Отговори
# 105
След нормално раждане аз в болницата не съм правила нищо, за вкъщи ми изписаха нещо за пръскане, не помня как се казваше, иначе да на 10-ят ден ми махнаха  конците.

# 106
Моите шевове уж трябваше още в болницата да започнат да падат (според АГ) ама аз си ги носих дълго. Не ме викаха да ги махат. Дали може да се ползва Цикатридина, този път ще искам нещо да ми изпишат, ако се стигне до шев.

# 107
Сина си родих нормално, като имах епизиотомия с два външни шева. Получих и хемороиди, но не са били нещо страшно. Не съм третирала с нищо освен това, че се миех само със смрадлика и шевовете ми изпаднаха още на 3 ден в болницата. Нямам никакви лоши спомени за болки или дискомфорт и се надявам и сега да родя нормално.

# 108
Момичета, не знам къде да задам въпроса си, затова понеже тук повечето сте минали вече по тази пътека, ще питам вас.. Интересувам се за това като се роди бебчо, адресната му регистрация може ли да си бъде в Пловдив, при положение, че ние двамата сме с различни адресни регистрации в различни градове?

# 109
  • Terra incognita
Доколкото помня, бебето взима адресната регистрация на майката.

# 110
alvinda Защо да не може да се маже бебето с олио до 40тия ден? Аз само олио съм използала за каката и нямахме никакви проблеми.

violett7 бебето взема адреса на майката по ЛК, освен да си напрадиш адресна рег в Пловдив  и да си вземеш док с теб в АГ. Не са ми писали адрес на малката в родилното, питаха ме на кой адрес ще живее бебето??? И аз обяснявам че сме в ремонт, тъкмо бяхме купили апартамент, и бяхме подписали 1м преди раждането. Тогава си смених и адреса защото сменях ЛК заради имената... но записаха настоящия адрес на бебето а не къде ще живеем някога... но идея нямам кой адрес за къде го искат... после си беше с адрес по моята ЛК като кандидатствах за ясла разбрах Simple Smile

# 111
Аз нямах епизиотомия, само няколко шева. Даваха ми от болницата вода с йод, както и допълнителни марли с риванол на крем. Вкъщи правих пак промивки с Йода и отделно със смрадлика (тетра). Внимавайте да не сложите много йод във водата, че щипе ужасно. От личен опит казвам 😉

За хемороидите... имам от първото раждане. Сега се бяха обострили в началото на бременността, но се поуспокоиха. Малко се притеснявам, ако пак раждам нормално, както се надявам, какво ще се случи със съществуващите. Но така или иначе съм запланувала като мине малко време, живот и здраве, да си направя една пластика, че имам и малко свличане на влагалището, да направя нещо по-радикално с хемороидите (както и да си извадя останалите мъдреци и да си продължа процедурите по лазерна епилация, докато не мина навсякъде 😉). Живи и здрави да сме само!

# 112
Ами то идеята беше, че и ние взехме жилище и ще се нанесем февруари най-вероятно, а след това сме решили да сключим брак и да си сменим и двамата всичко, за да не сменям сега два пъти... но май ще се наложи първо аз да го сменя, благодаря много за отговора!
alvinda Защо да не може да се маже бебето с олио до 40тия ден? Аз само олио съм използала за каката и нямахме никакви проблеми.

violett7 бебето взема адреса на майката по ЛК, освен да си напрадиш адресна рег в Пловдив  и да си вземеш док с теб в АГ. Не са ми писали адрес на малката в родилното, питаха ме на кой адрес ще живее бебето??? И аз обяснявам че сме в ремонт, тъкмо бяхме купили апартамент, и бяхме подписали 1м преди раждането. Тогава си смених и адреса защото сменях ЛК заради имената... но записаха настоящия адрес на бебето а не къде ще живеем някога... но идея нямам кой адрес за къде го искат... после си беше с адрес по моята ЛК като кандидатствах за ясла разбрах Simple Smile
Благодаря Simple Smile
Доколкото помня, бебето взима адресната регистрация на майката.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 16:09 от AnMary

# 113
Доста полезни теми сте коментирали последно. Актуализирала съм списъчето с марките, от които сте доволни.
За памперсите още се чудя какви да вземам.. От гащичките има ли размери, или те са за по-големи деца само?

# 114
  • Terra incognita
Гащичките започват от по- големи кг. Някъде, когато бебето започне да пълзи и шава насам- натам.

# 115
  • София
От 3 или 4 са гащите, като започне да шава и да не го свърта ми бяха много полезни.
Вчера направих една голяма поръчка, почти всички бебешки джвъчки са осигурени. Шишета (2,надявам се да не ми трябват повече), помпа, контейнери и пликчета за кърма, протектори за матрак, подплънки за мен, и това ми е почти половината списък.
Ще търся чаршафи, сигурно в ИКЕА, козметика и малко дрешки и това е. Другото си го имаме, много практична съм станала.

# 116
  • София
Аз имах малка епизиотомия с предното раждане. В болницата ми бяха дали някакъв разтвор, с който обливах, но не знам какъв точно. За вкъщи ми изписаха Цикатридина спрей и съм много доволна от него.
Хемороид имах в 6ти месец и го мажех с проктогливенол, при раждането за щастие не се активира пак и нямах нови.

SunFlowerLady За олиото ми бяха казали, че има голям риск от прегряване в първия месец и затова не се препоръчва то а само лосиони/кремове, които хидратират. Общо взето беше свързано с това, че потните жлези да недоразвити и бебето не може да се самоохлажда.

Иначе да споделя също отчета от пр гледа вчера. Бебка вече е 1270гр, обърнала се е главички, ама като знам колко е щура се притеснявам да не се завърти пак нанякъде. Направихме и първи запис на тонове. Дано всичко продължава да е така и за напред.

# 117
  • Terra incognita
Странно, на мен точно в родилното ми препоръчаха да мажа бебето с бадемово олио, защото кожата му се белеше цялата.

# 118
  • София
И аз знам че трябва да се внимава с олиото, особено в топлите месеци.
Аз си имам непоносимост към всякакви олиа и масла, гадна ми е консистенцията, та детето никога не е мазано с олио. Само крем, и то през ден, дори под памперса не е бил вечно намазан, само при нужда. Няма проблеми с кожата,затова и не прекалявам с мазилата.

# 119
Здравейте, знаете ли дали къпането в басейн вкъщи може да ми навреди по някакъв начин? Става въпрос за сглобяем басейн, във водата се слагат таблетки за почистване и това ме притеснява..иначе само семейството го ползваме, за обществен ми е ясно, че не бива.

Общи условия

Активация на акаунт