Отговори
# 525
  • Пловдив
Аз вече съм в 36г.с и изпрах дрешките, изгладени и подредени са. Вчера изпрах и количката - всички части й се свалят, а основата напръсках с дезинфектант. Поръчах си прах + омекотител от Англия и засега съм доволна - Persil Non Bio.
В болницата, в която искам да раждам, не искат почти нищо - лична козметика, чехли, пижама...май е това, за бебето изцяло те поемат всичко, та и багажа ми е готов.
Днес бях на преглед при доктора, който съм избрала, за да се запознаем и поговорим. Много ми допадна, дано само да не излезе в отпуск...иначе каза, че мога да разчитам по всяко време на него Smiley
Бебока върви нормално - 2,700кг е, главичката още била високо и имало време.

# 526
Същата работа. А случайно да знаеш нещо с което се облекчава това изтръпване?

BettyBe , Моите ръце и пръстите също са адски изтръпнали почти през целия ден, а сутрин не усещам, че имам пръсти на ръцете🤣😂  Ще премине и това, надявам се!

# 527
BettyBe, дали някакво раздвижване няма да помогне, за да се стимулира по-силно кръвообращението. Нямам идея иначе, досега не ми се е случвало.
Аз днес просто откачих.. от сутринта е великото бутане нон стоп и здраво притискане нагоре към диафрагмата. Изтощих се цял ден да се мъча да дишам що годе нормално. Предишните дни се чувствах супер, днес обаче ми се взе акъла. Какво ли не пробвах. На вас случва ли ви се често и има ли нещо, което сте установили да успокоява поне малко? 😁

# 528
  • Чикаго / София
Изтръпването на ръцете ще изчезне след раждането. И на мен ми изтръпват понякога, особено сутрин.

Аз за завиване не бабето ще използвам чувалчета. Имам две- три тънки памучни като за начало.  Като застудее, ще взема по-дебели.

Омекотител не използвам по принцип, и за бебето няма да използвам. Мисля дрехите на всички да пера с бебешки прах, че ще ми е голяма хамалогия да пера с различни прахове.

# 529
Момичета с имената до къде стигнахте, ние се чудим между Ния и Ивайла, като имам въпрос относно кръщаването, че ми казаха, че не било хубаво да се кръщава дете на някой от родителите, а ММ е Ивайло.. не сме решили категорично, но ако има такова суеверие ще остане Ния, вие какво мислите?

# 530
  • София
Аз името съм го измислила още от предната бременност. Само да е живо и здраво.
А за подобно суеверие чувам за първи път. Даже знам за семейства с традиции да се кръщава на родител. Аз обаче така или иначе не вярвам на суеверия.
Момичета с имената до къде стигнахте, ние се чудим между Ния и Ивайла, като имам въпрос относно кръщаването, че ми казаха, че не било хубаво да се кръщава дете на някой от родителите, а ММ е Ивайло.. не сме решили категорично, но ако има такова суеверие ще остане Ния, вие какво мислите?

# 531

Аз смятам че не е суеверие или ако има и такова не го знам. Идеята на това да не се кръщава на родител е че когато порасне да кажем ако не е така красиво като майка си на която е кръстено или съответно на баща си, или пък живота му се стича по друг начин и не е "успяло" в нещо колкото родителя на който е кръстено.. детето има шанс да се комплексира или да се конкурира с родителя 🤔

# 532
Не мисля, че има суеверие да не се кръщава на родител. Аз лично не бих кръстила детето си на мен или на баща му, но има много хора, които го правят и няма нищо лошо. Изберете си името, което най-много ви харесва и на двамата! 😊

# 533
И аз не съм чувала за такова суеверие.
ММ е Пламен, каката е Полина, сега обмисляме Павел. Само първата буква използваме.

# 534
Аз знам, че не е хубаво да се кръщава на починал човек.. Иначе на роднини и блзики няма проблем. Но пък смятам, че всеки трябва да реши как да се казва детето му, без значение от суеверия или каквото и да било 😍

# 535
Има такова суеверие. Според българската традиция децата взимат името на родител само, ако той е починал. Иначе не се кръщава на родител. Но пък много хора не го спазват. Вие си преценете дали има смисъл да се съобразявате, ако инето много ви харесва.

# 536
Охх, ние сме до под кривата круша с избора на име. Ще видим кога ще се роди малчо, живот и здраве. Може нещо то да си подскаже. Иначе няма да го кръщаваме на никого.
Аз много харесвам името Ивайла и ако чаках момиче, може би така щях да я кръстя

# 537
Име избрах го когато разбрах че ще е момиче. Ще е на ММ но само с неговата буква. Още с 1вата дъщеря исках да е на него, но ме разубеди, сега няма сила която да го промени Simple Smile
термометър за вода не ви трябва. Топвате си лакътя във водата дали ще е под течаща или в корито... имам от какта опакован вероятно тъй ще си остане с опаковката Simple Smile
прах за пране и аз не мога да реша кой да е, взела съм Сано максима на прах, и на гел тео бебе, персил бебе и ариел бебе Grinning  ще тествам ... луда работа. Омекотител не съм взела.
Вие мислите ли да гладите, толкова да мразя да гладя че съм склонна да си взема сушилня  Grinning
Joony  Е как няма да изкъпе детето бе, не е за каране ами за убиване .... направо ше полудея и ще я изхвърля ако си видя детето в такъв вид... ЗНаеш ли когато малката ходеше на ясла моята свеки тъй се натиска да я гледа... веднъж бях на работа до 18ч и викам айде от мен да мине обадих й се да я вземе (в 17ч )тя от ясла. Прибирам се и какво да видя, детето на терасата (ние сме на 6 ет тя на стол качена да гледала) с нея по тънка рокличка(тя с дълъг панталон и чорапи посреща ме и ми вика оххх голяма жега...)  на вън беше хладно отворила да стане течение, колко му тр на 2г дете.... еми познай после дали не лекувах 2 седм бронхит.... От тогава я вижда за по 1-2 часа през няколко месеца. Нямах сили да се разправям, но не остана ненаказана.... не й обясних какво чувствам към нея защото уважавам мм..
**Пране** мисля и аз като вляза в 9тия да започна да пера и подготвям че ме е страх да не предизвикам съдбата Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 18:57 от SunFlowerLady

# 538
Здравейте, а какво имате предвид, като споменавате, че не искате да предизвиквате съдбата, ако сте подготвяни по-отрано с всичко, например 7ми месец? btw, от октомврийските мами съм и ви следя, за да знам какво ме чака:)
Понеже на няколко пъти го виждам написано, че не смеете да се заемете с пране , гладене и окончателни покупки, и взех да се насмитам. Аз се опитвам да не съм суеверен човек и се отдадох на практичната си страна. Подготвям отсега каквото мога, докато е топло времето и се чувствам добре, защото от ден на ден ми става все по-тежко, задъхвам се и бързо се уморявам .

# 539
Здравейте, а какво имате предвид, като споменавате, че не искате да предизвиквате съдбата, ако сте подготвяни по-отрано с всичко, например 7ми месец? btw, от октомврийските мами съм и ви следя, за да знам какво ме чака:)
Понеже на няколко пъти го виждам написано, че не смеете да се заемете с пране , гладене и окончателни покупки, и взех да се насмитам. Аз се опитвам да не съм суеверен човек и се отдадох на практичната си страна. Подготвям отсега каквото мога, докато е топло времето и се чувствам добре, защото от ден на ден ми става все по-тежко, задъхвам се и бързо се уморявам .
Аз специално съм с 2ра бременност. 1вия път щях да съм секцио по мед причини заради високо очно налягане... док каза на 10.07 аз пък му викам искам 12.07.... беше весел разговор прибрах се около 30.06 си стегнах сака окончателно, всичко за бебето и мен за болницата.... и на 03.07.2015 направих преекл и ме отрязаха по спешност.. Не че  и сега е задължително да стане ако си наглася сака или пък съм застрахована ако сака не ми е готов Simple Smile Но си е мисъл която ме успокоява  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт