Сърчицата мънички туптят, а АПРИЛските коремчета растат !

• 17 726
  • 283
  •   1
Отговори
# 120

Здравейте,  искам  да  ви  попитам  дали  е  нормално  да  съм  в  6  седмица  и  ембриончето  да  ми  е  21мм. Казаха ми че термина ми е на 21 - 25 април.Като чета другите теми  и се плаша, защото на другите майчета са им по малки ембриончетата. да не би да има някаква грешка при мен? А и много ме е страх да не са близнаци. Но все си мисля че на видеозина щеше да си покаже. И аз незнам вече какво да мисла:)

# 121
Здравейте !
При мен вчера гадене нямаше цял ден, за сметка на това започна към 5:30 през ноща и оттогава не заспах, станах към 8:00 и тогава повърнах, но до сега не ми е ставало лошо през нощта, дано не се повтаря, защото днес съм супер неадекватна...  Tired
Относо Женската консултация, някой беше питал - на мен една позната, която роди миналата година октомври  и тя ми каза, че можело да се запишеш още във втори месец - говоря за Шейново.
Другата седмица мисля да отида при док, но моя още е в отпуск и пак ще ходя при този, който ми потвърди бременността, за да да се чуе сърчице, той нищо не ми каза, дано не ми се скара, че съм толкова припряна...  #Crazy И тогава ще проверя и за женската консултация и ще дам по-прясно инфо. А и доколкото разбрах е 280 лв.(
Иначе съм решила другата седмица като се чуе сърчице, да кажа на шефката, за да мога да си взимам болничен, когато съм зле .  
Confused

# 122
  • Пловдив
des_sv, възможно е да е 21 мм, ако си в 6-та седмица от оплождането или 8 гестационна седмица. Според табличката така излиза - пак ще пусна линка за сравнение
https://babymed.com/pregnancy%2Dtools/ultrasound%2Dtools/crown%2 … ength/default.asp
така и на Марта и излиза точно 7 гс - 7 мм
https://babymed.com/pregnancy%2Dtools/ultrasound%2Dtools/first%2Dtrimester/
а от тук са по обрания ред - от седмиците ти изчислява размерчето Joy

# 123
Благодаря ви за отговорите , при всяко положение, ще я посъветвам да  попита докито , тя и без друго я вика  пак след 15 дена ( вече са 7 ) , за да  установи  с точност  размери и г.с.  , за да я  пусне в малко   болнични , че  работата  и хич не е  лека ... И още повече  щом и е  предписала  и  Дуфастон за  задържане ...
Марта , и аз  така си и помислих , но нали  кат нямам опит  и знания ... я успокоих по  този начин .

Иначе  за мен -  чета  за  гаденето , мен ми се  гади абсолютно , когато си пожелае , няма вечер , няма  сутрин , по всяко време ! Но поне не е  всеки ден  Whistling ... Обаче  често се  редува  гадене с  глад , и което е  странното ( а може би не е ) ако не ям  веднага , когато  усетя глад , малко след  това  започва обратния процес - започва  гаденето  Tired
Колкото до спането - и там има  разногласия Simple Smile Понякога  съм  много свежа , друг път  съм направо  кат парцал  и то без  да има  от какво да се  изморявам ...Ето днес  спах до 12 , добре , че ме  събудиха ...
Но  пък  и тези , които нямат  никакви признаци , не бива да се  безпокоят . МОята  приятелка  роди  миналата  година октомври , и през  цялата бременност  нямаше  и един  симптом и неразположение .  И  дори не  работеше , защото  като мен  я  свари  в  такъв  период - тъкмо  беше  останала  без  работа .

А  искам да попитам всички  мами с  едно или повече  деца - от  фирмите бавят ли ви майчинствата ? Защото  ми казаха  , че  бавели . Но ... ми  го казаха леко  новобранци в  сферата , та незнам . Приятелката ми каза, че нямала  такъв  проблем .

# 124
Здравейте и от мен  Mr. Green
Аз отдавна не бях писала че много съм заспала последно време  Tired..не ми се прави нищо голямо повръщане голямо нещо Sick
Та за протокола: на 24год. втора бременност,първото е момченце Йоcеф 18.12.2004
Понеделник бях най после на доктор ..всичко си ни е наред ..но забравих да питам за термина така че засега ше оставиме 15.04.На преглед съм чак на 25.9.
Добре дошли на новите мами  bouquet

Последна редакция: сб, 02 сеп 2006, 10:32 от peti_k

# 125
  • София
Леле колко много станахме  Whistling
Добре дошли на всички нови бременлийки   bouquet в заформилата се групичка.

# 126
  • гр.Варна
Отбора ни се увеличава лавинообразно,което е страхотно
Честито мили мами!Добре дошли!!
Тук на работа е голяма еуфория,тъй като на шефа му се роди внучка и използвахме момента да му кажем за мен,с което увеличихме радостта му.
Тук е голям купон и аз съм толкова трогната и съм се разчувствала,така че незнам как ще е като се роди наш бебо newsm78 smile3521 newsm44

# 127
Добре дошли на новите мами леле колко сме много 
Такмо се бях притеснила че нещо не ми е в ред защото не ми е лошо не повръщам нито ми се вие свят /дано така да остане/  само дето корема ми е подут много  и циците ще ми се пръснат,видях в темата че има и други мами с мастстни образувания по гърдите-  мамоложката при която ходих каза че няма проблем и след бременността може да изчезне,при майка ми така се е получило

# 128
  • Пловдив
Оооо април ще има много емоции - много мамаи имам предвид  smile3503 smile3534
Момичета ... за статистиката ... как сте с килограмите - аз минавам вече 3 отгоре ... Малко се радвам, но се и плаша .... така че казвайте да видим дали ще ме успокоите Simple Smile Simple Smile Simple Smile
В албума сложих и моя ехо снимка, макар че е от по-ранен етап, но последния път не ми изкара Sad
И позволих си да направя втори албум, в който да слагаме различни от ехо-снимки - аз си сложих снимка с развитието на моята гордост - шкембо (като ви казвам, че е странно щтръкнал.. та да видите  smile3534 )

# 129
  • София
и аз съм с около 3 кг отгоре(чак ме е срам от себе си)!до април месец кой знае колко ще стана Embarassedаз съм в болнични и само стоя и готвя(днес съм сготвила 3 ястия-докрая на деня кой знае още колко ще измисля)!

# 130
Здравейте петъчно и от мен. Монавам набързо, че е голяма лудница при мен  Rolling Eyes

Пъррво добре дошли на последните априлки  Hug

За килограмите, аз бях близо 2 отгоре, но от вече седмица не съм вече с този вълчи апетит, дори се засищам по-бързо от преди и си върнах старите кила. Но е до време де  Crazy Обаче талията ми е закръглена отдавна  Grinning

За бучките, и при мен ги има - имаше ги и като започнаха да ми растат гърдите, затова не се притеснявам. Дори в нормално състояние съм имала на места и мамолог ме е гледал, но каза че не е проблем. Също така не ме болят вече като преди, но продължават да растат + се пигментираха ареаоллите и зърната в по-тъмно кафяво  Blush

За размера на ембриончето, 6г.с. е нормално да е 6мм ембриона. 16-20мм е плодното сакче

И накрая да се отчета, бях на преглед защото ми предстои утре много дълъг полет. Бебоците са си там, туптят и растат. Отговаят си на седмиците, и са си еднакви по големина  Party Имат си ясно очертани крачета и ръчички вече, а главичките са им се изправили. Heart Eyes Много искам да кача снимки, но не мога да отворя този сайт  Cry
Ааа, забравих - и са станали по 2см и двечките  Flutter

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 17:41 от Aya

# 131
Здравейте момичета!

Аз в момента приключвам месеца и имам много работа.
Но ви чета от време на време Simple Smile До момента не съм качила килца, не ми е и лошо, само леко ме придарпва корема и гърдите са ми станали по надути.
И все още не сам казала на никой освен на вас и таткото Simple Smile

Лека вечер на всички
аз ще продулжавам да бачкам:(

# 132
Хиляди благодарности на Поспаланка  Hug - ще ми качи снимките  Flutter
Аз междувременно проверявам защо не можем от офиса да отворм този сайт  Blush

Момичета, казвам ви чао за около седмица. Ще  ви чета най-вероятно редовно, но няма да мога да пиша. Дръжте се   bouquet

# 133
  • Пловдив
Здравейте и от мен и честито на новите мами!  bouquet
По въпроса с килограмите  - и аз съм с 3 отгоре. Blush И също по цял ден ми е много кофти - почти през цялото време ми се гади, но на моменти изпитвам вълчи глад, наяждам се и после още повече ми се гади... Sick Само 2 пъти съм повръщала. Коремът ми е неестествено потдут и имам чувството, че колегите само там ме зяпат. #Crazy

# 134
  • София
Честито и на новите априлски мами!!! Добре дошли в отбора!

За килцата - аз с това повръщане съм -2... Така бях и първия път, та не се притеснявам. Гади ми се по цял ден, но повръщам предимно вечер.
Коремчето се позакръгла под пъпа и при мен. Раничко е, но явно коремната стена вече е по-отпусната Heart Eyes.

Style, сподели как се чуства твоето кърмаче покрай новата ти бременност? Аз също кърмя дъщеря си и ще ми е интересно да обменим опит. Засега при нас няма признаци че е забелязала промяната. Зависи колко й е интересно през деня - може да не се сети хич, но може и с часове да виси по гърдите ми. Виж нощно време си е като пиявичка!!!

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 19:51 от ara75

Общи условия

Активация на акаунт