Отговори
# 600
Момичета, днес сътринта ми стана много лошо и повърнах... в 34 към 35 гс съм. Притеснително ли е? мерих кръвно беше ми 123/85. 🤷♀

# 601
Остават ми 3 седмици, но багажът ми не е готов. Явно не съм си взела поука. Всеки ден си казвам, че днес ще го приготвя , ама не .

# 602
И ние не сме готови още, но има време. Ремонтът го приключихме и чистенето също. Останаха полилеите да свалим и измием, да изперем килимите и да се измие банята. Това ще го прави моят мъж де и след това започвам с прането и приготвянето на чантата

Димитрова, аз нямам пукната контракция. Досега не знам дали изобщо съм имала. А запис на тонове ми правиха само когато бях прокървила. Тогава и за първи път ми мериха шийката.

evtixia123, ако искаш се обади на АГ и гледай да пиеш течности

# 603
Не е страшно да повърнеш, стига да не е вирусно нещо - тогава рискът е от обезводняване. Но звънни на аг, да.

Жаси, за килимите защо не дадете да ви ги изперат? 3 килима + превоз до там и обратно ни излязоха 34 лв. Нищо пари са това. За София де, не знам от къде си всъщност.

Моя багаж е готов, че няма после кой да ми го оправя, ако нещо стане. Просто ММ не може да се ориентира какво съм му казала да вземе и става неприятно. А е доста багаж, в моята болница искат всичко да си носиш, вкл. Превръзките за оперативната рана след секцио. Много жалко докъде се стига в държавните болници. Условията са...

Мен края на бременността ми идва по-лек от средата и началото. Толкова болки и неприятности бяха, че сега направо си е супер. Пак гледам да пазя леглото, де, но е супер. Само вчера от нищото вдигнах 140/90 и пулс до небето, дано не се налага по-рано да влизам за секцио...

# 604
Момичета, днес сътринта ми стана много лошо и повърнах... в 34 към 35 гс съм. Притеснително ли е? мерих кръвно беше ми 123/85. 🤷♀
Няма проблеми, на мен ми се случва от време на време, последно онзи ден. Гледай да не се обезводняваш.
На мен всичко ми е готово, трябва само четката за зъби и зарядното да сложа в багажа Simple Smile Другата седмица по това време ще гушкам бебе, много е странна тази мисъл😄

# 605
Няма проблеми, на мен ми се случва от време на време, последно онзи ден. Гледай да не се обезводняваш.
На мен всичко ми е готово, трябва само четката за зъби и зарядното да сложа в багажа Simple Smile Другата седмица по това време ще гушкам бебе, много е странна тази мисъл😄

Момичета, благодаря на всички, че винаги мога да разчитам на мнение/коментар! Многое полезен форума!
Mint, късмет и много сладък пухкав финал ти желая! Стискай палци за нас после 🤣

# 606
Вчера бях на преглед 35 г.с и доктора с едно пипане на матката каза, че имам леки контракции, а аз грам нищо не усещам, дали е нормално или е рано да усещам леките 🤔

# 607
Моят юнак още е високо, над 3кг в 37г.с. Не се кани да излиза скоро. Докторът два пъти натиска корема ми, за да потвърди, че главата е високо.
Аз вече почти нищо не мога да свърша. Сутрин ставаме и докато оправя леглото и искам да почивам. А каката иска игри и внимание, малака е 1,7г и няма как да й кажа мама не може.

# 608
Не мога да се наканя да седна колко дни да пиша! В понеделник бях на преглед, бебо е вече 2916гр. Отново излиза притеснителен темпът на сърчицето му. Оказа се също, че пъпната връв е увита около вратлето и сега ще има да го мисля и следя постоянно. Пуснаха ми тонове, там уж излезе добре всичко, но мен си ме притеснява това сърчице. Доктора не каза нищо, което да правя или пия. Гледа кръвотока на пъпната връв, най-вероятно  някъде се притиска и на импулси не винаги минава добре потока към бебчето, това само отбеляза. Гледа моите две артерии в ингвиналните сгъвки, лявата е малко по-слаба от дясната, но не е нещо притеснително. Гледа му и мозъчето, там всичко отбеляза, че е ок. И все пак, мисля го. Тази пъпна връв вероятно се е увъртяла, когато се е завъртало главично, допреди две седмици беше седалищно.
Иначе относно движенията, за които гледам, че пишете, засега е доста подвижен, което хем ме радва, хем много болка ми причинява. Дори на моменти много. Коремът ми направо прави вълни, издигания, мести се насам-натам. Легна ли, се почва едно ръчкане, бутане, наместване, чудя се накъде да се завъртя, та да му е удобно и да се кротне, че и аз да мога да заспя. Все така си остава болката във влагалището, когато се намества нещо, както и рязката болката в ингвиналните сгъвки (сега повече отдясно), която ме секва като с нож. Но няма как, ще се търпи, само да знам, че е добре и го усещам.
За багажа, хайде и аз да се включа пак, наполовина е готов, но стои в една голяма торба. Останалото все се каня да ходя да го взема. Кошарата още не е сглобена, не са ни пристигнали мебелите от ИКЕА за спалнята, кухнята тези дни трябва да се сглобява. Една част от дрешките е изпрана и изгладена, но има още.Тъй че, има и по-зле, момичета. Stuck Out Tongue

evtixia123, ако е еднократно, може да е от глада, ако не си яла, или ако си яла, да си раздразнила стомаха с нещо. Лекарства ако вземаш на гладно, също може да са причина. Другото вече може да е вирус някакъв. Дано не се повтори и не се налага да ходиш по лекари.

# 609
Здравейте!
Някой може ли да ми разясни какви бебешки пелени искат за болницата точно? Не разбирам.. памучна пелена, тензухена..каква? 🙃

# 610
  • София
Ssillwi, стискам палци всичко с бебчето да е наред. Мисля, че щом тоновете са добри не би трябвало да има повод за притеснение.

А иначе за движенията на бебето,  болките долу при срамната кост и лингвиналните гънки и при мен да 100% същите. Все едно аз съм го писала.

С багажа положението е сходно.
Този уикенд мъжа ми трябва да ходи да докара кошарата, количката и другите по-едри неща от къщата на свекърите и да започвам да ги пера.
Килимите и дивана също са за пране и ще викаме фирма да ги изпере.
Дрешките от баткото, които ще ползвам повечето го изпрах, но сега не мога да ги събера в скрина и ще трябва да правя разни размествания. С две думи съм полу готова Simple Smile ама още доста неща ми остават Joy
От днес вече официално съм в 45-дневен. Добрата новина е, че бебка се завъртяла отново главично. Сега стискайте палци моля, да не й хрумне ново предно завъртане..

Ioni_666, аз започнах да правя йога за бременни вкъщи. Около половин час отнема, но сега сякаш се чувствам  по-добре и имам повече енергия.

Не мога да се наканя да седна колко дни да пиша! В понеделник бях на преглед, бебо е вече 2916гр. Отново излиза притеснителен темпът на сърчицето му. Оказа се също, че пъпната връв е увита около вратлето и сега ще има да го мисля и следя постоянно. Пуснаха ми тонове, там уж излезе добре всичко, но мен си ме притеснява това сърчице. Доктора не каза нищо, което да правя или пия. Гледа кръвотока на пъпната връв, най-вероятно  някъде се притиска и на импулси не винаги минава добре потока към бебчето, това само отбеляза. Гледа моите две артерии в ингвиналните сгъвки, лявата е малко по-слаба от дясната, но не е нещо притеснително. Гледа му и мозъчето, там всичко отбеляза, че е ок. И все пак, мисля го. Тази пъпна връв вероятно се е увъртяла, когато се е завъртало главично, допреди две седмици беше седалищно.
Иначе относно движенията, за които гледам, че пишете, засега е доста подвижен, което хем ме радва, хем много болка ми причинява. Дори на моменти много. Коремът ми направо прави вълни, издигания, мести се насам-натам. Легна ли, се почва едно ръчкане, бутане, наместване, чудя се накъде да се завъртя, та да му е удобно и да се кротне, че и аз да мога да заспя. Все така си остава болката във влагалището, когато се намества нещо, както и рязката болката в ингвиналните сгъвки (сега повече отдясно), която ме секва като с нож. Но няма как, ще се търпи, само да знам, че е добре и го усещам.
За багажа, хайде и аз да се включа пак, наполовина е готов, но стои в една голяма торба. Останалото все се каня да ходя да го взема. Кошарата още не е сглобена, не са ни пристигнали мебелите от ИКЕА за спалнята, кухнята тези дни трябва да се сглобява. Една част от дрешките е изпрана и изгладена, но има още.Тъй че, има и по-зле, момичета. Stuck Out Tongue

evtixia123, ако е еднократно, може да е от глада, ако не си яла, или ако си яла, да си раздразнила стомаха с нещо. Лекарства ако вземаш на гладно, също може да са причина. Другото вече може да е вирус някакъв. Дано не се повтори и не се налага да ходиш по лекари.

# 611
  • София
Здравейте!
Някой може ли да ми разясни какви бебешки пелени искат за болницата точно? Не разбирам.. памучна пелена, тензухена..каква? 🙃
Коя болница?
Да не са памперси?

# 612
И аз за първи път чувам в болница да искат пелени. Може би наистина имат предвид памперси.

Аз вчера бях на преглед. За 34та седмица и един ден малката е 2100, дребничко бебе ще е, но е пораснала. Говорих и с лекарката за раждането, понеже вече се е обърнала главично. Бих искала естествено, но съм доста дребна. Тя каза, че може да се пробвам естествено, а ако не върви - секцио. Ама отгововът никак не ми хареса, понеже не искам да минавам и през двете евентуално. Разбрахме се да изчакаме още някоя седмица и пак ще го мислим.
Взех да се притеснявам вече за това раждане, а е неизбежно да се мине през това. Започвам да стягам багажа  активно, поне да ми е спокойно, че всичко необходимо ще е готово за там. Grinning

# 613
Памперсите са на отделно място в списъка..написано е 2 бр. пелени, които остават за болницата.

# 614
  • София
Lili911, аз също съм дребна 162см, 52кг съм в 34г.с. Имам едно изключително леко нормално раждане, въпреки че всеки като ме погледнеше казваше на пръв поглед, че не е сигурно за нормалното. Бебчето се роди 3200гр, тоест не беше мъничко, а съвсем в норма. Щом АГ е казал, че може да се пробваш бъди уверена и пробвай. Важен е размера на вътрешния таз и главичката на бебето. Въпреки, че главичката се издължава и променя по време на раждането за да мине по-лесно, така че и голяма главичка не винаги е предпоставка за секцио.
И аз за първи път чувам в болница да искат пелени. Може би наистина имат предвид памперси.

Аз вчера бях на преглед. За 34та седмица и един ден малката е 2100, дребничко бебе ще е, но е пораснала. Говорих и с лекарката за раждането, понеже вече се е обърнала главично. Бих искала естествено, но съм доста дребна. Тя каза, че може да се пробвам естествено, а ако не върви - секцио. Ама отгововът никак не ми хареса, понеже не искам да минавам и през двете евентуално. Разбрахме се да изчакаме още някоя седмица и пак ще го мислим.
Взех да се притеснявам вече за това раждане, а е неизбежно да се мине през това. Започвам да стягам багажа  активно, поне да ми е спокойно, че всичко необходимо ще е готово за там. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт