Отговори
# 585
С първата бременност АГ ми изписа магнезия в 37г.с 🙄 аз родих в 38г.с
Много ми се иска да родя пак в 38ма (сега съм 37г.с). Имам си контракции и болки, но бебето е толкова високо, че май иска да излезе през устата ми. А и нали момчетата не се раждали по-рано 😄

# 586
ioni_666, последния път като бях на преглед АГ ми даде пример как понякога не става така, както казва медицината и по учебник. Та ми разказа една случка от преди години.. Отишла при нея нейна приятелка на преглед, че била преди раждане да видят какво става. АГ й казала да не се притеснява - бебето е високо, шийката добре, плацента, води, всичко.. АГ й казала: "Спокойно! Няма да родиш скоро!" и вика "Отивам на другата сутрин на работа и моята приятелка ме чака на вратата да ме посрещне и ми вика "Аз родих"" Smiley Та така. "Природните закони са над медицинските. Не винаги става всичко по учебник. Та много срам брах с тази моя приятелка" - така ми вика накрая

# 587
Аз тази седмица влизам в 36 г.с. Миналата седмица, когато бях на преглед, АГ каза да продължавам да си пия ношпа-то и магнерота ( 3×2). Ще видя следващата седмица дали няма да го промени.
Колкото до движенията на малката - когато е топло през деня почти не я усещам, но вечер е активна. Има и дни, когато е много мудно, но после си наваксва. Но като цяло движенията са по-плавни и лекички. Преди се е случвало, когато рита да се стряскам 😄
Аз вече се притеснявам и за раждането- ендо ми беше написала да бъде до към 38 г.с., тогава АГ каза, че може и по-рано, ако е много голяма. Сега като я питам нищо не казва, освен че ще я следим и ще решаваме в движение. А мен неизвестността ме плаши малко.

# 588
Аз магнерода ще го пия до раждането, официално ще съм с планово секцио другата сряда, та може и първа да се похваля ако няма някой преди мен😃

# 589
На мен за магнезия ми казаха да го спирам 37с, тези дни го намалих от 3х2 на 3х1 и веднага започнаха пак контракциите, та си върнах старата доза.
Май филмът вече става сериозен към края Grinning
Забеляавам, че от няколко дни корема ми става на топка за няколко минути и после се отпуска. Ако не се пипна няма и да разбера, но е малко странно. Вие така ли сте?

# 590
ioni_666, последния път като бях на преглед АГ ми даде пример как понякога не става така, както казва медицината и по учебник. Та ми разказа една случка от преди години.. Отишла при нея нейна приятелка на преглед, че била преди раждане да видят какво става. АГ й казала да не се притеснява - бебето е високо, шийката добре, плацента, води, всичко.. АГ й казала: "Спокойно! Няма да родиш скоро!" и вика "Отивам на другата сутрин на работа и моята приятелка ме чака на вратата да ме посрещне и ми вика "Аз родих"" Smiley Та така. "Природните закони са над медицинските. Не винаги става всичко по учебник. Та много срам брах с тази моя приятелка" - така ми вика накрая
Така е!
На 18 Декември ми каза "Днес/утре няма да родиш" на 21ви ми изтекоха водите и на 22ри родих 😀 Ще му го припомня. Сега като гледам снимки, тогава съм носила бебето ниско. Сега е съвсем различно.

# 591
  • Пловдив
Stuck Out Tongue Winking Eye И при мен беше интересно първия път - бях на преглед при АГ в 14.00ч и той ми каза, че нямам никакви индикации за раждане, дори мога да пренося....и прибирайки се в 14.30 започнаха да ми изтичат водите / първо като мокрене и след това повече количество/. Родих 11 дни преди термин. Сега всичко ми е готово и си чакам....когато реши Hug

# 592
Димитрова, на мен не ми става на топка, но имам менструални болки, стягания ниско долу даже понякога са болезнени, а като се преуморя  стават и доста начесто.

# 593
Ние вече сме почти на 100% готови за посрещането на бебка. Кошарата е приготвена, дрешките са изпрани, изгладени, козметика купена и май нямаме друго да правим освен да чакаме.

Аз в понеделник вечер ходих в спешното заради силно главоболие заради високо кръвно, вдигнах го инцидентно най - вероятно в следствие на натоварения ден с пране и гладене, в болницата ме сложиха на система и на хапче допегит, искаха да ме оставят за по- дълго, но не се съгласих. Няма смисъл да стоя в болница и да се депресирам при условие че мога да си стоя у нас и да си пия допегита. Вече втори ден ми е добре кръвното. Най важното е да изчакаме доктора до понеделник, когато се връща от отпуска.
Надявам се следващите две седмици да родя, само сега в понеделник ще говоря с доктора какво ще правим с раждането относно кръвното и хапчетата, иначе се бях настроила за нормално, но вече и за секцио съм ок, нямам търпение да гушкам бебка 💝
Скоро ще се напълни темата с бебчета 🎀

# 594
  • София
Аз пък нищо освен гащеризонче за изписване ,две нощници за болницата и сутиен за кърмачки не съм взела!Но пък  от баткото ще ползвам всичко.Ние още сме на морето и другата седмица се прибираме да се готвя за голямото събитие.Дано бебчо не ме изненада неподготвена,че имам да пера ,гладя ,подреждам ,пазарувам Wink!Някакси втория път човек не се толкова тревожи за пазара и организацията ,поне аз!Съвсем скоро ще започне в нашата тема бейби бума!

# 595
Момичета и аз съм от неподготвените, при нас няма нищо сглобено нито кошара нито скринче.... и гърдеробче даже имаме от Икеа... чакам да ми ги сглобят да почвам да пера и гладя.... др седмица влизам в 36та и малко ме тормози това, че не съм подготвена.. изобщо не обичам последния момент а мъжа ми малко каточели не се тревожи Anguished

# 596
Аз тази седмица влизам в 36 г.с. Миналата седмица, когато бях на преглед, АГ каза да продължавам да си пия ношпа-то и магнерота ( 3×2). Ще видя следващата седмица дали няма да го промени.
Колкото до движенията на малката - когато е топло през деня почти не я усещам, но вечер е активна. Има и дни, когато е много мудно, но после си наваксва. Но като цяло движенията са по-плавни и лекички. Преди се е случвало, когато рита да се стряскам 😄
Аз вече се притеснявам и за раждането- ендо ми беше написала да бъде до към 38 г.с., тогава АГ каза, че може и по-рано, ако е много голяма. Сега като я питам нищо не казва, освен че ще я следим и ще решаваме в движение. А мен неизвестността ме плаши малко.

И аз мисля че е рано планирането на секциото, тя като види че бебето е готово ше ти каже сигурно може да е еди си кога...

аз не пия витамини, но ако кърмя ще се поинтересувам, защото хич ме няма в разнообразното и здрависловно хранене Simple Smile
Магнезия ми е 3х2 магнерот, преди лягане магнематрикс, в седмицата ходя по 2 дни за система кормагнезин, пия ношпа и спазмалгон 3х1 и пак имам коонтракции... а мн искам да устискам до началото на септември. Нямам кръвно, подувания отоци... само грухтя че трудно дишам не мога да преценя къде е бебка по скоро посредата нито високо нито мн ниско...

# 597
  • София
Вече съм полуготова, багажът лека-полека нараства, снощи ММ сглоби скрина, в събота ще си докараме леглото и количката от вилата.
Днес бях на тонове за пръв път и бистрихме датата за секцио, като казах на ММ кои са вариантите той много се шашна колко е скоро 😂
Напредвам и с покупките, почти нищо не остана и само давам наставления ако се наложи къде ми е списъка какво имам и нямам в багажа, другия списък какво има да се купува, да се уговарят с
нашите кой да гледа  детето докато ме няма и тн. Все едно военна операция планирам 😂

# 598
И аз се включвам в групата на неподготвените... поръчала съм разни дрешки, които чакам, но има и още неща. Днес уж ще сглобим легълцето. Вчера си взех нов куфар за болницата и ще започвам лека полека да го пълня. Като си видях болничния за 45 дни и осъзнах, че остават по-малко от 6 седмици, се притесних, понеже всяка излита толкова бързо. Grinning
Да попитам тези, които вече са раждали - ползвали ли сте колан за прибиране на корем? Преди време се обсъждаха модели, но ми е чудно дали реално може и без него нещата да се оправят бързо. Още не знам и как ще раждам и има ли значение за възвръщането на формата му. Simple Smile

# 599
Аз съм от тази седмица вкъщи в 45-дневен, сортирах дрешките които имам, пера усилено ..... ии нямам място. Оказва се, че тримата сме заели всички шкафове за дрехи и за малчо ще трябва разместване. Та тези дни общо взето местих, подреждах, вадих, нареждах, за да може да прибирам малките боденца, направо се умилявам, колко са мънички и сладички. Мъжа ми най-накрая заговори за реалното изпълнение на ремонта, ще сложим тапетки в спалнята, и тр да се сложат няколко рафтчета, а каката ще си дойде след седмица, така че сега е момента. После да вадим от мазето катуна - легло, количка и т.н. та да станем дядовата ръкавичка и да се натъкмим Grinning За болницата ми остават тези пусти чехли, ааа и все пак няколко памперса да имам, като се роди бебчо.

Общи условия

Активация на акаунт