се притеснявах, че е малко. Когато стачкуваше беше трудно. Последният месец от кърменето беше кошмар за мен.   Кърмих 1г, сега и на 6месеца ще съм доволна.

# 126
Здравейте:)Има ли някой с ниска предна плацента?

# 127
Ами то идеята беше, че и ние взехме жилище и ще се нанесем февруари най-вероятно, а след това сме решили да сключим брак и да си сменим и двамата всичко, за да не сменям сега два пъти... но май ще се наложи първо аз да го сменя, благодаря много за отговора!

alvinda Защо да не може да се маже бебето с олио до 40тия ден? Аз само олио съм използала за каката и нямахме никакви проблеми.

violett7 бебето взема адреса на майката по ЛК, освен да си напрадиш адресна рег в Пловдив  и да си вземеш док с теб в АГ. Не са ми писали адрес на малката в родилното, питаха ме на кой адрес ще живее бебето??? И аз обяснявам че сме в ремонт, тъкмо бяхме купили апартамент, и бяхме подписали 1м преди раждането. Тогава си смених и адреса защото сменях ЛК заради имената... но записаха настоящия адрес на бебето а не къде ще живеем някога... но идея нямам кой адрес за къде го искат... после си беше с адрес по моята ЛК като кандидатствах за ясла разбрах Simple Smile
Ти няма да сменяш 2 пъти ако там ше си живееш смени ги сега ако подпишете сега. Ние подписахме 1вия път заради раждането, и си направихме сватбата след 3г с гости и парти  Grinning Ако не една адресна рег в общината, ще ти дадър удостоверение за настоящ адрес... направи му копие вземи и оригинала за всеки сл за раждането

# 128
  • Terra incognita
Аз искам да кърмя, защото това постоянно мерене, топлене, миене на шишета ме беше влудило адски много. Бебето пищи през нощта, ръката ти трепери от бързане да премери вода и мляко, изнервящото чакане, докато се стопли...😵🥴

# 129
Момичета, ето ги резултатите и този месец. Нищо различно от друг път. Притеснява ме само по-ниската глюкоза. При вас падна ли така в последния триместър?
Скрит текст:

[spoiler/]

# 130
Между другото и аз наблюдавам по-ниски нива на захарта на домашния глюкомер. Незнам на какво се дължи. Даже започнах да си ми мисля дали наистина имам гестационен диабет. При Вас нещо подобно?

# 131
Аз искам да кърмя, защото това постоянно мерене, топлене, миене на шишета ме беше влудило адски много. Бебето пищи през нощта, ръката ти трепери от бързане да премери вода и мляко, изнервящото чакане, докато се стопли...😵🥴
И аз ще се боря да кърмя точно заради това бих добавила и че ако претоплиш водата става още по страшно и бебето тотално изтрещява Simple Smile  не можеш да отидеш никъде за 2-3 дни защото само като си помислиш колко багаж около храненето освен другите трябва да помъкнеш.... Дано ни се получи стискам палци.

Захарта не съм си я мерила скоро, но мисля че и моята пада защото 2м не ми се ядеше сладко а сега пак посягам към шоколад и не ми става зле Wink

# 132
Момичета, да ви питам вие имате ли болка ниско долу, не е менструална, а рязка от време на време за кратко, не мога да опиша изцяло, но като лежа и стоя не ме боли, нито като вървя по-дълго, но понякога при самото изправяне и примерно на втората третата крачка винаги отдясно, сякаш цялата ми тежест на тялото отива в единия крак и се появява само прорязваща болка, която спира, дали има нещо общо с бебето или с крака по-скоро , някой някога нещо подобно случвало ли му се е? За да съм по-конкретна къде точно ще приложа снимка и съм оградила мястото 😀😀😀

Скрит текст:

# 133
Тазовете ни вече започват да се разширяват, връзките омекват, може и някой нерв да се прищипе в процеса. Подготвя се тялото за раждането. Имах болки точно на същото място предната бременност към края. Сега още не са се появили така отчетливо. Но точно прерязване си беше, особено докато вървя.

# 134
И аз имах такива доста леки прорязвания на същото място, че и от двете страни. Понякога и сякаш ми минава ток по целия крак след това, така че и аз го отдавам на нерв, разширяване на таза. След това съм имала прегледи и всичко е било наред и вече не се плаша, като го усетя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт