Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 285
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
23.3 г.с. ок ли е за ФМ или е късно?

# 166
Buku88 Не знам в 22 г.с. как ми е била плацентата, защото тогава бяхме в извънредно положение, но и моята в 32 г.с. беше с 2-3 степен на зрялост. Питах лекарите и те ми казаха, че е проблем само ако бебето изостава. Та щом нищо не са казали, значи всичко е наред към момента.

# 167

Първа ли? Тя обикновено се прави до 3ти месец.

# 168
Благодаря ви, успокоихте ме за кръвното,че не вреди на плода. Но на самата мен ми беше много зле, цялата стая се въртеше и ми изтръпнаха крайниците.
Все пак ще го споделя с АГ, тя ще е нова.. Пък да прецени. Знам, че на много хора не им е проблем ниското кръвно, но на мен ми се отразява,особено че падна рязко.
Сега с бодра усмивка се наливам със солен айрян и съм добре.

# 169

Първа ли? Тя обикновено се прави до 3ти месец.
Първата беше заедно с БХС в 12 г.с., ще имам още една в 17 г.с. и тази за която питам, е основната и най-важна. По принцип 19-22 г.с. или 20-23 пише за нея, но д-р Марков ще в отпуск тогава и ще се получи чак в 23.3 г.с. - малко след препоръчания диапазон на срока...

# 170
Здравейте момичета,моля ви дайте ми съвет бременна съм в 10та седмица имам страшен зъбобол.
Проблема е в два зъба единия е за корени да се изваждат, а другият е с дупка и кариес. Знам че мога да пия само парацетамол а упойката е подходяща да се сложи след 12та г.седмица. Някоя от вас минала ли е през такова нещо и какво е направила . Благодаря Simple Smile

# 171
Едва ли в фатално да е в 23.3 ФМ. Записвай си час.

# 172
Фифи, не. Няма проблем. Излишно издребняване.

# 173
Здравейте момичета,моля ви дайте ми съвет бременна съм в 10та седмица имам страшен зъбобол.
Проблема е в два зъба единия е за корени да се изваждат, а другият е с дупка и кариес. Знам че мога да пия само парацетамол а упойката е подходяща да се сложи след 12та г.седмица. Някоя от вас минала ли е през такова нещо и какво е направила . Благодаря Simple Smile
Аз ходих по-напреднала заради кариес и кървящи венци.Мисля,че има упойки за бременни,не съм сигурна.На мен не ми сложиха ,малко ме боля но се търпеше.
Моя съвет е да не отлагаш,говори със зъболекаря,той ще ти обясни най-добре.

# 174
Роси, има упойки без адреналин, ще се съобразят със състоянието ти. По-лошо е да търпиш болка и последствията може да са опасни.

Моят хемоглобин е 109 и ми изписаха желязо. Докторката каза, че много рано е започнал да ми пада (в 20г.с. го изследвах).

За кръвното - аз винаги съм била с високо, между 130 и 150 на 90 и 100.
Откакто съм забременяла ми е винаги под 120, най-често 110/80, което е супер и май е, заради Аспирин протекта.

Определено високото кръвно е по-опасно и много трудно се контролира, докато ниското може да се вдигне.

# 175
Re-born, да, по принцип по-сериозното падане на хемоглобина обикновено се случва през третия триместър заради увеличения обем на кръвта.

Благодаря ви, успокоихте ме за кръвното,че не вреди на плода. Но на самата мен ми беше много зле, цялата стая се въртеше и ми изтръпнаха крайниците.
Все пак ще го споделя с АГ, тя ще е нова.. Пък да прецени. Знам, че на много хора не им е проблем ниското кръвно, но на мен ми се отразява,особено че падна рязко.
Сега с бодра усмивка се наливам със солен айрян и съм добре.

Yan25, да, щом ти е зле, всеки ден пий солен айрян, много вода и не ходи по жегата. И изобщо не го мисли. Както казах, това дори е по-добре за плода. Simple Smile

Buku88, не разбирам защо поставяш под съмнение лекарското заключение. Ако имаше проблем с плацентата, лекарят щеше да ти каже. Но да проверяваш в интернет, е малко несериозно и само си създаваш излишни притеснения.

# 176
Happy_mommy, абсолютно си права със създаването на излишно може би напрежение, но отскоро съм при нов АГ, на ФМ бях при друг и е по-скоро опит да разбера какво пише в резултатите от тези изследвания. В крайна сметка и сляпа вяра в който и да е също не е най-доброто. Образовани хора сме и е редно да се интересуваме и понякога проактивно да задаваме точните въпроси.

# 177
Здравейте бихте ли ми препоръчали добър гинеколог в Слънчев бряг или Несебър

# 178
Излезли са ми резултатите за тромбофилия. Знам, че не сме лекари тук но един общ въпрос. На всички мутанни алели пише негатив. Има и показатели "нормален алел - позитив", предполагам че всичко е наред щом мутанните са негативни и ги нямам. Нали те би трябвало да се гледат..

# 179
  • София
Буку88, днес бях на ултразвук и питах специално за плацентата, заради твойта чуденка. Аз съм в 23г.с. и мойта е 1ва към 2ра степен. Според док е супер, каза че е в нормална плътност и цялост.
Каза, че е повече от нормално за 21г.с. да е навършена първа степен зрялост Sunglasses
Така че... Чиллни си 😃

Общи условия

Активация на акаунт