Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

 • 60 896
 • 742
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5 916
Лазерна епилация:

Всяка машина, наречена лазер, има кристал, който определя и вида му (неодимов, рубинов, александритов). Лазерите излъчват според вида си, в строго селективен спектър (808 nm., 755 nm., 1064 nm.). Според вида си, могат да третират всякакъв вид окосмяване – както светли, така и тъмни косъмчета.

Колко процедури са необходими за траен ефект?
За лице – между 8 и 12;
За тяло – между 5 и 9.

От какво зависи броят на процедурите?
От избора на апарат, с който ще третирате съответната зона;
От зоната, която ще третирате;
Хормонален баланс;
Период, на който извършвате процедурите.

Какво означава траен ефект?
Предполагаемо, няколкогодишен. Вечно "безкосмие", за съжаление, е много трудно постижимо, но не и невъзможно (зависи от особеностите на конкретния организъм).

Кога се вижда ефектът от процедурата?
При добре извършена процедура, ефектът започва да се наблюдава между 10-тия и 20-тия ден, след направата на съответната зона. Изразява се в цялостно или частично "окапване" на нежеланите косъмчета.

Кога не се правят такива процедури?
Стафилококова инфекция на кожата;
Херпес симплекс;
Онкологични заболявания в периода на лечение или при неефективност на лечението;
Бременност;
Прием на лекарства, увеличаващи фото-чувствителността;
Силен тен на кожата;
Използване на автобронзанти.

Таблица, включваща информация, относно част от студиата в София и видовете лазери, с които работят:
Скрит текст:


Електроепилация:

Бива 2 типа – иглена и безиглена (с помощта на пинсета). По-ефективна и по-разпространена в България, а и на световно ниво, е иглената електроепилация. Сигурен метод за премахване на руси и тънки косми, върху които не може да бъде повлияно с лазер. Много фина метална сонда (игла) пронизва в паралелна позиция всеки фоликул, като през него се прокарва регулиран нискочестотен ток, който поврежда трайно структурата на косъма. Това положение се задържа няколко секунди, като преди иглата да се извади, се спира притокът на ток. Иглите, с които се извършва процедурата, са стерилни и за еднократна употреба. Недостатъци на процедурата – набелязаната зона се обработва твърде бавно, тъй като космите се третират един по един, и при по-чувствителните кожи е налице известна опасност от белези и пигментации, които да останат дълго време след процедурата.

Студиа / специалисти по градове, предлагащи услугата "Електроепилацията с игла" / "Иглена електроепилация" (в списъка не са упоменати центровете, в които се практикува единствено електроепилация с пинсета, защото методът не се води надежден):

1. София:

"Борекс" – всички козметички, работещи в обектите на студиото, извършват процедурата.
Цена – 20 лв. за 5 мин.
www.borex-medical.com;

"Ади" – козметичката, извършваща процедурата, се казва Мая Иванова.
Цена – 3.50 лв. за 5 мин.
www.adicosmetic.com;

Боряна Тотеваwww.boriana-b.com;

Гинка Брущилска – бул. "Скобелев" 7, тел.: 02 / 8527085, 0888640831;

2. Перник:

"Vivelt" / "Лиза" – цена – 0.50 лв. на минута.
www.salon-vivelt.com, www.facebook.com/Salon.Vivelt, www.studioliza.com, www.facebook.com/studio.liza;

3. Пловдив:

"Relaxa" – само една козметичка извършва електроепилацията в салона.
Цена – 1 лв. на минута.
Гр. Пловдив, ул. "Радецки" 17, тел.: 0889220129, e-mail: relaxa.plovdiv@abv.bg, www.facebook.com/Relaxa.plovdiv;

4. Варна:

Салон за красота "Lady D" – цена – 5 лв. за 5 минути.
Гр. Варна, ул. "Русе" 51.
www.facebook.com/salonzakrasotaladyD, www.studio24.bg/salon-za-krasota-lady-d-s250;

5. Велико Търново:

Салон за красота "Мая" – самата козметичка, извършваща процедурата, също се казва Мая.
Гр. Велико Търново, ул. "Васил Левски" 31 (намира се до входа на цеха за торти "Лотус", или казано по друг начин – под баничарницата на Веско Маринов на пазара), тел.: 0898569288.
Цена (по последна информация) – 0.50 лв. на минута.
www.facebook.com/salonmaq;

6. Габрово:

"Dimka Lazarova Beauty Center" – козметичката, извършваща процедурата, се казва Димка Лазарова.
Гр. Габрово, ул. "Отец Паисий" 19, ет. 2, тел.: 066 / 808007.
Цена – 7 лв. за 5 мин.
www.facebook.com/DimkaLazarovaBeautycenter.


Резултати от интересна анкета, публикувана в предишна тема:
Скрит текст:


Линкове към старите теми: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 9.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 17:34 от Гърне без похлупак

# 1
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 340
Оооо първа в новата тема.
Утре ми предстои четвърта процедура на подбедрица. Като изключим зоната около коленете добре се повлияват. Но на коленете има доста има и светли и там ще си останат.
Мишниците почти се изчистиха. Интима има какво да се желае, но към ануса има доста. Там още от началото ми казаха, че са светли и трудно ще се повлияят затова, че засега ще спирам с тази зона.

# 2
 • Мнения: 391
Момичета, на вас за интим каква честота да ви казвали? В първото студио - Heaven clinic, ми казаха 2 месеца, на второто място - 6th sense, 45 дена. И също в пълен интим се включва зоната около ануса, нали? От втората ми процедура в Heaven съм много недоволна - не ми беше хванала много косми, които аз не достигам и й дадох тя да избръсне и нищо не беше направила! Както и зоната между бузките на дупето всичко си седи, а уж прави нещо там....това новата жена, която прави лазер там, не собственичката. А и ви бях казвала, че заради неприятното поведение на собственичката там повече няма да стъпя никога.
Благодаря предварително!

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 2 798
Идвам и аз в нова тема, но засега аз още само следя как вървят нещата

# 4
 • Мнения: 5 916
Ако някой се сеща за други студиа на територията на цяла България, които предлагат електроепилация с игла, освен изброените в пилотния пост - моля да сподели. Simple Smile

# 5
 • Мнения: 2 592
Sunshinegirl84, интим със сигурност включва зоната между бузите, то там си има бая за правене. Явно наистина си попаднала не където трябва. В началото се правех на 50 дни, после на 60, след това вече разреждах, но горе-долу на 2,5 -
3 месеца.
Наистина е малко трудно бръсненето отзад, но пробвай с огледало и клекнала, така е по-лесно да достигнеш точно тези косми. Не разчитай да те бръснат на място, а и като го направиш няколко пъти, ще свикнеш.
Дано на новото място си по-доволна.

# 6
 • Mediterraneo
 • Мнения: 38 535
При мен интим е разделен на три зони- бикини, пубис и анус. Така че едва ли може да се обобщава, зависи си от студииото. В тази връзка- аз отдавна спрях да правя интим, на пубиса се позавърна някакво окосмяване, но бикини зоната е супер, не е мръднала ни на косъм Simple Smile

# 7
 • София
 • Мнения: 17 869
Следващия път за крака ще ходя във Версус. Сега няма да опадат всички, там поне всичко пада при процедура (на други зони, но все пак).

# 8
 • Мнения: 101
Момичета, моят въпрос е към тези, които ходят на александритен лазер. Колко време след процедурата не се излагате на пряка слънчева светлина?

# 9
 • Мнения: 5 916
3-4 седмици. Зависи за какво излагане говориш, все пак. Мисля, всички излизаме ежедневно навън.

# 10
 • Мнения: 101
За излизане по къси панталонки през деня предимно. Понеже вече времето е топло, а аз днес си направих процедурата на краката и момичето ми каза 10 дена да не се излягам на пряка слънчева светлина.

# 11
 • Мнения: 1 797
Привет!
Записвам се в темата, тази седмица имам 3-та процедура интим и мишници в Nirvana, доволна съм, но се чудя дали да не пробвам и другаде. Не мога да дам обективно мнение за ефекта, защото съм правила фотоепилация през 2017-та, от която ефектът на тези зони е уау, на 70% ми изчезна окосмението и не се възвърна, та с лазерната сега доизчиствам каквото е останало. Харесва ми отношението и обстановката, откъм ефект съм доволна, защото вече намаля каквото беше останало, но си бях закупила пакет през февруари за 3 процедури, който сега привършвам и се колебая дали да закупя още 3 за там, или да пробвам другаде. Чета ви и виждам колко доволни има от други студиа, обмислям да пробвам и другаде за сравнение, но не съм решила още Simple Smile
Имам питане и за майка ми - покрай менопаузата ѝ се появи окосмение над горната устна, което засега третира с кола маска, но се интересува и от лазерна епилация, казах ѝ да изчакаме есента за което, но пък ме притеснява, че е много предразположена към поява на пигментни петна, въпреки че нон-стоп е с висока слънцезащита целогодишно. Мислите ли, че е добра идея да започва лазена епилация в тази зона, или по-скоро да се въздържи?

# 12
 • Мнения: 5 916
Може да започне, не е проблем. Но да не е сега, а наесен. Лошото е, че горната устна по принцип трудно се повлиява, а щом пишеш, че косъмчетата на майка ти са се появили едва сега, на по-зрели години, вероятно става въпрос за някакви мъхчета - тънки и рехави. При това положение, не съм сигурна какви резултати може да очаква. Лазерите не се справят добре с третирането на нежни косми.

# 13
 • Мнения: 1 797
Може да започне, не е проблем. Но да не е сега, а наесен. Лошото е, че горната устна по принцип трудно се повлиява, а щом пишеш, че косъмчетата на майка ти са се появили едва сега, на по-зрели години, вероятно става въпрос за някакви мъхчета - тънки и рехави. При това положение, не съм сигурна какви резултати може да очаква. Лазерите не се справят добре с третирането на нежни косми.
Благодаря за отговора! Не е съвсем мъх, не е и груб мустак, но си има видими косми, които изискват третиране, но съм чела за петна в зоната след лазерна епилация и малко се притеснявам, но явно ще трябва да се пробва наесен.

# 14
 • Мнения: 10
Аз се включвам също с отзив отново!
В Нирвана ходих за дупе и интим (3та процедура) - сякаш не съм ходила въобще.
Адски странно. Ходих след това пак за същото в Лазер център - бам, изпокапаха.
Не разбирам? Ходила съм и преди в Нирвана, но за друго и имаше ефект. Даже обсъдих с козметичката, че може би лазерът е прекалено слабо настроен за мен. Тя каза, че ще усили, но в крайна сметка нямаше ефект.
Много се чудя дали да си довърша пакетните процедури като вече ходя на друго място за същите зони.

Предстои ми втора процедура на цели крака в Лазер център - имаше огромен ефект при мен. Обаче месец и половина (почти два) си ходя с черните точици по краката.
Кожата ми не иска да ги избута и това е. Simple Smile

Мишниците ги направих пак там (две процедури) - изчезнаха напълно.

Държа да отбележа, че аз имам сериозни хормонални проблеми и доста сериозно окосмяване. (светла кожа - тъмен косъм)

Общи условия

Активация на акаунт