Отговори
# 450
Багажа днес почнах да го стягам, ще видя в какъв сак ще го сложа. За бебето ми искат само един пакет памперси и един мокри кърпи.
Мале, щом стана време за багажа вече съвсем е наближило🤪

# 451
Какво мислите за пътуване до морето (300км) в началото на 8 месец? Чувствам се добре, от време на време имам безболезнени стягания, за които пия магнерот.

# 452
Какво мислите за пътуване до морето (300км) в началото на 8 месец? Чувствам се добре, от време на време имам безболезнени стягания, за които пия магнерот.
Ако се чувстваш добре и лекаря позволява,  не виждам да е проблем.  Аз съм в края на 8мия и днес ще отпътуваме от морето. Очакват ме около 600км, но ще ги вземаме с почивки. Интересното е, че от както сме тук, почти нямам стягания на корема,  а но шпа доста го разредих. На плажа не издържам много 1,5, макс 2 часа, като във водата ми е екстра.

# 453
  • Варна

Най-добре е да се посъветваш  с АГ и да ти даде насоки. Ако нямаш проблем, според мен няма причина да не пътуваш. Аз сега съм в 33 г.с. От началото на месеца ходих на море с кола (1100км в посока). После със самолет Варна-София- Варна. Последните два  уикенда пътувам по 300 км в посока за уикенд почивка в планината, днес пак мисля да тръгвам Simple Smile

# 454
Ние с ММ също мислим да идем началото на месеца на море, като докторката ми ме инструктира да не влизам във водата и да ходим на плаж сутрин по-рано и да избягваме горещите часове на деня.

# 455
Най-добре да се посъветваш с АГ.
Аз лично не исках да пътувам на по-далеч от 100км още от края на 7-мия, просто не ми беше спокойно.

# 456
Истината понякога е, че каквото ти е писано това ще се случи. Разбира се, винаги трябва да се съветваш с АГ, но това не е гаранция. Аз бях на преглед 2 дни преди да заминем до България, всичко беше прекрасно бях в 6 месец, безпроблемна бременност. 4 дни по - късно в България вече бях с изтичащи води, причина - няма.. (няма инфекция, удари, нито каквито и да било предпоставки) Слава на Господ нещата се развиха по най - добрият възможен начин! Не го казвам, за да плаша някой, а просто съвет - пазете се момичета, още малко остана! ❤

# 457
Аз приключих с пътуването. Миналия уикенд пътувахме и  краката ми станаха двойни, а пръстите на ръцете ми изтръпнаха. После ми трябваше ден да си дойдат на мястото нещата. Иначе като си почивам или се разхождам нямам проблем.

# 458
На мен ми излезнаха изследванията на глюкоза и се оказа че нямам гестационен диабед Relaxed изглежда че бебко просто е малко по-голям Relieved
Другата седмица е световна седмица на кърменето, в моя град ще има събитие организирано от Национална асоциация "Подкрепа на кърменето". Мисля да го посетя защото се чувствам доста неподготвена. Там смятам да попитам за шишета. Чесно казано мен ме посъветва една приятелка да купя 2 бр големи стъклени шишета защото от малките нямало смисъл.. така или иначе майката ги държи 🤔 Аз харесвам много нещата на Нук, но все още не съм решила нищо... ще изчакам още малко Simple Smile

# 459
K_123 честито бебче, пожелавам на всички ви да бъдете здрави, малчо да стане голям и силен! 🥰. Много е хубаво, щом ти го дават и сте заедно ❤ И аз чакам този момент, но ще чакаме още!

Моето първо раждане беше планово секцио по мед. Причини в последствие спешно секцио. Предишният ден започнаха доста стягания в корема, така на следващият ден на обяд вече бях с контракции през 4-5 мин изкъпах се и отидохме в болницата.. Имах избор на екип, но моята докторка тежко болна от грип.. Лекарите на смяна ме поеха, имах 2см разкритие. Подготвиха ме и директно към операционната. Когато видях бебчо беше един от най - прекрасните моменти в живота ми! Както и сега се повтори този момент с раждането на вторият ми син! ❤ Бъдете здрави 🍀
Надявам се че скоро ще ти дадат мъничето и ще се радвате един на друг вкъщи. Колко кг е вече? Те са силни и жилави мъничета. Не се притеснявай!
Нас ни изписаха във вторник и вече се гледаме вкъщи. Вече храненето не е толкова голяма мъка както беше в болницата. И се надявам бързо да качи.
Гледам че споделяте опит и от предишни раждания.
Първото ми раждане беше предизвикано със система окситоцин, защото имах разкритие 4-5 см, но нямах болки. Та тогава не видях нито тапа нито изтичане на води. Към 7 сутринта ми пуснаха системата към 9 взе да ме понаболява и в 11:10 родих.
Относно кърменето имам почти две години "стаж" с баткото, доста неща съм прочела по въпроса. Надявам се и сега да кърмя може би на малко по късен етап като поотрасне. Сега цедя и давам със шише иначе много се изморява.
Това е от нас за сега. Поздрави на всички и се пазете! Малко остана!

# 460
Добри са съветите на всички за пътуването. Аз не пътувам надалеч вече. Цяла бременност изкарах с ниско кръвно и доста често ми падаше ей така и имам нужда да седна, да полегна. По принцип търпя на жега, но сега ми  етакъв морр...че пари да ми дават, няма да мръдна.

Аз също изкараха леко досега, но вчера сутринта ме страсна едно зацапване, та тичах до кабинета на АГ. Оказа се, че терапията ми  е вповече и кръвта ми се е поразредила повечко, та ми спряха аспирина. Малкото е добре.

На всички, на които предстои пътуване ви пожелавам лек път и всичко да е наред Flowers Hibiscus

# 461
  • София
И аз не смея вече с пътуванията, но си взех лятото така че не мога да се оплача. В последните дни и при мен е ужас с жегите, все ми е отмаляло, но пък се сдобих с котка Animal Cat
Надявам се да е временно, но се беше завряла в колата ми и нямаше как да я изхвърля като я извадихме. Та сега ми е другарче вкъщи, изпукваме от жега заедно, голяма занимавка си е. Всеки ден на вет, търся й дом активно, запълни ми деня направо.

# 462
K_123 честито бебче, пожелавам на всички ви да бъдете здрави, малчо да стане голям и силен! 🥰. Много е хубаво, щом ти го дават и сте заедно ❤ И аз чакам този момент, но ще чакаме още!

Моето първо раждане беше планово секцио по мед. Причини в последствие спешно секцио. Предишният ден започнаха доста стягания в корема, така на следващият ден на обяд вече бях с контракции през 4-5 мин изкъпах се и отидохме в болницата.. Имах избор на екип, но моята докторка тежко болна от грип.. Лекарите на смяна ме поеха, имах 2см разкритие. Подготвиха ме и директно към операционната. Когато видях бебчо беше един от най - прекрасните моменти в живота ми! Както и сега се повтори този момент с раждането на вторият ми син! ❤ Бъдете здрави 🍀
Надявам се че скоро ще ти дадат мъничето и ще се радвате един на друг вкъщи. Колко кг е вече? Те са силни и жилави мъничета. Не се притеснявай!
Нас ни изписаха във вторник и вече се гледаме вкъщи. Вече храненето не е толкова голяма мъка както беше в болницата. И се надявам бързо да качи.
Гледам че споделяте опит и от предишни раждания.
Първото ми раждане беше предизвикано със система окситоцин, защото имах разкритие 4-5 см, но нямах болки. Та тогава не видях нито тапа нито изтичане на води. Към 7 сутринта ми пуснаха системата към 9 взе да ме понаболява и в 11:10 родих.
Относно кърменето имам почти две години "стаж" с баткото, доста неща съм прочела по въпроса. Надявам се и сега да кърмя може би на малко по късен етап като поотрасне. Сега цедя и давам със шише иначе много се изморява.
Това е от нас за сега. Поздрави на всички и се пазете! Малко остана!

Благодаря ти, мила! Много се радвам, че вече сте вкъщи и ние мечтаем за този момент, но нещата се случват бавничко.. Вече сме 1700гр., но все още е кислородозависим надявам се скоро да се справим и с този проблем. Времето макар и пълно с грижи за баткото, минава бавно и много ми липсва! ❤

# 463
Mommy_v, стискам палци възможно най-бързо да бъде готово мъничето да си отиде вкъщи! Със сигурност ти е много тежко, трябва много търпение, пращам ти много положителна енергия!
К_123 много се радвам, че вече сте си вкъщи!
Аз днес малко прекалих с вечерята и ми е толкова тежко, че не мога да си намеря място. Малко ми остана и вече броя дните😊

# 464
Мамите от Варна, ще ми препоръчате ли добър педиатър в града, по възможност в централната част, но не е непременно задължително. Каката ходи в градска при Зидарова, но тя е нова, след пенсионирането на предната. Като цяло е здраво дете и рядко ходим при тази новата и нямам много , да не кажа никакви впечатления, но ми е някак усещането, че е доста припряна, все бърза, та ще се радвам да споделите мнение, че и това трябва да се предвиди вече.

Общи условия

Активация на акаунт