Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 20 296
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Колко в опасно детето да се роди преди 37 г.с? Моето дете се води едро, но не само това в важно разбира се сега съм в 35+3 и съм много притеснена какво може да стане ако детето не стигне до 37 г.с

# 181
  • София
Ооо не е притеснително според мен.
Най-много да го сложат на кислород, ако не му се е разгърнал добре дробът. Аз съм родена първия ден на 36та и нищо ми няма. Една приятелка е родена в 32ра. И тя става Grinning

# 182
Силно се надявам да е така... Тъй като планирам да раждам в малко АГ, където нямат много добре оборудвана неонатология лекарката ми каза, че преди 37 седмица ако тръгне раждането е по- добре да отида в местното АГ. Ако е след 37ма, там където съм решила..
И сега лежа , броя дните и се надявам да избутам до 37!

# 183
Чела съм, че от 36та нататък вече няма проблем. Разбира се всичко е божа работа. Стискам ти палци всичко да мине по вода. Без стрес, вдигане на тежко, ядене на определени храни, секс и излишни физически дейности би трябвало да избуташ до финал.

# 184
Зълва ми роди преди 2 месеца в 36 седмица и в момента се радваме на прекрасно слънчево бебенце, като даже док й беше казал влезне ли в 9 месец да не се притеснява вече.

# 185
Аз реално на 2ри влизам в 9тия, но ми казват, че до 9ти било рисково.

# 186
  • Велико Търново
Няма страшно, след два дни влизаш в по-мирно родилно време Simple Smile а пък и дори да няма търпение бебето да те види, та вземе да се покаже, ще е напълно развито добре и вече ще му е време!

# 187
Няма страшно мила даже и сега да родиш. Щом и бебето си е по едричко значи си се развива добре. Дъщеря си я родих в 36+2 беше мъничка 2,300 и 45 см но даже и в коовьоз не са я слагали. Аз също много се притеснявах, изаписаха ни дори 2,220 Blush. Ела сега да я видиш като скакалец е .
Мноого се надявам и сега да избутам поне до 35-36 седмица

# 188
Ако по тоалетната хартия остава парче като по- гъст жълт сопол, това тапата ли е? Не е кърваво, кафяво или розово.

# 189
Ако по тоалетната хартия остава парче като по- гъст жълт сопол, това тапата ли е? Не е кърваво, кафяво или розово.
Напиши mucus plug в Гугъл  и дай изображения.

# 190

Тапата е това. Тя може и да е жълтеникава или прозрачна. Ако е по-малко парче, това е част от тапата и вероятно е започнала да пада на части.

Относно по-ранно раждане, в болницата, в която раждах, ми казаха, че след 36та седмица няма проблем. Ти след два дни ще приключиш 36та седмица, така че дишай спокойно. По принцип, болниците с най-ниско ниво на неонатология приемат за раждане след 36та седмица, т.е. смята се че вече след този период бебетата няма да се родят със сериозен проблем.

# 191
Момичета вчееа бях на преглед.
В 5+4 съм , видя се сакче 9мм с коремен ехограф.
Нормални ли са тези 9мм за седмицата Simple Smile

# 192
Румянка, надявам се да не го приемеш като заяждане, но може ли да спреш да наводняваш всички теми с едни и същи въпроси. Където и да отворя в темите за бременност все си ти. В повечето пишат еди и същи дами, та ще ти се отговори и без да заливаш форума.

По темата - според мен е нормално, но аз не съм АГ и съдя по себе си, защото моя сак по това време беше с такава големина. Но все пак питай АГ за такива неща, щом се притесняваш. Ако му нямаш доверие, потърси друг, защото е от особена важност за теб и бъдещото бебе да се вслушваш в лекарите и да си спокойна.

# 193
Здравейте, момичета. В 7 г.с съм и следващата седмица ми предстои първи преглед. Тъй като не живея в БГ в момента, всякакви предварителни консултации са ми сложни за изпълнение. Бих искала да ви питам дали някоя от вас е имала силни пулсации в областта на слънчевия сплит? От два дни съм с такива, не изпитвам болка, но е доста дискомфортно. Някой дали има опит с подобно нещо?

# 194
Момичета вчееа бях на преглед.
В 5+4 съм , видя се сакче 9мм с коремен ехограф.
Нормални ли са тези 9мм за седмицата Simple Smile

А лекарят какво смята?

Общи условия

Активация на акаунт