Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 277
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Закъснението ми е вече 5ти ден, имам и положителни тестове. В четвъртък съм на преглед, поне изследвания да ми пуснат,знам,че е рано да се види бебчо. Въпросът ми е пт кога трябва да започна да пия фолиева киселина, или вече съм и закъсняла?

# 136
Фолиевата се започва веднага , дори е добре при планирана бременност и 2-3 месеца предварително, така, че започни с нея. Бих ти препоръчала метилирана за всеки случай.

# 137
Здравейте, момичета,

Някой може ли да ми обясни разликите между платената ЖК и тази по ЗК?
По ЗК си плащаш отделно изследванията, само прегледите са ти безплатни, а при платената - е покрито всичко?
Въпросът ми е, има ли смисъл от платената ЖК?

Благодаря предварително!

# 138
Въпрос на личен избор. Ако това, което включва пакета по ЗК ти е достатъчно, няма нужда от платени прегледи

# 139
Моето мнение е, че ако имаш нормална бременност без усложнения и познаваш добър АГ по ЗК - възползвай се от това, че е безплатно. Винаги можеш ако искаш да видиш допълнително бебето да си платиш и да отидеш на частно.
Аз нямаше да се замисля ако всичко ми беше наред, уви не знам за АГ по каса, който да има материалната база да следи по-рискови.
А и като цяло не е оферта бременна да се чака на опашки по 2,3 часа, така че и това е фактор.

Здравейте, момичета,

По ЗК си плащаш отделно изследванията, само прегледите са ти безплатни, а при платената - е покрито всичко?

Благодаря предварително!

# 140
Здравейте. Установиха бактерията причиняваща уретрит при мен, гинеколожката ми предписа антибиотик, подходящ за бременни, но въпреки това много се притеснявам, понеже съм все още в началото. Четох, че това е най лошото време за антибиотично лечение. Има ли вероятност нещо да се случи с плода?

# 141
Преценили са според състоянието ти. Аз в ранна бременност бях с тежък бронхит, пих два антибиотика. Сега съм почти на финала

# 142
Здравейте, момичета,

Благодаря предварително!

Ще повторя това, което написах в по-горен пост - прочети брошура "Майчино здравеопазване" в интернет и ще видиш това, което се полага по каса и ще прецениш.

Иначе, феталните морфологии, записите на тонове и някои допълнителни изследвания не се покриват от касата, така че за тях със сигурност ще трябва да си платиш.

Ехографските прегледи по ЗК са нищожно малко и вариантът е да търсиш от тези лекари по ЗК, които ги правят безплатно към всяка консултация.

# 143
  • София
Подписах ама какво е това ''реинбурсиране''...
Имаме си няколко думи за обезпечаване на български.
Думата така ме отблъсна, че не ми се подписваше. Не знам на юридически език така ли се казва официално, щом е петиция, ама пак е много кофти..

# 144
Не знам кой е съставял петицията, но се надявам да се съберат повече подписи, за да стигне до хората, които трябва.
Мен не би ме отблъснала дума, щом има вероятност петицията да помогне.Всеки с проблемите си..

Подписах ама какво е това ''реинбурсиране''...
Имаме си няколко думи за обезпечаване на български.
Думата така ме отблъсна, че не ми се подписваше. Не знам на юридически език така ли се казва официално, щом е петиция, ама пак е много кофти..

# 145
Здравейте, като ви издадат направление за раждане в него пише ли къде ще се ражда или това се попълва при самия прием в болницата?

# 146
В моето не пишеше. Казаха ми, че не е задължително да нося направление за раждане

# 147
  • София
Не,не се указва къде ще е раждането.

# 148
  • Пловдив
Аз се следя по ЗК и никога не съм чакала на опашка. АГ си прави така графика, че да няма струпване и чакащи.

# 149
Мога ли да ползвам спрей Моманос? Не знам защо от няколко дни ми е запушен ужасно много носа.

Общи условия

Активация на акаунт