Отговори
# 510
Ние взехме бебешкия прах на Ариел. Много хубаво мирише 😍
Аз се бях навила още от началото да е в чувал (пролетта взех един на лидъл и един подарък имам), но сега си мисля, че е много топло дори и за тях. И мисля да използвам или с тънка пелена, или без нищо.
За козметика ние взехме на Мустела, само за дупето взех Здраве Бебе и Бепантен.
Jasmin, аз съм на фракси и до сега никога не са ми слагали доплер, мисля че нямат и такова намерение. Ендо и АГ казаха, че трябва да го спра 24 ч. преди раждането. Предния път питах АГ дали секцио е задължително и тя каза, че ще следим бебето и колко голямо става  ( заради ГД) и ще се решава. Аз много исках да знам как ще е, но явно до последно няма да знам. До някъде ме устройва, защото така не изключват естествено раждане, а аз това искам. Ако тръгне изненадващо ще решават в болницата 😄 Не че съм си избрала екип де 😄 Карам го много спокойно за сега 😄
Последния път само ме притесни, че пъпната връв се е омотала около вратлето, но се надявам да се отвърти. Не знам колко притеснително е това овъртяване...

# 511
Относно инжекциите, ще ги бия 3 дни преди секциото. Реших се да секцио, защото и без това имам високо очно налягане, а и  тези инжекции доста се притеснявам. Виждам, че някои от вас ще ги бият буквално до последно. Дано всичко е наред, само това мисля. 🙏
Относно термометрите, за водата взех някаква рибка от бебешкият магазин, може би беше около 3-4лв, а за бебчо взех един от аптеката с мек накрайник. Аз ползвам същият от доста време и съм много доволна. Може да се мери в устичката, подмишница и в дупето с него. Измерва за секунди и според мен е доста точен. Ако имате интерес пишете ще снимам опаковката. Беше около 10-13лв.
Козметика взех на Юриаж. Заложих направо на сигурното, понеже и аз съм с доста проблемна кожа, дано бебчо не е, но все пак не ми се рискуваше. Надявам се да сме доволни.
За чувалчетата доколкото разбрах, когато са новородени  да излишни, така че впоследствие ще мисля.
Прах за пране взех на Тео Бебе течен, но все още не съм го пробвала. Много ми похвалиха Ариел Бебе, може другият път да взема от него.

# 512
Момичета, от къде и какви нощници си взехте? Изобщо не ми допадат масовите, които се предлагат? И задължително ли е да е с копчета за кърмене?

# 513
Lcw имат хубави неща за мами. Много съм доволна и от пижамите - пак с копчета за кърмене. Не е задължително, но представи си да вдигаш цялата нощница да извадиш гърдата.

# 514
  • Пловдив
Момичета, от къде и какви нощници си взехте? Изобщо не ми допадат масовите, които се предлагат? И задължително ли е да е с копчета за кърмене?

Аз си взех много красива дантелена нощница за бременни и кърмачки от Сгушени и останах много доволна. Дори сега я нося, материята е много приятна.

Относно сухия шампоан, от години ползвам този на Филип Кингсли и е много сполучлив избор.

# 515
  • София
Здравейте, минавам да дам отчет след днешния преглед. В 33г.с. бебка е 2260гр вече, понаваксала е с грамчетата Simple Smile
Разбира се, за да няма пълно щастие се е завъртяла седалищно, а от повече от месец си беше главично.
Миналата седмица попътувахме до морето и ми се отрази много добре. Докато бяхме там не ми ставаше лошо сутрин и се чувствах супер. Обаче още с връщането се започна пак да ми хлопа сърцето и да ми причернява. Сега ми се е натрупала супер много работа вкъщи, а и багажите още не съм разопаковала напълно, но не си давам никакъв зор Simple Smile

Сух шампоан аз съм ползвала на Клоран и бях доволна, но съм го ползвала само броени пъти.

Омекотител не ползвам и за нашите дрехи и също пера с Тео бебе и понякога с Персил сенситив. Ако нещо ми се стори, че е станало твърдо го минавам с ютията с пара и омеква. А като ползвам сушилнята всичко е мекичко.

Аз съм голям фен на чувалчетата и мисля да взема и за бебка. Баткото е на 5 и едва от преди седмица започна да спи без чувалче. Даже трудно го убедих да спи сами с чаршаф Simple Smile Ние вкъщи държим по-хладно до колкото можем в спалните и с чувалчето ми е спокойно, че е завит.

# 516
Аз съм доволна от сухия шампоан на Batiste, а за болницата ще видя от коя марка имат мини размери, за да не станe много обемен багажcj. Този на DM Balea също ми върши хубава работа и мисля, че от него имаше travel size размер.
И аз имам още много неща за подготвям... да купувам още дрешки, дреболии, да пера и тн. Следващата седмица се залавям вече, че се замотах. Grinning

# 517
За употребяваните неща, които ни дават, е ясно, че се перат сега. Но искам да питам за новите вие как процедирате? Примерно количката, купена от магазина, перете ли я? И матраците за кошарата перете ли?

Чувалче и аз мисля, че ще ни трябва по-натам.

# 518
  • Варна
За употребяваните неща, които ни дават, е ясно, че се перат сега. Но искам да питам за новите вие как процедирате? Примерно количката, купена от магазина, перете ли я? И матраците за кошарата перете ли?

Чувалче и аз мисля, че ще ни трябва по-натам.

Мисля да изпера само неща, които ще се допират директно до бебето - т.е. напр. матрака няма да го пера при положение, че ще има протектор и чаршафче; външната чзст на количката също - евентуално вътрешните части, макар че и там така или иначе ще постеля нещо; кошарата мисля да не я пера, за люлката се чудя

# 519
Здравейте момичета,

Искам да питам има ли някоя от вас с много изтръпнали ръце и най вече пръсти на ръцете? Днес се порязах, но са ми толкова безчувствени и явно без кръв останали ръцете, че дори не ми текна кръв 😱😱😱 Много е неприятно, надявам се да ми се оправят след раждането щото иначе не си представям как ще се справям с бебето.

Аз тази седмица влезнах в 9ти месец, изчистихме у дома и следващата седмица почвам да пера, на кошарата и количката ще изпера само вътрешните части.

Моят термин е 30.08 и се надявам от 17.08 до 30.08 да родя Simple Smile бебка е разположено главично и се надявам да се разположи добре, че да излезе бързо Simple Smile

# 520
Аз всичко, което може и се сваля изпрах. Калъфа на матрака ми миришеше на завод. Леглото го сглобихме преди месец, чак сега изчезна миризмата на опилки, завод и прах. Количката е от каката. И нея трябва да помириша 😀😀 вътрешната част ще изпера.
Остава да изпера завесите и измия прозорците. Добре, че приключвам. Нищо не ми се прави вече в 9ти месец. Дано до две седмици да се роди.

# 521
  • Terra incognita
Всичко пера, независимо ново, или ползвано. Все пак е текстил, не знаеш кой го е шил, къде е събирало прах, дали по земята не се е търкаляло. И освен това новят тексил мирише много неприятно, на цех.
Аз още не съм започнала да пера, нито да чисря основно из къщи. Все ми се струва рано, ама май не е.😱

# 522
Ние почти приключихме с ремонта. Започнахме с миенето на  прозорците на най-горния етаж и ще се продължава с другите. Мисля скоро да започвам с прането и затова събирам впечатления какво да пера. Освен и аз така ще изпера всичко.

# 523
  • София
Аз количката като беше нова я минавах само с мокри кърпички там където не може да се свали и изпере. Матрака го държах на терасата няколко дни да се проветри хубаво.
Аз май съм доста назад с чистене, пране и т.н. само дрешки съм поизпрала. За друго обаче нямам никакви сили. Мисля си да изчакам още малко да вляза поне в 9ти, че да не предизвиквам съдбата. Сега гледам повече да си почивам.
Днес правих йога за бременни. Реших, че това ще е по-полезно от чистенето 😎 А и нали пак трябва да подсетя бебка да се обръща. Гледах от едно видео в YouTube, за бременни в третия триместър. Хареса ми, но явно много съм изгубила форма.

# 524
BettyBe , Моите ръце и пръстите също са адски изтръпнали почти през целия ден, а сутрин не усещам, че имам пръсти на ръцете🤣😂  Ще премине и това, надявам се!

Общи условия

Активация на акаунт