Сърчицата мънички туптят, а АПРИЛските коремчета растат !

• 17 722
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Добро утро момичета! Качих снимките на близнаците Simple Smile , така че можете да ги видите в албумчето вече. За съжаление не можах да се ориентирам коя снимка за коя г.с се отнаса (Aya,  съжалявам Embarassed) , но когато Аya се върне, ще добавим седмиците под всяка снимка с нейна помощ.
Пожелавам ви много хубав уикенд, напук на мрачното време!!! Hug Heart Eyes

# 136
Благодаря ви за топлото посрещане.
При нас всичко е нормално, трескаво стягам багажа и постоянно ми се спи Simple Smile
ara75, много съм щастлива точно тук да намеря сродна душа. Писна ми всички да ме увещават да я отбивам, а аз мисля, че това ще е излишен хормонален стрес (и при спирането, и при новото закърмване на бъдещето бебче), да не говорим колко е гадно за детето. Руми си бозае както през цялото лято - нощем по много 2-4 пъти (пиявичка Simple Smile))), а денем само ако сме си у дома за следобеден сът - т.е. така се приспива Simple Smile. От месец насам зърната ми са много болезнени - като ги гледам нищо им няма, явно са станали адски чувствителни от бременността, а на Румена й пробиват кучешките зъби, което е кошмар в сравнение с всички останали зъби - просто се надявам да мине по-бързо, за да не ме ползва за чесалка повече.

Ще споделя малко скромен личен опит относно:
Размерите на ембриона изобщо да не се шашкате. При предишната бременност първо ме изкараха с 2 седмици назад, после с 1 месец напред - бебето било огромно ..... какво да коментирам. Ако им зачитах сменения термин, съвсем щях да се объркам. Румена се роди 3 дни преди термин, изчислен от мен без ехограф Simple Smile. В момента ми измериха ембриона 11 мм, което е 8г.с., но аз и в това се съмнявам, мисля, че съм поне 9;
Гърдите може да са на нещо като бучки - това са оголемените жлези, а когато се напълнят с мляко какви стават Simple Smile)))
Гаденето е с абсолютно никиква логика в различните бременности. При мен първия път трая само малко през втори месец. Вчера си прочетох записките в книгата за бременни от първата бременност и в 8 г.с. съм написала: "Гаденето съвсем изчезна, гърдите вече не ме болят, само зърната са малко чувствителни. Постоянно искам да си поспивам Simple Smile))." В момента все още ми се гади по малко вечер (и преди ми се гадеше само вечер);
Киголграмите при някои се качват предимно в началото, при други 7-9 месец. Аз за сега съм -3 кг заради липсата на апетит, но после имам спомени от страшен вълчи глад. Като цяло бях качила 12 кг. Да видим как ще е сега Simple Smile));
Изплащането на майчинските от фирмите също е относително. Болничните и майчинските от социалните се привеждат на една и съща дата в банковите сметки на фирмите по райони, но дали фирмите са коректни зависи само от тях..... при мен няма проблем, защото съм омъжена за шефа Simple Smile (в кръга на шегата - фирмата си е наша и преводите си ги получаваме на време)
Работата по време на бременността - първата бременност работих до деня на раждането, а сега се чудя от какъв зор е бил този ентусиазъм. Как не съм си взимала повечко болнични да си почивам повече, е вярно е, че имах изключително лека бременност, но сънят все не стигаше..... Сега съм много щастлива, че точно, когато Румана навърши 2 г. ще започне болничният преди раждането и няма да се налага да работя.... Мами, възползвайте се и взимайте болнични винаги, когато ви ги предлагат Simple Smile))

# 137
Момичета, не пиша, защото съм много зле - вчера повръщах сутринта, вечерта и днес през нощта - нормално ли е толкова много  Sick Днес съм като парцал, чувствам, че трябва да хапна нещо, защото стомаха ми е празин, но не мога  Cry Нямам сили за нищо  Cry Другата седмица след док ще кажа на шефката, защото ако днес бях на работа нямаше да издържа Sad

# 138
  • Чехия
Споко Стаци,аз съм в същото положение... Sick..затова съм и на болничен иначе  Sick и в работата ме ловеше. сега най-редовно и през ноща като ставам да пишкам.........Има една уловка колкото по дълго си гладна толкова по-често повръщаш така че яж прекачени да черно филийки.... дори и де не искаш и пий компотчета дори и да повръщаш само не гладуваи аз така се измъчих няколко дни докато осъзная, че става дори по- зле като не ям.... Hug

# 139
Мреси за съветите Ивалекс, определено ми става по-добре като хапна макар и два залъка, но докато се стигне до момента с яденето е една вътрешна борба, насила едвам -едвам, като отворя хладилника и ми става лошо  Sick Вчера и днес не съм повръщала, което добре, вчера хапнах малко и определено бях по-добре, днес все още нищо не съм яля, но ще се насиля.   Hug

# 140
  • Чехия
Стаци Hug, радвам се, че си по-добре и аз от вчера не съм повръщала и си е цяло постижение дори хапнах домашна баничка с айран. Laughing
А приготвянето не закуската е специалитет на мъжлето,когато не е на работа ме глези та да не припарвам към хладилника...че като видя как са се струпали храните там и саламите лелелееее и ми става зле Sick.. иначе спя с легена и с един пакет бишкотки нещо като котешките езичета и събудя ли се нагъвам по една та да няма непредвидени ситуации.....
Това е луда работа не мода да пера дори става ми лошо от миризмата на праховете, същото е с гладенето ......гладя ама на отворен прозорец защото от парата  Sick ........иначе да готвя не ми пречи стига де не е пилешко, та вчера спретнах баничката и бях на седмото небе от умиление като съпруга ми гладен се прибра и се зарадва.
Имам усещането, че вече това не съм АЗ  Crazy само душа и обяснявам кое как смърдяло...  ooooh! дано скоро се възвърнем към нормалния не-миришещ свят........направо нямам търпение да мина първия триместър.... Tired

# 141
  • София
Момичета, върнах се от почивка Simple Smile Отразява се чудесно, ако можете да си го позволите, не се колебайте. Вярно е, че първите два дни прекарах полуспейки в леглото, но после всичко се оправи.

Иначе за отчета- все още не повръщам, не ми се гади, само понякога не ми се яде, ама хич. За десетина дни съм свалила 2 кила... единствена ли съм с теглото надолу, вместо обичайното нагоре??
Гърдите вече не ме болят така /даже се бях притеснила, но сега като прочетох темичката, се успокоих... ей, гадно е без интернет цяла седмица/.

По въпроса с болничните. Казах в работата, че съм бременна почи веднага след като разбрах! Защото иначе традиционно се пушеше в моята стая. Сега никой не си позволява Naughty
Работя на държавна работа /май в тоя случай е хубаво/ и имам късмет да работя с много приятни колеги, включително шефа. Сега всички много ме обгрижват и само ми носят разни неща за ядене, настоявайки да си хапна от всичко, голям майтап Joy Така че, смятам да не мисля въпроса с болничните отсега. Ако се чувствам добре, ще ходя на работа, ако ли не, няма. И така.

За момичетата, които се чувстват зле -  Hug много стискам палци бързо да ви мине. Все пак преполовихме 'гадния период', още малко.

Бенита, идеята ти за снимки на коремчетата е чудесна! Поздравления bowuu Въпреки че съм свалила 2 кила от и без друго малкото ми килограми /сега съм 47/, имам леееко изпъкнало коремче. Мисля, че ще е много полезно /а и забавно hahaha/ да следим растежа на тумбаците.

Style, каква е тая книга на бременността? Ти ли си я направи или е специално проектирана за целта и се предлага на пазара? Много искам такава, а не съм срещала. Засега записвам в овулационния календар на Зачатие, но искам нещо хартиено. И ако някой се е сетил да създаде и отпечати подобно нещо, ще е чудесно.

Добре дошли на всички новозаписали се   bouquet

Последна редакция: нд, 03 сеп 2006, 18:52 от Илит

# 142
Съжалявам, но тези дни не съм много по писането и нямам много сила, днес отново повръщах сутринта като станах и по пътя за работата и сега съм на работа и продължава да ми се гади  Sick Едвам стоя, пиша този пост сумати време, че все ме кара към ВЦ-то  Sad Звъннах в Шейново, да се запиша на ЖК тъкмо и да се чуе сърчице, но ме записаха чак за 25.09. , на мен не ми се чака до тогава и още тази седмица ще отида при някой док там да видим дали всичко е на ред, за да съм сигурна и да кажа на шефката, защото едвам издържам.  Cry
Съжалявам, ако още не съм успяла да въведа данните на някои от вас, но като се освеста и това ще направя.
  Peace

# 143
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте
Аз съм малко по-добре. Вчера имахме лош ден в къщи и повръщах, от което ми беше гадно целия ден.

Страчи можеш ли да ми дадеш телефона на консултацията в Шейново, че незнам къде съм си го записала?

# 144
  • София
Дейзи, ето какво намерих в нета.
II САГБАЛ Шейново *****
София, ул. Шейново 19
за прегледи и консултации: 02/ 965 94 61, 965 94 55
за курсове и беседи: 02/ 965 94 37
за раждане: 02/ 965 94 11, 965 94 50

Току що звъннах на 965 94 61, за да попитам кога да се запиша, какво-що и ми казаха направо да отида в осми кабинет на първия етаж, там щели да ми кажат всичко подробно. А, да, и ще ми струва 280 лв, но това си го знаем.

# 145
МЕРСИ МНОГО

# 146
Илит, на мен първо ми казаха да отида и после жената ми каза, че направо ще ме зепиш, защото много се чакало ако отида направо пред 8-ми к-т. А за парите, доклкото знам, парите можеш да ги даваш на вноски по колкото пожелаеш и не е нужно още първият път да носиш пари. Като отидем ще ни обеснят и за плащането. Аз днес ще кажа на шефката, защото ми е много зле. Току що изядох един дюнер, който колежката ми донесе и ми стана малко по-добре, но като цяло ми е лошо.  Sad А и още нещо - жената от ЖК ме пита в коя седмица съм и така изчисли кога да ме викне.
Илит, ти кога ще ходиш ? Аз утре ще ходя при някой док, че моя е отпуск още да чуем сърчице, не мога да чакам до 25.9.
  Crazy

# 147
Обадих се и ме записаха за 27.09.
Тъкмо на 15.09. съм на преглед при моя лекар за последно да види дали всичко е ОК.

# 148
  • Пловдив
Момичета, от мен една виртуална почерпка newsm53
Днес правим една годинка от семейния ни живот Simple Smile ето и няколко мига от началото му
http://img242.imageshack.us/slideshow/player.php?id=img242/28/1156345193d6b.smil

Дано не предизвикам със снимките накои стомашни неразположения newsm12

# 149
  • София
Страчи, имала си значи повече късмет от мен. Аз попаднах на един господин, който колкото и да разпитвах кога трябва да отида в зависимост от етапа на бременността, само ми повтаряше да съм идела, те щели всичко да ми обяснят. Толкова.

Мислех да ида днес-утре, защото от четвъртък съм пак на работа и ще е малко по-сложно. Както вече споменах, Шейново ми е наблизо и мога да си позволя да отскоча, без да се притеснявам, че ще загубя много време, ако реша да не чакам опашки или ако не им уцеля работното време... сигурно имат и такова.

На твое място и аз не бих чакала повече за сърчицето, неописуемо с думи е.  Heart Eyes
Не се притеснявай за гаденето и неразположението, така поне знаеш, че всичко е наред. На мен като нищо ми няма, само глупости ми се въдят в главата наред ли е всичко и бременна ли съм въобще... все още??  Thinking Изобщо - няма угодия. Като е зле - лошо, като е добре - пак лошо Rolling Eyes

Ааааа, Дейзи, ама каква е тая работа??? Защо мен не пожела никой да ме запише??  Sad Пак ще им звъня явно... или направо ще ида да им дам да се разберат, както съм хормонясала... #2gunfire  Crossing Arms

Бенита, да сте живи и здрави и хубави като на тия снимки!   bouquet Ти си била хубавица и половина, брей! Grinning И много бебешки радости догодина!
С вкусотиите ми предизвика само глад! Много добре. Ще ида да си купя нещо точно такова - калорично и безобразно вкусно - сега ми е паднало Laughing

Общи условия

Активация на акаунт