Отговори
# 540
Днес най-накрая и аз да купя нещо за това детенце - взех си прах Sansimo и същият омекотител, но много ми хареса как мирише Purlan baby, направо имах чувство че е олио за бебета, като лосион, но таткото каза, че не му допада и не взех. После взех биберони за шишета, понеже имам две марки - Tommy Tippy и Mam. Обаче се шашнах, някакви нови марки, много модерни, Dr Browns, Babyono, явно 5 години са си много време, защото и при бибероните се върхят и се чудех, хахххахаха. За себе си взех превръзки за след раждането и туй то. Просто нз какво да подготвям, ще почвам дрешките да оправям другата седмица, и като боядисаме ще сглобим леглото, та до там се сещам само.
Иначе и аз съм от по-суеверните, за това не искам предварително да се нагласям прекалено, за това мъжа ми не иска да купуваме памперси, а като гледам някои се запасяват с кашони. Живот и здраве всичко да е наред, ще се купят нещата.
Името ми е вече нервна тема, в един момент сме решили, после се разколебаваме, три имена ги въртим само и накрая... каквото измисля в родилното.
Относно гладенето, имам сушилня този път, мисля да гладя сега първите дрешки и по принцип поне до 6 месеца, но ще видя до кога ще ми стигнат силите.

# 541
  • София
Аз лично под предизвикване на съдбата имах предвид, че от претоварване може да се предизвиква преждевременно раждане. А иначе не съм суеверна и обичам да съм подготвена от рано.

Здравейте, а какво имате предвид, като споменавате, че не искате да предизвиквате съдбата, ако сте подготвяни по-отрано с всичко, например 7ми месец? btw, от октомврийските мами съм и ви следя, за да знам какво ме чака:)
Понеже на няколко пъти го виждам написано, че не смеете да се заемете с пране , гладене и окончателни покупки, и взех да се насмитам. Аз се опитвам да не съм суеверен човек и се отдадох на практичната си страна. Подготвям отсега каквото мога, докато е топло времето и се чувствам добре, защото от ден на ден ми става все по-тежко, задъхвам се и бързо се уморявам .

# 542
Не съм започнала с подготовката от първият месец, но ми се искаше с влизането в 9ти да съм горе долу готова.
А не като при първото раждане - събиране на чантата за болницата с течащи води. Искам аз да си приготвя нещата, а не докато съм в болницата баби, дядовци, стринки да купуват дрехите за детето ми (и такива съм срещала).
Мебели, матраци, колички имат нужда от пране, отмирисване..
С влизането в 9ти месец може всеки ден да се появи бебето. На мен лично вече ми е много тежко и топло, не ми се занимава с подготовка.

# 543
  • София
Тъкмо страдам че дори багажът не ми е готов, а нещо имам тежка нощ с нетегулярни контракции. ММ ме успокоява, че ще извика майка ми да подготви и подреди, а мен точно от това ме е страх 😂 Нито ще си позная къщата, нито нещо ще е подредено както искам, въобще не мога и да си го помисля това. Та, стискам кълки и утре сериозно, поне багажът да ме чака.

# 544
Аз си представям как давам нареждания на видео обаждане и как някой ми рови в подредените шкафове 😀 не мерси. Таткото дори не знае от къде да извади дрешка на каката и само ме ядосва като започне да рови.
И аз съм с болки и контракции. Дано да излезе по-скоро. Но и се притеснявам, кой и как ще гледа дъщеря ми 😭 никога не сме се разделяли, има да я мисля. Тя си ми е още бебе и не разбира къде ще отиде мама и какво ще й донесе след това.

# 545
Момичета, малко успокоение от мен. С първата бременност багажът за болницата ми беше готов и винаги с мен от началото на 6 м, тъй като си бяха втълпила, че ще родя преждевременно заради високо кръвно. Всичко беше напазарувано, изпрано, изгладено и подредено в началото на 7м. И накрая какво стана? Преносих сина си..... а накрая какво ли не правих да предизвикам раждането.
Поради тази причина сега още се мотая, мисля че ако пак съм готова рано, бебка ще дойде късно хахаха

# 546
  • Варна
Аз избягвам да се вслушвам в суеверия, защото според мен лошите неща се предизвикват до някъде с нашите мисли. Затова ако вярваш в някое суеверие или поне малко те човърка може би е добре да се съобразиш с него. Иначе си казваш- това са глупости и не са верни и си действаш както си решил Simple Smile
Сега е бих казала доста модерно децата да се кръщават на родителите и аз не виждам проблем в това Simple Smile въпреки че на мен не ми допада да има 2 човека с едно име в едно домакинство. Така като викнеш не е ясно за кой става въпрос 😄.
Същото е и с приготвянето на багажа и пазаруването. Със сина ми не ми даваха да пазарувам свекърите от суеверие, само нещата за багажа и то направо с вина го правих. После майка ми и ММ станаха луди с това пазаруване и аз след болницата бях по магазини. Та този път си бях казала още от ден първи, че това са глупости и ще си се подготвя спокойно навреме. Друг е въпроса, че не съм съвсем готова и сега вече хич не издържам обиколки по магазини или каквото и да било и съжалявам, че не се подготвих напълно от по-рано - жега е, тежи ми, задъхвам се, имам болки понякога и ми е едно такова...нищо не ми се прави...

# 547
Привет мамчета, аз се връщам от преглед. Бебчо е супер почти 34 седмица 2200гр някъде. Всичко се развива супер. С покупките сме почти готови. Започнах и прането и гладенето. Вижда му се краят. Сега на прегледа говорихме с доктора вече за раждането, което ще е естествено и го попитах за епидурална упойка. Той каза, че ако се сложи на време има много ползи от нея и ако реша той е за. Вие какво мислите?
А как спите? Аз последните седмици се будех от топли вълни и какво ли още не, но последните дни съм доста добре, обаче въпреки това се будя по 4-5 пъти и не мога да заспя по час след това. Много неприятно..супер недоспала съм Sad

# 548
Момичета, аз се чудя как да обличам бебчето в болницата, за да знам какво да си приготвя в багажа. Времето е все още доста топло, дори и септември го дават топличко. Чудя се за боди с къс ръкав и ританки ли, ромперче с къс ръкав и отворени крачоли и чорапки, или да си взема леки памучни гащеризончета/ромпери с дълъг ръкав, както и боди с дълъг ръкав и ританки? Всички бебета гледам по болници са увити до врата в пелени  независимо от сезона.

Прах за пране, взела съм на Ариел бебешкият, ухае прекрасно и мисля също да купувам за всички вкъщи такъв. Няма смисъл от 2 препарата за пране. Омекотител няма да ползвам.

Аз започнах също да пера дрешки, които сега гладя, но занапред, тъй като мислим да купуваме сушилня няма да гладя нищо, освен ако не се налага. По принцип много обичам да гладя, но едва ли ще имам това време. Част от нещата за болницата вече ги купих, но има още за взимане. Стоят по торби, но се замислям в каква чанта да ги събирам или малък сак. Тази седмица ще купя останалите неща за мен и бебо. Купих си превръзки за след раждане, не съм ползвала, дано са удобни.

Моя приятелка ми подари стерилизатор на Babymoov. Някой ползвал ли е, защото никъде в характеристиките не   открих колко минути се пуска в микровълновата да се върти и каква е тази функция за сушене? Питах момичето, което ми го даде, но не помни добре. Каза 5 мин. е достатъчно да го завъртя в мирковълновата, за сушенето не помни да е ползвала. Споделям линк на модела https://www.baby.bg/babymoov-sterilizator-za-mikrovalnova-furna- … n.html#extra-tabs И все пак се надявам да не ми е нужен, но за всеки случай имам няколко шишета на Авент и две залъгалки, които искам да извъртя в него, както и помпата за кърма.

И да попитам, козметиката на Бюбхен къде може да се намери, освен в специализирани магазини за бебешки принадлежности и храни? Нито в dm, нито в Лили видях, някакви идеи? Масовите Мустела, Биодерма, Себамед, Нивеа ги има къде ли не.

Dimitrova93, аз със съня съм зле още от 5-6  месец. Будех се по 2-3 пъти за тоалетна и после няма заспиване с часове. Сутрин съм като пребита и не мога да се надигна и през деня едва издържам будна. До преди месец бях така. Сега пак ставам поне 3-4 пъти за тоалетна, но заспивам до 5-6 мин., макар, че снощи едни досадни съседи, които вечер през вечер се събират в двора под нас, до 3ч. не спряха да викат и се смеят, и аз като казах, няма да спя, та 3:30 едва успях да заспя. Сега съм като парцал, и мисля малко да полегна.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 13:57 от ssillwi

# 549
Привет, момичета! Ще ползвате ли овлажнител за въздуха в стаята при детето? Мамите с по-голямо дете, ако може да споделят опит - ползвали ли са овлажнител за въздуха с 1-то дете? Благодаря!

# 550
Тази нощ беше кошмарна заспах сутринта, щях да се одавя в киселини.
Аз всичко съм си купила, остава само пране и гладене, и да подредя сака но и за него имам всичко:)
ioni_666 остави го твоя мъж да бъде татко и няма да се притеснявашнако се наложи да отсъстваш.
Моя в началото също не знаеше  в гардероба на детето кое къде е ,  как да я онлече,  но с времето се научи даже и прането й прибира праввилно, само пижамките понякога му се струват я на клин я на блузка но не е страшно... пред това да правя всичко сама...

# 551
За овлажнител и аз се интересувам. Казват, че бебето хърка в началото и трябва да имаме физиологичен разтвор да му слагаме в нослето, но какво мислите за овлажнител на въздуха в спалнята?

# 552
Зависи от влажността при вас как е. Има домове с висока влажност и без това - ние примерно купихме абсорбатор 😁.
 Само някои бебета хъркат. Физиологичен разтвор съм слагала само при начални стадии на хрема.  На лекции съветват след къпане. Ще видите на бебо как му е комфортно в движение.

# 553
Аз не съм ползвала с каката овлажнител. Физиологичен разтвор също не съм слага в нослето. Странните звуци, които бебчетата издават по-скоро ги отдавам на адаптацията към новият външен свят, в който се появяват предвид, че 9 месеца са живяли в утробата ни, но ако това е препоръчано от лекар, си го спазвай. Аз физиологичния разтвор го ползвах предимно, за да почиствам оченцата от гурелчета. Такъв спомен имам.

# 554
Момичета здравейте, аз съм ог ноемврийките, но пиша тук с идеята, че може би повечето от вас са закупили колички.  Може ли да споделите за модели. Интересува ме да мога лесно да я качвам в багажника на колата, т к съм често зад волан. Благодаря и ви желая леко раждане и сладки пухкави крачета септември месец

Общи условия

Активация на акаунт