Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 66

• 19 671
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Няма да спра да повтарям - за такива важни прегледи като ранния скрийнинг и фетална се ходи при специалисти по фетална морфология.Чавеева, Стратиева, имаше една Янкова, ако не се лъжа. Много е важно кой мери и гледа, много!

# 496
Момичета 10гс съм . Направи ми впечатление че кръвта ми по трудно тече от преди в лабораторията а си пуснах изследване за кръвосъсирване и коагулация и няма нищо . Нещо три го ли трябва ? Тая тромбофлебия да не е ? Има време до док . Нямам оплаквания други ?! Моля споделете как мислите ?

# 497
Не съм запозната, попитайте лекар, при мен пък течеше обилно (знам,че количеството кръв и течности се увеличават в тялото).

# 498
  • София
При мен първия път течеше аааадски бавно кръвта (около 10-11гс). Едвам напълниха 5тте епруветки.  Следващите пъти не съм имала проблеми. Не веднъж по лаборатории са ми казвали да пия повече вода. От тогава гледам колкото се може повече течности през деня. Въпреки това питай си и АГ какво ще каже, може да не е от липса на течности.

# 499
Тромбофилията се доказва с генетични тестове, ако не се лъжа, но лекар трябва да каже.

# 500
  • Велико Търново
В 13гс съм. Какво мога да пия за гърло. Питам тук, защото утре ще звъня ла личния лекар.
Малкия (на 2.5г) също е със суха кашлица, идеи с какво да закрепя положението до утре сутринта?

# 501
Мога да ти препоръчам една отвара, пия я отдавна и има ефект. Потърси в гугъл отвара за гърло от орехи и лукчета.

Вкъщи действа безотказно, няма химия, медикаменти, all natural 🙂

# 502
Също може чай от джинджифил с мед и лимон. Мен това винаги ме спасява.

# 503
Клеева тинктура

# 504
  • Велико Търново
Благодаря! Ситуацията се промени минутка след въпроса ми. Малкия е с повръщане, така че явно е някакъв вирус ясленски. Ще крепим положението през нощта със свещички и лимони, а утре сутринта вече лекар.

# 505
Skk007, с тези ясли и детски градини положението е кошмар. Всяка седмица носят нови вируси. А сега ти трябва да се пазиш много. Като се роди бебето, направо у дома си ги гледай и двете, защото по-страшно нещо от болно бебе и болно малко дете едновременно, няма. Казвам го от личен опит. Tired Face

Oooo да Grinning Диарията си е приказка в сравнение със запека (за мен лично!) Grinning

Ами то всъщност диарията прочиства червата и изхвърля всякакви бактерии, така че тя наистина си е хубаво нещо. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 506
  • Велико Търново
Уф, страшно си е наистина! Нали уж, аз да почивам и лежа повече през деня, а той да играе. Явно няма да става вече.
Поне повръщането няма да ме уплаши мен! Трупах опит и вече правя добро времена от леглото до банята! Направо съм спринтьор!

# 507
Няма да спра да повтарям - за такива важни прегледи като ранния скрийнинг и фетална се ходи при специалисти по фетална морфология.Чавеева, Стратиева, имаше една Янкова, ако не се лъжа. Много е важно кой мери и гледа, много!
Д-р. Чачева е завършила в Германия, оглавявала е клиника по фетална морфология там. След 15г. Там се прибира  В България. Поне това пише в инфото й. Препоръча ми я моята АГ. Др. Богданова ми я препоръча д-р. Тодор Димитров, който е доста добър лекар за тежки случаи. Тя има пък някакъв сертификат, който го имали малко хора. Чавеева  е била с моя позната, която също завърши в Германия и сега работи в Лондон на някакъв курс. Нещо не ме влече към нея. Но, благодяря за коментара. Не бях обмисляла вариант за д-р. Стратиева. В началото се доверявай на моята АГ, противно на   мнителността ми към повечето лекари. Но, спрях и започнаха притесненията... Току що прочетох биографията на д-р. Чачева. Впечатлена съм, определено. Май са карали същия курс и с др. Ани Богданова.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 22:11 от DiaSla

# 508
Д-р Чачева в Надежда също е един от най-добрите специалисти по ФМ в София. Wink

# 509
Здравейте мили мами,
бременна съм в 23ГС и днес пуснахме кръвни изследвания.
Моля за малко помощ при разчитането на резултата, защото нещо съм се ошашкала.

Изглежда ли ви всичко ок като резултат?

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 20:16 от Violeta_Vili

Общи условия

Активация на акаунт