Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 284
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, търся мнение. Според вас нормално ли е едно цял ден кихане, без да съм болна. Подут нос вече от кихане. Просто е ужас. Докторът ми каза да ползвам виброцил.

# 151
Мен още ме мъчи сенната хрема, така че предполагам че да. Кихам си постоянно, от което ту ми потича, ту ми се запушва носа. Нямам други оплаквания и си го търпя.
Здравейте, търся мнение. Според вас нормално ли е едно цял ден кихане, без да съм болна. Подут нос вече от кихане. Просто е ужас. Докторът ми каза да ползвам виброцил.

# 152
Не знам защо от няколко дни ми е запушен ужасно много носа.
През цялата бременност се събуждам със запушен нос

# 153
Оо ясно, да не се надявам да мине със спрейче значи Grinning

Аз имах проблем с кръвното - Горна граница 80. Много зле ми беше, сега се чудя дали ниския хемоглобин няма пръст? АГ не ми даде да пия желязо, но май е трябвало. Мисля днес да си самоназнача.
Някакви идеи за тия жеги какво да правя да не пада кръвното така?

# 154
Пуснете едно изследване на желязо и хемоглобин. Тогава при АГ. Желязото може да е опасно ако се натрупа в организма.
И на мен ми е ниско кръвното. Пила съм добавка от зелени водорасли и се завиши, но кръвното ми пак си е ниско.

# 155
  • София
Голяма глупост е да си изписваш желязо на своя глава. Първо се мери хемоглобин, серумно желязо, жск и феритин и чак тогава след консултация с АГ или хематолог - може желязо.
Кръвното и желязото много не зависят едно от друго.
АГ ли ти каза, че 80 е проблем?

# 156
Другиден съм при нов лекар, и ще споделя с нея. Изследвах хемоглобина, леко нисък е.от бърза помощ ми казаха, че при бременност не трябва да е под 100 кръвното. А моето 80,и ми се виеше свят ужасно, свестиха ме да не припада, но се притеснявам

# 157
  • София
Ниско кръвно по-лесно се оправя. Страшно е ако е високо.
Пийни осолен яйрян, едно кафе, една кола... шоколад...Скок с бънджи, ако трябва Grinning
Ехххх... всичко, което ние с високото не можем. Завид завид

# 158
Ниското кръвно е проблем, само ако ти става лошо. Тогава има нужда леко да се повиши. За бебето това не е никакъв проблем, дори е по-добре за него. А това, което са ти казали в Бърза помощ е абсолютна глупост! При бременност проблем е високото кръвно. Ниското не само, че не е проблем, но дори плода при майки с ниско кръвно е по-добре кръвоснабден. Това го знам от лекар.

Аз изкарах две бременности с кръвно 90/60, понякога 80/50. Grinning Лекарите по-скоро се успокояваха, защото бременните с ниско кръвно са далеч от рисковата група за повишено кръвно. На мен не ми е ставало зле, защото това ми е обичайното кръвно. Ако при теб по принцип е малко по-високо, затова не се чувстваш добре и трябва съвсем леко да го повишиш.

Относно хемоглобина, нормално е да започне лека полека да пада. Референтните граници при бременни са по-ниски от обичайните. Лекарите преценяват в кой момент да включат желязо. На мен ми го включиха, когато започна да пада под 115 някъде. Но да си изписваш сама желязо, наистина е глупост.

# 159
Разглеждайки си сега амбулаторния от ФМ видях, че зрелостта на плацентата ми в 22 г.с е била 1. Почнах да се ровя в нета и естествено се напрегнах с инфото там и че до 30 г.с трябва да си е 0 и така. Та при всички вас ли се е запазила 0 или има сред вас също мами с по-зряла плацента 😳🙈 утре съм на преглед и ще питам и АГ, тъй като досега не са ми казвали, че има нещо нередно, а в нета пише, че трябв обезателно медикаменти и ограничаване на храни, богати на калций и т.н

# 160
  • София
Аз тоя показател не го намирам в мойта документация :/
Има ли някакво съкращение?

# 161
Мисля, че е нормално да е 1. в 33та ми беше 2 към 3та степен

# 162
Аз тоя показател не го намирам в мойта документация :/
Има ли някакво съкращение?
При мен го пише там, където е обяснено местоположението на плацентата и веднага след това пише за зрялостта 😳

# 163
Съвет от мене не търсете под вола теле. Щом никой не е коментирал нещо по изследванията значи няма проблем. Ако за всяко нещо ровите в интернет каква бременност ще изкарате. Дори когато имаха съмнение,че може да Синан гестационен диабет пак не рових и си чаках изследванията и коментара на АГ.Аз цяла бременност изкарах с хемоглобин 100 ,въпреки ,че взимах желязо. Нормалното ми кръвно е 90/60 През бременността беше 100/70-80. При раждането ,което беше секцио съм загубила кръв и ми преливаха две банки. Изписаха ме пак с нисък хемоглобин ,но не го коментираха,чак моята АГ като видя епикризата ми назначи наново желязо.

# 164
  • София
Мнее друга ми е документацията. Така е направено, че само друг специалист по ФМ да може да го разчете.
Нямам никакви думи и оценки на български.
Абе щом не е мъцнал на прегледа, значи няма проблем Grinning

Общи условия

Активация на акаунт