Отговори
# 495
Момичета, ползвали ли сте сух шампоан? Ако да от коя марка сте доволни и има ли ефект? Искам да си взема за болницата, че нз дали ще имам възможност да си идкъпя косата, а за 3 дни със сигурност няма да ми е в прилично състояние Simple Smile

Аз използвам на Batiste и съм доволна, издържа по 2 дена при мен

# 496
Jasmin, аз не мога от опит да препоръчам, но ние взехме най-обикновен (във формата на рибка). МП го хареса, защото на скалата освен градуси има нарисувани интервали- снежинка, усмихнато човече и слънце.
Иначе ние вече си имаме мебели и количка, а от списъка останаха дребни неща. Сега остана да се навия да започна да пера и гладя, че другата седмица влизам в 36 г.с и всичко вече е  възможно.
Бях и на лекар- 34+5 бебка е 2400 гр. Пак казаха, че е голяма, но на този етап няма индикации да излиза, въпреки че не са ме гледали с вагинален ехограф. АГ не каза нищо и за по-ранно раждане, както ми говореше преди. Пуснаха ми ПКК и урина. На тоновете бебка полудя  и така се местеше, че има интервали, където не и ги хващаха.
Не знам при вас как е, но нас жегата ни мъчи много и когато е много топло и тя е много малко активна. А за съня- спя предимно по 4 часа, рядко ми се случва по 5-6 и това е, ако през деня дремна малко Sad Кръста все повече ме боли и понякога получавам ниско долу болезнени схващания - не знам дали са контракции или нещо друго.
И така, оплаках се, похвалих се и сега ще опитам да поспя още малко 😄

# 497
Нашия термометър за вода е вграден към ваничката, така че нямам идея.
Сух шампоан имам на Лореал, но много не съм доволна честно казано, аз като цяло избягвам да ползвам, де.
При мен вече всичко е изпрано и изгладено, остава да си взема някои неща за болницата само тези дни.

# 498
Не знам какъв термометър да взема. То може би е и до късмет. Ще грабнем някакъв от аптеката. 2 термометъра трябва да вземем, единият да е за вода, физиологичен разтвор и кремче за зърна за мен. Памперси купих на Лупилу и пикливки такива взех.

Някои от вас са готови вече с прането. Вие слагахте ли омекотител, когато прахте бебешките дрехи?. Аз ще пера с Тео Бебе и не знам дали няма да станат твърди дрешките.

И да питам момичетата на терапия с Фракси/Клексан - ходите ли често на доплер, кога ще спирате терапията и как ще раждате?

# 499
  • Terra incognita
Според мен термометърът за вода е малко излишна покупка. Можете и сами да преценявате температурата. Трябва да се понася добре от нежните части на ръката.
Омекотител няма да ползвам.

# 500
  • София
Jasmin, по-скоро в детски магазин ще намерите термометър за вода, не в аптеката. Дали да е рибка или пате е изборът общо взето, иначе е все тая. Може би и с нормален безконтактен ще стане, не знам.
Ние имахме миналия път, сега дори не знам дали се търкаля някъде или е заминал в контейнерите. Няма и да го търся, ще се справим все някак.

Vicky, писали сме заедно Simple Smile

# 501
Jasmin и ние взехме най-обикновен, според мен върши същата работа, а ние за температурата на бебето още не сме взели и се чудим какъв...

Също останаха ми няколко дребни неща, както и козметиката, като се чудя между Uriage, Mustela и Bubchen, някой да има впечатления или да се е ориентирал към някоя?

# 502
violett7,  моя позната беше много доволна от козметиката на Uriage, 2 деца с нея изгледа, аз взех на Mustela чисто на късмет.

# 503
violett7 , за козметиката и аз бях в голямо
чудене и накрая взех Биодерма- надявам се да я понесе.
Jasmin, относно термометъра за вода - аз поръчах от Амазон, тъй като сега си поръчах доста намалени неща, но не е някакъв специален. За стаята се поглезих с Gro Egg. Взех и Ollie The Owl за легълцето - това е първата играчка за бебчо. Но цените от Uk в сравнение с тук са наполовина.
На нас в неделя ни монтираха мебелите в детската. Вече много се вълнувам, но още не съм прала дрехите. Аз няма да ползвам омекотител. Прах за пране - взех Ариел Baby.
Момичета , и аз да се оплача - от два дни не мога да спя през нощта- гадене, киселини, бебето рита вече доста силно . През деня съм направо като парцал. Очаквах малко по- нататък да съм така , още съм в 33+3 г.с. На 13.08. съм на преглед най- накрая, че АГ е в отпуска и тогава се надявам да говорим повече за раждането 😊

# 504
Elsi_b, на мен за киселините ми помага много сода с лимон. За ритането и при мен понякога е доста болезнено, но това им е работата на бебчетата в коремите ни Revolving Hearts Дай Боже всичко да мине гладко при всяка. После ще си спомняме за този период и ще ни липсва

# 505
Jasmin, благодаря- ще пробвам. АГ ми бе изписала Бианацид за киселини и днес вече си ги взех от аптеката. Момичета , аз да попитам как мислите да завивавате бебоците? Аз мислех да взема спални чувалчета. Ако вече сте взели ще споделите ли откъде са, какъв размер и дебелина? Някои са с доста точни размери , други са от 0-6м. и малко се обърквам.

# 506
  • Варна
Аз също мисля да не ползвам омекотител. В момента съм в издирване на някакъв достъпен като цена еко препарат за пране, с който да пера дрехите на всички. Докато намеря взех Тео бебе за бебето.

Термометър за вода ми дадоха, но аз все повече се убеждавам, че няма да ползвам корито в началото а ще мия на мивката, следователно няма да го ползвам като начало. Не съм купила корито. Може би до към края на първия месец ще сме така и тогава ще взема.

За завивка в началото имам само пелена и чаршафче. По спомен чувалчетата бяха много удобни, но сякаш не ги ползвах от новородено.

При мен също се върнаха киселините, ама аз в началото какво ли не пих и не помага Sad Сега ме крепи мисълта, че малко остана, ще търпя.

Много се чудех за козметиката на Мустела, но накрая реших да купя БГ по-евтина козметика и да видя как ще и понесе - взех Здраве Био Бебе. Ако не се отразява добре тогава ще взема нещо по-скъпо като напр. Мустела. Забравила съм детайли от сина ми, но помня, че някой най-простички и достъпни БГ марки в един момент се оказаха по-удачни от скъпите.

За стриите нищо не мога да препоръчам - сега съм опънала тези от първата бременност и нови все още нямам. С времето избледняват, но да изчезнат нз Sad  В един момент спря да ми пука

Аз от няколко дни имам едни стягания и леки болки ниско долу при ходене, но не ми се иска да спирам да се движа и лекар не ми е казал такова нещо. Моят АГ го няма тази седмица - вторник съм на преглед, дано всичко е наред. Аз още си ходя на работа, макар че тук съм основно седнала, в офис съм. Вчера нещо ме хвана паниката и пуснак сака, който мисля да ползвам да се пере. Днес и утре май няма да ми стигне времето, но уикенда ще стягам багажа за родилното. Повечето дрешки не съм изпрала, имам някой дребни неща за купуване + матрак и камера. Имам доста дрешки от приятелка, но сега ми се струват дебели и пак се чудя дали имам достатъчно подходящи.
Извинявам се за фермана Grinning

# 507
0-6 e ориентировъчен размер, като при памперсите - става на дете от до към 6 месец. Трябва ти такова за преходен сезон, евентуално зимно за зимата. Взимала съм и съм доволна от чувалчетата на Ейнджъл бейби и лупилу, марката на лидл. Като цяло неща, за които трябва да следиш - обезопасено ли е ципчето на чувалчето, да не дразни, да има закопчалки на презрамките, с които се хваща на раменете, да не трябва да го вкараваш и изкарваш през главата, материала какъв е.

Точните размери чувалчета не са ли с крачолчета, за по-големите вече?

Вече не знам кой ден съм сама с каката и яденето и спането са ми хаос. Карам на ядки и плодове общо взето. С баба й /свеки/ се скарах, че ми я върна с кир по вратлето, мръсни уши и зачервена шушка. Как се подсича дете, което ходи до тоалетна, не знам - е, успяла е. Нещо не я къпе според мен, мръсотия по врата й никога не съм виждала. Колко му е да облее детето с вода в края на деня поне. Ег@си.

# 508
  • Terra incognita
Сигурно не я е къпала често. Моят син постоянно е обринат в зоната на дупето и винаги след баня мажа с Бочко, иначе е страшно.

# 509
Жасмин, аз също прах с Тео бебе без омекотител, че много раздразнения май се получавали от омекотителите.
Чувалче аз мисля евентуално по-натам тъй като сега според мен е доста топло за такова. Преди време бяха пускали в Лидл, но не взех.
Киселини аз Слава Богу имам много рядко, но няколко глътки газирана вода ми ги оправят.

Общи условия

Активация на акаунт