Отговори
# 465
Да растат здрави малките бебеци и всичко да бъде наред 👣
Вече имаме влезли мами в 9 месец и сме в очакване всички. Нека да седят на топло до края мъниците и да се родят живи и здрави 💞
На мен на ФМ докторката ми каза, че всичко върви по учебник за нормално раждане. Шийката ми я измери 4,75 см. с вагинален ехограф (За първи път ми мерят шийката, тъй като имах зацапване) Ще се видим пак с нея, за да коментираме кои лекари са на работа септември месец в Майчин дом. Надявам се да се случи към 20 септември, но когато тогава. Моят мъж е преносен със седмица, аз съм родена 2 дни преди термин. И двамата 3.400кг. Моля се всичко да мине добре 💞 и много скоро една по една да започнем да се хвалим с прекрасните новини.
На кг го измери 1.800. Каза, че има доста мазнинки и голеееми бузи. Мисля си да увелича протеина. Че на сладолед, пъпеши и дини я карам основно.

# 466
Браво, Жаси! Радвам се, че не е нищо фатално. Аз с аспирин си докарах огромен кръвоизлив, защото никой не ми каза да го спра, като почнах да зацапвам. Много адекватно са те предупредили.

# 467
Честито на родилите вече мами и да се радват на здрави и жизнени бебоци и скоро и ние да св похвалим с пухкави бебковци!

Имам питане.. колко често на ден усещате бебоците ви да хълцат?
При мен имам чувството, че е доста често напоследък и не знам дали е нормално.
Преди седмица бях на тонове и всичко беше наред, но сякаш ме притеснява това често хълцане 😳 не смея да чета в нета, че никога не намирам добри отговори на въпросите си 😅🙈

# 468
Здравейте, на какви кошници за кола се спряхте? Това ми остана от покупките.
С каката останах разочарована от една марка. Брадичката й беше забита в гърдите, нямаше напълно легнало положение, спарваше. От сегашното столче съм доволна, става и за новородено, но ми се иска кошница .

# 469
Аз го усещам по 1-2 пъти на ден да хълца. Мисля, че е нормално да хълцат. така се приготвят за извънутробния живот.

На нас ще ни дадат 2 коша за кола, идея си нямам какви марки са.. та не мога да дам мнение

# 470
Аз усещам бебчо да хълца доста често. Има дни, в който се усеща по 4-5 пъти. Бях питала АГ и тя ми каза, че било нормално, надявам се да е така.
Кош за кола взехме на Kite-Roan, има добри отзиви, дано на бебчо да му е удобен.

# 471
  • Варна
Jasmin, радвам се, че всичко е наред след прегледа!

Silwi, синът ми е при доктор Каролина Златева. Кабинетът и е срещу автогарата. Аз съм доволна, мисля да запиша и бебка. Питай на лични ако искаш нещо допълнително Simple Smile

Моето кошче за кола е от количката на cam. Аз не мисля, че тези кошници нямат напълно легнало положение, винаги има чупка. Затова казват след 1.5ч. Да се прави почивка и да се изкарват от тях.

Аз ходих при лекар да говорим за раждане. Очертава се пак да е секцио заради първото. Предполагам, че мога да намеря друг, който да се навие за естествено, ама май нямам желание 😄. Бебка е 2.605 кг в 33 седмица. Каза да си избирам дата между 5 И 10.09. Simple Smile Ще се консултирам и със следващият ме, че на него му се наложи под спешност да отсъства и ще реша окончателно Simple Smile

# 472
Здравейте ,мами.
Аз се включвам с може би малко странен въпрос .. в Петък бях на ЖК и дойде време за болният от 45 дни . Влизайки наблюдаващата ми лекарка ме попита къде ми е картона от ДЖ П- то,за който аз ЕСТ нямах никаква представа . Правя леко уточнение ,че ходя на ЖК в друг град ,което я умилостиви и болничният ми лист беше издаден ,но ме предупреди следващият път да ида с картона -заверен от личният . Каза ,че този картон се продава в някои книжарници ,но не във всички .. моето питане е .. имате ли представа как се казва този картон ,защото имам съмнения ,че в малкият град ,в който живея няма да намеря такъв . .
Иначе самият преглед премина добре . В 34г.с и 2 дни бебчо е 2.350 кг .. доста е активен .. бих казала през по- голямата част от деня напомня за себе си Simple Smile))

# 473
Привет,
Това, което ти трябва е Амбулаторна карта - https://www.book.store.bg/d-prdimages/lrg/47699.jpg.
Продава се в някои книжарници и трябва да се завери от личния лекар.

# 474
Ние избрахме кошче Joie Gemm- отзивите са добри, надявам се да са доволни. Момичета , да се похваля днес ни монтираха мебелите в детската стая 😊 Щорите и пердето също ги сложиха тази седмица и сега само стоя в тази стая и се настройвам за големия ден. И аз вече
мисля да огранича пътуванията - снощи се прибрахме от Пловдив . За това лято мисля, че достатъчно попътувах ☀ Утре влизам вече ще съм в 33 г. с. Времето мн бързо минава- но вече доста се уморявам с почистването и само спирам за почивка. Започнаха и краката да ми се подуват, но ще потърпим още малко.

# 475
Относно столчето за кола, нашето вървеше с количката, която избрахме и може да се ползва до около 6тия месец. Ще видим след това какво ще вземем.
Хълцането е нормално, аз не съм засичала колко често го усещам да хълца.

# 476
Привет, момичета! Ако не е по темата, извинявам се предварително ! Чета тези дни за рисковете от секциото, тъй като ще ми е 1-ва операция в живота ми изобщо, та искам да попитам мамите вече минали веднъж секцио, как преодоляхте страховете от цялата информация например за риск от белодробна тромбоемболия??? Аз с наближаването все повече се страхувам.... 🤷♀ Съжалявам, не искам да внасям депресия някаква, просто си питам. Благодаря!

# 477
Привет, момичета! Ако не е по темата, извинявам се предварително ! Чета тези дни за рисковете от секциото, тъй като ще ми е 1-ва операция в живота ми изобщо, та искам да попитам мамите вече минали веднъж секцио, как преодоляхте страховете от цялата информация например за риск от белодробна тромбоемболия??? Аз с наближаването все повече се страхувам.... 🤷♀ Съжалявам, не искам да внасям депресия някаква, просто си питам. Благодаря!
Според мен рискове си има винаги и при секцио, и при нормално раждане. Най-добре е да не мислиш лоши сценарии, да вярваш, че всичко ще е наред, да се отдадеш на положителни емоции, да си представяш как гушкаш бебчето и да се довериш на специалистите.

# 478
  • Terra incognita
Страхът се преодолява много лесно като спреш да четеш в Гугъл, същото, като да не четеш в листовките за страничните реакции на някое лекарство👍

# 479
Без четене се преодолява 😃

Общи условия

Активация на акаунт