Откраднах

• 5 660
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Мен повече ме притеснява зависимостта на авторката от майка й. Бре, голям зор беше да й каже. И сега какво, по- леко ли й стана?
Всъщност, всеки човек би искал да има един, на когото може да довери всичко, когато и ако се наложи.
Ако е майката, не е задължително да е признак на зависимост.

# 46
И да, съфорумците много ме изненадвате подкрепяйки крадец, но това си е ваша работа, аз само да си кажа

Това пък къде го видя???? Аз не видях такова нещо. Казахме и да си сърба каквото си е надробила и да си носи кръста, а не да прехвърля тревогите на невинен човек. Това подкрепа за крадец ли е?

# 47
Просто ми се вижда нередно да го споделям с приятели .Имам мъж(живеем на семейни начела),но нещата не вървят напоследък .Или обижда ,недоволен за всичко,все е прав за всичко ,не иска да чуе какво му се говори .
Не ми се вижда човека с когото бих искала да споделя .Със сигурност няма да ми олекне ,напротив .
Тамън бях навита да споделя цялата история ,но много от коментарите ме спряха .
Благодаря на всички ,които не ме осъдиха и не ме приеха за изрод .
Възможно е отношението на партньора ти да те прави по-чувствителна и затова да не можеш да се оттърсиш от случката. По принцип мисля, че е по-добре да спестиш на майка си историята с кражбата, но ако сте си близки и се виждате редовно, тя със сигурност е забелязала, че нещо те мъчи и сигурно се притеснява за теб.

# 48
Проблемът е в майката, че е осъдителна и ѝ липсва разбиране, а не в детето, че има нужда от нея.
Да, в някои случаи не трябва да товарим близките си, но на фона на тях такава грешка, при това осъзната е нищо.

# 49
  • София
Проблемът е в майката, че е осъдителна и ѝ липсва разбиране, а не в детето, че има нужда от нея.

Това къде го прочете- че й липсва разбиране?
разбиране за какво- че е откраднала дъщеря й, или че се е разкаяла?
И защо си мислиш, че майката не може да осъди лошата постъпка на детето си?
Ако не е способна на това, ще отгледа нещастник, неспособен да различи добро от зло.

# 50
С времето ще ти поотмине, но няма да е зле да направиш нещо благородно за хора в нужда.Например дарение,колкото можеш да отделиш.Има много болни дечица,за които се събират пари или нещо друго,което да ти дойде на теб отвътре.Може би така ще се успокои гузната ти съвест.

# 51
absurT, отговора не е сложен - когато разбираш не съдиш. Знаеш защо така е станало (иначе егати разбирането) и не остава какво да осъдиш. Човека е действал според устройството си. Ако ти е близък можеш да опитваш да внесеш промени, да му посочиш кое е лошото в постъпката му, да го моднеш за негово добро, присъдите са излишни.
Ами в крайна сметка споделих сутринта .Не беше очарована ,каза ,че е повече от разочарована и няма думи.
Къде го разбирането? - майката сменя темата със себе си - тя била разочарована, тя нямала думи. Да е показала разбиране, да е помогнала на дъщеря си с нещо? - с такова встъпление едва ли. Да ѝ беше дала малко вътрешен покой нямаше сега да се тюхка ох нараних я и нея, ще чакам и това да отмине, трябва ми дежурен свещеник по спешност.

И изобщо това да кажеш на детето си, че си разочарована от него....толкова майчинско звучи....
Аз и геноцид да направя, два пъти, майка ми пак няма да ми каже нещо, с което да ме отчужди.

# 52
Моето мнение е, че нещата тук са доста ... ами крайни да речем. Моя съвет е да потърсиш малко по-професионална помощ и да поговорите защо си откраднала, как си се почувствала вземайки това решение, защо си си си признала и тази преекспонирана вина.
Ако бе моя дъщеря нямаше да те съдя, а да се опитам да разбера защо се е случило всичко това и защо изпитваш тази крайна вина.
Да, сгрешила си - на всички ни се случва. Чудесно е, че си си признала и върнала парите - това не се случва на всеки, а само на хората със съвест. Да, нормално е да изпитваш срам и вина, но чак пък да мислиш крайни глупости и да се чудиш как ще живееш нататък ..... Ами - постъпила си правилно - сгрешила си - поправила си грешката си.
Само, че при теб нещо емоциите са доста некотролеруеми и крайни ... за това смятам, че трябва психолог.

# 53
Тъкмо да кажа на авторката да не казва и тя вече казала.

Според мен има нужда някой да и се накара хубавичко за тая лоша постъпка, да си получи, така да се каже наказанието и да се успокои най накрая. Явно шефовете са подходили много разбиращо и още е гузна. И с право, лошо е да се краде.
Повече никога не прави така, авторке.

# 54
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Тъкмо да кажа на авторката да не казва и тя вече казала.

Според мен има нужда някой да и се накара хубавичко за тая лоша постъпка, да си получи, така да се каже наказанието и да се успокои най накрая. Явно шефовете са подходили много разбиращо и още е гузна. И с право, лошо е да се краде.
Повече никога не прави така, авторке.
Явно щефовете са разбрали по един или друг начин за кражбата и са уличили нея. И тия шефове познават майка и.

Общи условия

Активация на акаунт